2014. május 20., kedd

Mindenféle hírek - árvíz, kézilabda és válogatottak

A Szerb Labdarúgó Szövetség közleménye szerint továbbra is bizonytalan, mikor tudják lejátszani a Jelen SuperLiga hátralévő két fordulóját. Az országban az árvíz miatt még legalább péntekig fennáll a rendkívüli állapot, addig pedig szó sem lehet semmilyen bajnokságról. (És még utána is valószínűleg a romok eltakarítása és a kárfelmérés fog folyni.)
A helyzet viszont az, hogy az európai kupákba (BL, UEFA) való nevezést május 30-án éjfélig kell leadni. A közlemény szerint, amennyiben nem sikerül a 29. és a 30. fordulót addig lejátszani, a szövetség "a szabályok értelmében" fog eljárni. Azt már nem részletezték, hogy ez mit jelent.

* * *

A Partizan ifjúsági labdarúgó-szakosztályának edzői is kivették a részüket az árvízkárosultak megsegítéséből. Dušan Trbojević vezetőedző, valamint Zvonko Popović és Slađan Sćepović másodedzők a Humska utcai stadionban összegyűlt adományokat segítettek pakolni, amit aztán el is szállítottak a súlyos krízishelyzetben lévő Krupanjba.

(fotó: mozzartsport.com)

A Partizan ezúton is köszöni az összes adományt, amit a szurkolók a stadionba hoztak és üzenik, hogy továbbra is számítanak az emberek segítségére.

* * *

A kézilabdások csapatkapitánya, Vladimir Mandić is igyekszik segíteni. A játékos a Košutnjak melletti sportkomplexumba elszállásolt embereknek vitt bébiételt és tisztálkodószereket, ezen kívül a saját, "Alexandria" étterméből hozatott ételt a rászorulóknak.
- Ez egy szörnyű katasztrófa. Szerettem volna én is tenni valamit, csatlakozni azokhoz, akik segítenek. Ez még csak a kezdet, hátravan még egy kritikus időszak. Remélem, hogy akik tudnak, segítenek, mert ezeknek az embereknek tető kell a feje fölé - nyilatkozta a játékos megrendülten.
Mandićnak egyébként véget ért a szezon - már amennyiben végig tudják csinálni egyáltalán a szezont... -, a csapatkapitány vállsérüléssel kínlódik, aminek a gyógyítása immár nem tűr halasztást.

* * *

A szerb labdarúgó-válogatott amerikai túrára indulna, de a Partizan és a Crvena Zvezda játékosait visszahívták a klubjaik. A Partizan részéről Lukač és Vulićević utazott volna a nemzeti tizeneggyel, de ha a bajnokság két hátralévő meccsét végül sikerül lejátszani május 30-ig, akkor a klubjukban nagyobb szükség lesz rájuk. Nagy Albert sportigazgató a futballszövetség döntésétől tette függővé, hogy elengedi-e a játékosait.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése