2014. május 26., hétfő

Töprengések (és hírek) a bajnokság vége előtt

Elúszott a bajnoki cím.
Ez van. Tegnap a Zvezda már át is vette a serleget és szétrúgták a stadionjuk négy sarkát. A záróforduló már gyakorlatilag formaság. A Humska utcában tapintható a csalódottság, Miroslav Vulićević ezt egy percig sem tagadta.
- Megtettünk minden tőlünk telhetőt - nyilatkozta a jobbhátvéd. - A Spartak ellen is úgy léptünk pályára, hogy egy percre sem felejtettük el, a csapatért játszunk. Kiadtuk magunkból a maximumot, lőttünk négy gólt - azt hiszem, meggyőző játékkal mondhatunk búcsút a szezonnak.
- Elég vegyesek az érzéseim - tette még hozzá a játékos. - Elégedett vagyok a saját teljesítményemmel, de egyértelműen csalódás, hogy nem sikerült megvédeni a bajnoki címet. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem a szezonban, játszhattam örökrangadót, egyéni szinten elégedett vagyok, de általánosságban ezt már nem mondhatom el.

A csapat közben csendesen elkezdett a következő szezonra készülődni, legalábbis fejben. Június közepén már be is cuccol a csapat a Zemun-beli edzőtáborba, hogy elkezdje a gyúrást az Európa Ligára, utána egy hétre Zlatiborba utaznak alapozni.
Ami a felkészülési meccseket illeti, jelenleg az alábbi a várható menetrend:
Június 22.: Debrecen-Partizan (ha olyan rohadt mázlista vagy, hogy akkor Debrecenben vagy a környékén leszel, már el is vágtattál jegyért, bemész, leborulsz, szurkolsz, körberajongod őket)
Június 24-én jönnek vissza Belgrádba, 27-én jótékonysági mérkőzést játszanak a svéd Malmö csapatával.
Június 28.: a csapat a szlovéniai Pohorjéba utazik, felkészülésre
Július 1.: felkészülési meccs az osztrák Sturm Graz-cal
Július 4.: felkészülési meccs a román Petrolul csapatával
Július 6.: felkészülési meccs a Rubin Kazannyal
Július 8.: felkészülési meccs vagy a Lokomotív Moszkvával, vagy a Metaliszt Harkovval
A bajnokság végeztével Vulićević és Lukač csatlakoznak a szerb válogatotthoz.

Nemanja Kojić ma visszatért Szerbiába. A csatár lábfejébe most egy csavart illesztettek, az tartja össze a lábközépcsontot. Az operációt Dr. Omer Taser ortopéd-traumatológus specialista végezte, a műtét komplikációk nélkül lezajlott. Kojić most egy belgrádi kórházban lábadozik.

(fotó: partizan.rs)

Petar Škuletićnek sincs szerencséje... A csatár ugyanis egy mononucleosis infectiosa nevű vírust szedett össze, közismertebb nevén csókbetegséget.

Ne röhögj, egyrészt mert fájdalmas és szar betegség, másrészt mert a tünetei félelmetesen hasonlítanak a HIV-vírusra, harmadrészt mert ez minimum egy hónap kiesést jelent alaphangon. Ráadásul nincs ellene gyógyszer, kb. olyan, mint a bárányhimlő, ki kell feküdni, aztán valamikor majd elmúlik.

Úgyhogy Kojić mellett most Škuletić is ki kell, hogy hagyja a zárófordulót és a teljes nyári felkészülést. Komoly gondot jelenthet ez Marko Nikolić vezetőedzőnek, aki támadó fronton jelenleg csak a régóta a kispadon üldögélő Fofanára és arra a Danko Lazovićra számíthat, aki már fél lábbal az AEK Athénban van. A vezetőedző próbál optimista maradni, szerinte a fentiek mellett ott van még Andrija Živković, Nikola Ninković és az U19-es Ivan Šaponjić is. Még annyit hozzátett az átigazolásokat firtató újságírói kérdésre, hogy a bajnokság végeztével hozzák nyilvánosságra a transzferlistájukat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése