2014. május 14., szerda

Mindenféle hírek

- A Jelen SuperLiga 29. fordulóját a kiírással ellentétben nem most csütörtökön, hanem szombaton tartják. Pillanatnyilag fél Szerbiára özönvízszerű eső zúdul, a vízilabdabajnokság meg már véget ért

(de kis vicces vagyok...)

a folyók is áradással fenyegetnek... A pályák feláztak, nagy tócsákban áll rajtuk a víz, a sárról nem is beszélve, így Vladimir Bulatović, a mérkőzéseket szervező bizottság vezetője úgy döntött, hogy hétvégére halasztják a meccseket. A kezdési időpontok nem változtak, így a Spartak - FK Partizan meccs 17 órakor fog kezdődni.
Csak ízelítésképpen, most így néz ki a szabadkai Spartak pályája:

(fotó: mozzartsport.com)

* * *

-  Saša Ilić edzőnek tanul! A Partizan legendás csapatkapitánya, az elnyűhetetlen, az örök Saša Ilić a szezon végétől négyhetes edzői tanfolyamra fog járni Stara Pazovába, a Szerb Futballszövetség kihelyezett oktatási központjába.
- Valóban, Saša Ilić tegnap beiratkozott a négyhetes tanfolyamunkra - erősítette meg a hírt Dušan Savić a mozzartsport.com-nak. - Ezalatt meg tudja szerezni a licenszét. A Pro-licensz megszerzése sem akadály, ahhoz viszont legalább két évet kell dolgoznia egy klubnál. De mivel ő többszörös válogatott játékos, így lehet, hogy nem kell ennyit várnia. 
Saša Ilić szűkszavúan nyilatkozott.
- A Partizan színeiben látom magam azok után is, ha majd szögre akasztom a futballcipőt. Az utóbbi időben egyre inkább érdeklődöm az edzői hivatás iránt. Mindenképpen meg akarom szerezni a Pro-licenszt, hogy a jövő generációjának átadhassam a tapasztalataimat.
Arról még nincs semmilyen konkrétum, hogy ez pontosan mikor történhet meg. A Humska utcaiak szerint 2015 nyaráig még biztosan nem, addig szól ugyanis Ilić szerződése a klubbal. Ami biztos, a legendás 22-es az elején biztosan fiatalokkal fog foglalkozni és fokozatosan készül fel a felnőtt csapat edzését jelentő kihívásra.
Mindenesetre a kispadon tárt karokkal várják őt.

* * *

- Nyakig szarban a vízilabdacsapat. Ezt már nem is lehet és nem is szabad szépíteni. A Bajnokok Ligája barcelonai döntője a nyakunkon, a csapat pedig durván le van gatyásodva, és akkor még finoman fogalmaztam. A katasztrofális anyagi helyzetre való tekintettel a szurkolók gyűjtésbe kezdtek, hogy "ne menjenek a fiaink fejüket lehajtva, éhezve, megalázva" Spanyolországba.
A gyűjtést Facebook-on szervezik, itt található a felhívás. Május 10. és 25. között lehet adományokat küldeni a Banca Intesa 160-17811-90-es bankszámlaszámára.
Még Miša Tumbas is segített.
Úgyhogy segíts te is.

(fotó: Facebook)

* * *

- A 146. rangadó is visszhangokat vert (visszhangosabb már ez a rohadt bajnokság, mint Tihany...), mégpedig azért, mert 

Vigyázat, szókimondó szövegrész következik!
(én szóltam...)

pár retkes gyökér a Partizan Stadion északi szektorában felgyújtotta a székeket. Mondanom sem kell, vörös fanok voltak, mert egy Partizan-szurker nem szarik a saját házában az asztal közepére. Meg egyáltalán. Szóval, adva van pár seggfej, akik miatt megint a Partizan fog szopni. Mert a Szerb Futballszövetség szakértője (LOL), Milan Mladenović közölte: hát igen, a CZ szurkolói valóban megengedhetetlenül viselkedtek, DEEEEEEE, a Partizan felelőssége sokkal nagyobb, merthogy ők voltak a rendezők.
Érted te ezt?
Mert én nem.
Ha letörölted a könnyeidet a röhögéstől, idézd fel magadban az őszi idény rangadóját. A Partizan szurkolói máglyát gyújtottak a Marakana-stadion (LOL) déli szektorában. Ennek a következménye a valagnyi pénzbüntetés mellett az volt, hogy a vörösöket egy, míg a Partizant két meccsre zárt kapuk mögé kényszerítették, mert a Partizan-szurkerek, ezek a csúnyaronda Sírásók felgyújtották a Zvezda stadionját. Oké, szar volt, de lenyeltük. De most?... Most idezúdul egy rakás vörös, tüzet rak, és minket vernek szájba, mert mi vagyunk a rendezők... Kettős mérce, az. Hogy zuhanna rájuk 16 tonna fülzsír.

Szókimondó szövegrész off.

Ja, amúgy Mladenovićot megkérdezték, hogy milyen büntetésre számíthatnak a csapatok. Aszongya: hát, a CZ büntethető a szurkolók viselkedése miatt, de zárt kapu mögött nem valószínű, hogy fognak játszani. A Partizan esetében viszont majd eldöntik, hogy zárt kapus mérkőzés jöjjön-e, esetleg stadionbezárás. De majd csütörtökön meglátják.
Anyádat, azt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése