2014. május 28., szerda

Beharangozó - kosárlabda szuperliga és vízilabda Bajnokok Ligája

Lóhalálában játsszák a kosárlabda szuperliga fordulóit, a Partizan holnap a Metalac gárdáját fogadja 17 órakor. A tempó feszítettségét Duško Vujošević vezetőedző is kiemelte a mérkőzés előtti szokásos sajtótájékoztatón.
- Most csak egy napunk van arra, hogy kielemezzük az ellenfelünket és felkészüljünk a mérkőzésre - mondta a tréner. - A Metalac csapata irigylésre méltó tapasztalattal rendelkezik, a játékosai pedig bizonyítottan sokkal komolyabb eredményre is képesek, mint amennyit idáig mutattak.
- Az előző találkozónkon levonhattuk a következtetést, hogy a megfelelő, minőségi hozzáállással tudunk válaszolni a játékstílusukra - tette hozzá Vujošević. - Most a miénk a hazai pálya előnye, ezért is kizárólag a jó játék és a győzelem az elfogadható számunkra.
A kosárlabdacsapat mérkőzésére a belépőt az 1003-as számra küldött SMS-sel lehet megváltani, ugyanúgy, mint a kézilabdacsapat esetében.

Holnap 18 órakor kezd a vízilabdacsapat az olasz Pro Recco ellen a Bajnokok Ligájában a barcelonai Bernat Picornell uszodában. Vladimir Vujasinović vezetőedző már azt is óriási eredménynek értékeli, hogy egyáltalán bejutottak a legjobb hat közé.
- Tisztában vagyunk azzal, hogy a legutolsó helyen jutottunk be - nyilatkozta a tréner még elutazásuk előtt. - Ilyen ez a szezon most... Így is többet hoztunk ki magunkból, mint amennyit reméltünk. Szeretném, ha a Pro Recco ellen, csúcsformában, egy fantasztikus játékot produkálnánk.
Miloš Ćuk csapatkapitány szerint a maximumnál is többet kell kihozniuk magukból az olaszok ellen.
- Csütörtökön lehetőségünk lesz arra, hogy egy óriási lépést tegyünk előre. Azt hiszem, ez lesz az évad legnehezebb meccse, nekünk pedig meg kell mutatnunk, hogy megérdemelten kerültünk a legjobb hat közé - mondta Ćuk.
- Tudjuk, hogy a Partizan a világ legjobb vízilabdacsapata. Hétszer nyertük már meg a Bajnokok Ligáját [illetve a BEK-et - a blogger], nem beszélve a többi bajnoki címről - nyilatkozta magabiztosan Slobodan Soro kapus. - Aki ismer minket, tudja, hogy akár mi vagyunk az esélyesek papíron, akár nem, akár tízszer erősebb nálunk az ellenfél, akár nem, a Partizan mindig a győzelemért hajt és ez Barcelonában sem lesz másként. Mindenképpen be akarunk kerülni az elődöntőbe, de a végső cél a döntőbe jutás. Kicsit talán "kívülállónak" tűnünk a többi csapat között, de mi meg fogjuk mutatni, hogy mire vagyunk képesek, meg még talán annál is többet.
A vízilabdacsapat elnöke, Aleksandar Šoštar köszönetet nyilvánított a szurkolóknak, amiért gyűjtést szerveztek a csapat megsegítésére. Elmondása szerint az Ifjúsági- és Sportminisztérium is a segítségükre sietett, igaz, az utolsó pillanatban. Hozzátette még, hogy szerinte a vízilabda több figyelmet érdemelne a médiától, mert a sportágban sorozatban már a második éve bejutnak a csapatok a nevesebb európai kupasorozatok döntőibe, míg más sportágaknál ez alig vagy egyáltalán nem mondható el.

Šoštar elnök úr szavait megerősíti az a tény, hogy egyetlen tévécsatornánál sem találtam halovány nyomát sem annak, hogy közvetíteni akarnák a vízilabdameccset (és akkor a kosarasokról még nem is beszéltem). Szégyen és gyalázat, hogy egy ilyen rangos sporteseménynek az összes rohadt sport- és egyéb csatorna egyszerűen hátat fordít. Úgyhogy csináld azt, amit én is fogok, csekkold folyamatosan a live stream oldalakat, mert valamelyik külföldi csatorna, ahol több jóérzés szorult a szerkesztőkbe, biztosan a műsorára tűzi.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése