2014. május 13., kedd

Egy zakó(nem)viselés visszhangja

Az van, hogy a kosárlabda-szövetség tényleg elővette Duško Vujoševićet még május 8-án és a nyakába sózott 34 500 dinár büntetést (a korábbi 184 000 mellé) azzal a felkiáltással, hogyaszongya, nem megfelelő volt az öltözéke a Mega Vizura elleni mérkőzésen. Emlékszik mindenki, a Radnički elleni vasárnapi meccsen egész demonstráció alakult ki, mindenki levette a zakóját-pólóját-ingét, úgy tiltakozott a szövetség röhejes ítélete ellen.
Aztán a Partizan kiadott egy hivatalos közleményt is. Itt megtalálod teljes egészében, eredeti nyelven. A lefordítására nem vállalkozom, annyira jól nem tudok szerbül, de úgy nagyjából, amit megértek, idekarcolom.
A lényeg, hogy a Pionir Hallból üzenik a szövetség összes vaskalapos idiótájának, hogy egyrészt szórakozzanak azzal, amivel egyidősek, másrészt kenjék a hajukra a szabályzat 61.D4-es pontját (amire hivatkoznak a "nem megfelelő öltőzékkel" kapcsolatban), mert a szabályzat csak annyit ír, hogy "megjelenés megfelelő öltözékben". Ennyi. Azt már nem részletezi, hogy mi számít "megfelelő öltözéknek". Szóval, a Partizan részéről elsősorban azt üzenték, hogy kurvára nem vicces a szabályzatot önkényesen értelmezni, mert egyrészt a szövetség ezzel a saját szájából csinál segget, másrészt meg mert ennek marhául olyan szaga van, hogy Vujoševićet valaki vagy valakik ki akarják golyózni. (Ez persze nincs bizonyítva, de éreztetik a vezetőedzővel, hogy nemkívánatos személynek számít.)
A Partizan arra hivatkozik, hogy az Euroliga mérkőzésein számtalanszor volt olyan, hogy más csapatok vezetőedzői is levették a zakójukat, egyébként ezt Vujošević is megtette nem is egyszer és soha senki nem tette szóvá a dolgot. Erre - és egyebekre - hivatkozva kérik Dragan Gogićot, a szövetség elnökét, hogy vonja vissza a büntetést.

Dragan Gogićról annyit sikerült időközben kideríteni, hogy kosárlabdával idáig max. hobbiszinten foglalkozott, tán a 70-es években játszogatott kicsit, aztán játékvezető lett belőle, meg ellenőr. Az ABA Ligának is a delegáltja volt. Egyébként légügyi szakember. pillanatnyilag a Pannonia Aviation nevű (horvát) pilótaiskola tulaja és ügyvezetője, de a JAT-nál egészen az alelnöki posztig vitte. Idén májusban nevezték ki a kosárlabdaszövetség elnökévé. A szavazás név szerint zajlott, összesen ketten nem voltak hajlandóak részt venni rajta, a Radnički Kragujevac és a Partizan képviselője. A Partizan részéről Dragan Todorić sportigazgató adott ki egy nyilatkozatot, melynek a lényege nagyjából annyi: elvi okokból nem szavaznak egy olyan emberre, aki tavaly ilyenkor még a Crvena Zvezdától kapta a fizetését.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése