2014. május 28., szerda

Crnokosa - KK Partizan NIS 61:95

Ránézésre egy vicces ujjgyakorlatnak tűnik, de a live score oldal, meg a beszámolók szerint az első negyed durván hidegrázós volt. Mert hiába operált Bertans zseniális lepattanókkal, a másik oldalon ott volt Radić, aki a hóna alá csapta az egész parkettet és máris 16:9 volt a hazaiaknak. És hiába jött Milutinov meg Tepić, a Crnokosa 10 pontos előnyt szerzett (22:12). Egyszer Janjušević villant, aztán meg Stanojević, tőlünk meg egyedül Pavlović, így lett a negyed vége 29:20. Jaj.
A beszámolók szerint olyan huzatos volt a Partizan védelme, hogy a Crnokosa játékosai ki-be járkáltak tetszés szerint, így nem volt nagy művészet ekkora előnyre szert tenni... Ráadásul a második negyed elején ez folytatódott, Petronijević és Kosjerić közös erőfeszítéseképpen a Crnokosa továbbra is fenntartotta a kétszámjegyű előnyt.
De már nem sokáig.
Mert beindult végre-valahára a híres gőzhenger, a Parni valjak. A csapat megköpte a markát és a Gagić-Milutinov-Pavlović-Tepić négyes pillanatok alatt 10:0-ás sorozatot produkált, az állás meg, hopp, 31:30-ra módosult. (Mindjárt nem közel 10 pontos hátrány...) Duško Vujošević vezetőedző átrendezte a védelmet. Papić tartotta a frontot a Crnokosa részéről, a Partizan Pavlović-tyal válaszolt, és végre-valahára a meccs 16. percében átlendült a számláló, az állás 33:34 volt a Partizan javára.
Innentől kezdve a montenegrói játékos megállíthatatlan volt. A hazaiak részéről ugyan Stanimirović remek lepattanó-sorozatot produkált, de Pavlović nem könyörült, 38:44-re módosította az állást. Majd Lauvergne elérte azt, hogy a Partizan kétszámjegyűre növelje az eredményt, de ehhez kellett Bertans és Tepić hathatós közreműködése is. A félidőben így lett 38:48, a második negyed részeredménye pedig az egészen hihetetlen 9:28.
A pihenő után sem volt megállás. Bertans tovább növelte az előnyt, akárcsak Tepić, Musli és Bogdanović. A másik oldalról továbbra is Janjušević, illetve Vujošević próbálták csökkenteni a hátrányt, de a Partizan higgadt játéka mind a támadásban, mind a védelemben meghozta a gyümölcsét. 50:65, amiből aztán 53:75 lett, mert Pavlović is szeretett volna egy kicsit még játszani... (Részeredmény: 15:27)
A vége ismét gála volt. Bertans és Musli hozták a kötelezőt (55:84), a csapat pedig egy percig sem hagyta, hogy a hazaiak akár csak egy kicsit is felzárkózzanak. Az utolsó negyed részeredménye 8:20 lett, a végeredmény 61:95.

Az összes sport- és egyéb csatorna összes illetékesét kapja el a hasmars nyilvános beszéd közben, amiért egy ilyen zseniális meccset nem közvetítettek.

Crnokosa: Janjušević (13), Vujošević (11), Papić (6), Milošević (2), Petronijević (5), Radić (8), Stanimirović (5), Pavlović (2), Stanojević (7), Ognjenović (2)
KK Partizan NIS: Tepić (11), Lauvergne (2), Pavlović (18), Dallo (2), Milutinov (13), Bogdanović (3), Gagić (13), Musli (10), Andrić, Bezbradica (4), Bertans (17), Šalić (2)

Videó nincs, ha lesz, akkor majd update. Addig is nesze, két kép (azt is úgy kellett mindenhonnét összevadászni).

(kép: sportal.rs)

(kép: mozzartsport.com)

És mivel a Crvena Zvezda kikapott a Mega Vizurától, így a bajnokság állása pillanatnyilag:
1. Partizan!!! 19 pont
2. CZ 19 pont
3. Mega Vizura 17 pont (pacsi, fiúk, jövünk nektek eggyel)
4. Radnički 16 pont
5. FMP 13 pont
6. Metalac 13 pont
7. Crnokosa 12 pont
8. Borac 11 pont




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése