2014. május 12., hétfő

KK Partizan NIS - Radnički Kragujevac 96:78

Tök sima ügy volt. A Radnički egy percig sem jelentett komolyabb kihívást. Még csak neccesebb pillanatok sem voltak, talán az elején csak annyi, hogy néha fej-fej mellett volt a két csapat, aztán az is gyorsan elmúlt. A Partizan kivágtatott a parkettre és rögtön 8:2 lett az állás (thx 2 Musli & Bertans, előbbi a mezőny egyik legjobbja volt). A Kragujevac itt még fel tudott jönni, a 6. percben 15:15 volt, Kalinić és Marinović révén.
Aztán már nem.
Aztán már csak Joffrey Lauvergne volt.


Meg az, amikor a mit sem sejtő Radnički-játékos megindul a palánk felé, már ugrik és hajítaná a labdát a kosárba, amikor a semmiből egyszer csak feltűnik Saša Pavlović és bemutatja az évszázad blokkolását.


Az első negyed vége 26:23 volt. Aztán a második negyedben úgy döntöttek a fiúk, hogy beindítják a gőzhengert. Jött Lauvergne, jött Pavlović és a játék 13. percében már 10 ponttal elhúzott a Partizan.


Aztán jött egy elképesztő jelenet, amiért egyébként kalaplengetés a Radnički edzőjének, Miroslav Nikolićnak.
A dolog előzménye az volt, hogy még a Mega Vizura elleni mérkőzésen megbüntették Duško Vujošević edzőt, amiért a mérkőzés alatt levette a zakóját. Azzal az indokkal büntették a trénert 34 500 dinárra, mert "nem volt megfelelő az öltözéke". (Ne röhögj. Ezt odafenn az illetékes urak és úrnők halálosan komolyan gondolják.) Az edző most is megvált fekete zakójától - ekkor viszont a Partizan szurkolói skandálva kezdték követelni, hogy a többiek is "vetkőzzenek".
És meg is tették.




Szépen, mindannyian egyenként levették a zakójukat. A közönség vérszemet kapott (egyébként remekül szórakoztak, a jelenlévők könnyesre röhögték magukat) és immár a vendégek edzőjét kezdték skandálva kérni, hogy vesse le ő is a zakóját.
Miroslav Nikolić pedig vette a lapot. Levette a zakóját és egy színpadias mozdulattal - a közönség ovációja közepette - a kispadra dobta.


Ezek után a közönség is csatlakozott... Zakója nemigen volt a nézőknek, így az ingeket, pólókat vetették le, így csatlakoztak a spontán demonstrációhoz. A hab a tortán a SOS Kanal újságírója, Vladan Tegeltija volt, aki a nézők között ülve szintén csatlakozott ehhez a "polgári engedetlenséghez", ahogy ő nevezte később az akciót.
Az alábbi videón 0:16-nál látható Tegeltija.


Ez volt az a nagyon ritka pillanat, amikor még Duško Vujošević is megengedett magának egy halvány mosolyt.


Volt azért kosárlabda is... Bertans meg a többiek továbbra is játszottak, így a félidőben 54:40-re vezetett a Partizan.
A folytatásban már csak gőzhenger volt... Bertans, Bogdanović, Pavlović, Tepić... 64:45... Aztán 68:48... Lett egy kis lélegzetvételük a kragujevaciaknak, dobtak 6 pontot, aztán jött Lauvergne, 73:54... És így tovább. Aztán 20 pont volt a különbség. Aztán 22. A harmadik negyed végén az állás 80:58 volt.
Az utolsó negyed már leginkább gálameccs volt. A Radnički edzője folyamatosan időt kért, de nem sikerült rendeznie a teljesen szétzilált sorokat. A Partizan meg azt csinált, amit akart... Dallo rengeteget szaladgált, villámgyors váltásai voltak, az eredmény már 94:68 volt. Komolyan elkezdtem sajnálni a kragujevaciakat egy idő után, gyakorlatilag semmit nem tudtak hozzátenni a mérkőzéshez... A Partizan viszont nem volt sajnálkozós hangulatban, így a vége 96:78 lett.

KK Partizan NIS: Tepić (17), Lauvergne (11), Pavlović (8), Dallo (4), Milutinov, Bogdanović (12), Gagić (6), Musli (14), Andrić (5), Bezbradica, Bertans (19), Šalić
Radnički Kragujevac: Novak, Janković, Lešić, Jović (8), Mlađan (6), Kalinić (5), Katnić (8), Birčević (8), Balmazović (2), Brkić (9), Jevtović (7), Marinović (15)

A bajnokság állása:
1. CZ 16 pont
2. Partizan 15 pont
3. Mega Vizura 13 pont
4. Radnički 12 pont
5. Metalac 11 pont
6. FMP 10 pont
7. Crnokosa 10 pont
8. Borac 9 pont





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése