2014. május 29., csütörtök

FK Partizan - Čukarički 2:0

Vége hát a bajnokságnak.
Jobban mondva, letudtuk. Az utolsó meccs különösen nyögvenyelősre sikerült, egy erősen tartalékos Partizannal.

Lukač és Vulićević kimenőt kaptak az utolsó meccsről és elutazhattak a válogatotthoz, Andrija Živković és Danilo Pantić az U19-es válogatottal lépett pont ma pályára (Törökország ellen, EB-selejtező, 1-1).

A mérkőzés előtt a szurkolók ezt a transzparenst akasztották ki a déli szektorra:

(fotó: Facebook)

"U očima nasim ti si šampioni" - azaz magyarul kb. "A mi szemünkben ti vagytok a bajnokok".
Szóval, nyögvenyelős volt. Nagyon látszott a játékosokon, hogy már teljesen le vannak eresztve. Az elején, és tulajdonképpen a meccs 70 %-ában teljesen kiegyenlített volt a küzdelem, rengeteg eséssel tarkítva. Először Grbić kocogott fel a labdával, de sem Lazović, sem Luka nem vállalták, hogy rálövik... Kicsit később Marković hozta helyzetbe Lukát, de a középpályás a kapu mellé fejelt. A 13. percben jött a válasz a vendégektől, egy Brezančić-Matić összjáték maradt ki, nem sokkal. Aztán a 17. percben Lazović tálalta a labdát Ostojić elé, de Ristić kapus résen volt.
A 19. perc környékén volt az első komolyabb helyzet... Lazovićot hozta helyzetbe Grbić, csak amikor a csatár rátűzte volna a labdát, az egyszerűen elgurult előle. Kicsivel később megint megpróbálkozott a Lazović-Grbić duó, de Ristić kifejezetten jó formában volt, kivédte.
Nagyjából a 23. perc környékén jött az első szöglet, az is a Čukaričkinak, és ez mindent el is mond a meccs (vagy legalábbis az első félidő) iramáról...
Aztán Živković védett egy óriásit Srnić beadása után, aztán Pavlović kellemetlenkedett. A Partizan kapusa ujjheggyel tudott a lövésbe piszkálni, szerencsére a labda elkerülte a kaput.
Körülbelül itt jött a Partizan első szöglete... Stanković elé érkezett a labda, de a védő kihagyta a helyzetet.
Jellemző az egetverő tempóra, hogy külön eseménynek számított a 33. percben Brašanac sárga lapja...
Aztán a 37. percben Ninković szlalomozott át a védősoron, beadta a labdát Grbićnek, a kapu töküres volt, ajtó-ablak nyitva, a csatár bólintott, a labda milliméterrel ment mellé. A lefújás előtt közvetlenül Bojić küldte kapura a labdát vagy 25 méterről, Živković magabiztosan védett.
A második félidőben, pont az elején volt egy elég vitatható helyzet. Grbić megkapta a labdát, megint ajtó-ablak nyitva, a csatár felvágtat a kapu elé, óriási kavarodás, Grbić akkorát esik, mint egy télikabát, körülötte vagy három Čukarički-játékos, masszív szendvicsbe fogják a Partizan-támadót, Santrač bíró pedig nagyvonalúan kirúgást ítélt.
Az 53. percben a Čukarički indult volna, de a Partizan lefülelte a labdát. Luka szaladt fel a védők között és tálalta Marković elé a jobb oldalra. A középpályás szinte az alapvonalról lőtt rá, a labda éppen hogy elzúgott a felső kapufa felett. Rá egy percre Ninković fejelt kapura, a labda kipattogott a bal kapufa mellett.
Közben a vendégek kicsit megtornáztatták Živkovićot, egy szabadrúgást kellett a kapusnak kiöklöznie.
A 61. percben volt egy látványos akció. Ismét Grbić próbálkozott, a labda nagyot csattant a kapufán, milliméterekre elkerülve a gólvonalat. Luka lecsapott a labdára, de a lövése elakadt egy védőben.
Lazović kapott lehetőséget a 69. percben egy szabadrúgással, 25 méterről, de a lövés elkerülte a kaput. Pár perc múlva a Malbašić-Volkov-Ilić tengely lendült akcióba, de a labda megint csak kirepült a kapufa mellett.
Aztán a 73. percben óriási szarvashibát vétett a Čukarički egyik védője. Lazović pedig jókor volt jó helyen, lecsapott a labdára és a már korábban is bemutatott, kapuson átesős trükkjével megszerezte a vezetést. 1:0
Hosszú csend jött, a 81. percben Ilić lőtt rá 20 méterről, sikertelenül.
Aztán megint hosszú csend jött.
Aztán már a háromperces hosszabbítás legvégén jártunk, amikor Saša Marković levágott egy elképesztő, fenomenális szólót. A labdát az újonnan beállt Fofana elé lőtte, az elefántcsontparti támadó pedig higgadtan a kapuba lőtt. 2:0

(kép: Facebook)

Valaki árulja már el nekem, ez a két játékos, Fofana és Marković mi a túróért nem volt idáig kezdőember? Miért kell ennek a szikrázóan tehetséges afrikai fiúnak a kispadon rohadni egész tavasszal, amikor az őszi szezonban nem egy és nem két gólt köszönhetett neki a csapat? Ráadásul lett volna helye, Kojić sérülése miatt... Miért, miért, miért?...

Ennyi volt.


Viszont ezután jött a meglepetés. Ugyanis a szurkolók a csapat elé mentek a zemuni edzőtábor bejáratához és ott várták őket fáklyákkal, énekléssel, éljenzéssel, némi rendőri kísérettel, és bajnokoknak kijáró ünneplésben részesítették a focistákat.


2:32-nél Saša Ilić kislánya döbbenten nézi, hogy mit csinál ez a rengeteg őrült bácsi... :)

A bajnokság végeredménye:
1. CZ 72 pont
2. Partizan 71 pont
3. Jagodina 48 pont
4. Vojvodina 45 pont
5. Čukarički 44 pont
6. Radnički Niš 43 pont
7. FK Voždovac 42 pont
8. Novi Pazar 39 pont
9. Napredak 35 pont
10. Spartak Zlatibor Voda 34 pont
11. OFK Beograd 33 pont
12. Donji Srem 32 pont
13. Radnički 1923 32 pont
14. Rad 29 pont
15. Javor 29 pont
16. Sloboda 28 pont

A CZ indulhat a Bajnokok Ligájában, a Partizan viszi magával az Európa Ligába a Jagodinát és a Vojvodinát. Kiesett a Sloboda és a Javor (őszintén szólva nagyon sajnálom a szimpatikusnak tűnő ivanjicai kiscsapatot...), a Rad osztályozót játszik. A Mladost és a Borac a feljutó, a Rad a Metalaccal fog játszani a bentmaradásért.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése