2014. május 15., csütörtök

KK Partizan NIS - Borac 85:59

A beszámolók szerint egy perc tökölés nem volt a čačaki együttes ellen a Pionir Hallban. A fiúk felvágtattak a parkettre, Lauvergne a hátára vette a csapatot és máris elhúztak 11:3-ra. A Borac nagyjából lélegzethez sem bírt jutni, Maravić dobott aztán tőlük egyet, azt is jó sokára. A masszív Partizan-védelemnek - meg Lauvergne-nek és Pavlovićnak - köszönhetően már az első negyedben 26:12 volt a hazaiak javára.
A második játékrészben a Borac részéről Marelja és Protić igyekezett (főleg az előbbi), a Partizan részéről pedig Milutinov és Bertans. A čačakiak kicsit összeszedték magukat, ennek köszönhetően a negyed részeredménye 15:20 volt, de összességében 41:32-re vezetett a Partizan az első félidő végén.
A folytatás lerombolta a Borac megmaradt önérzetét is. Lauvergne, Bertans és Musli vezetésével a Partizan felmosta az ellenféllel a padlót, a kegyelemdöfés Dallo hárompontos találata volt hajszálpontosan a negyed végét jelző duda előtt. 66:43
Aztán az utolsó negyedben már gálameccs volt, sőt, junior játékosok is feljöhettek a pályára (Andrić, Bezbradica), Bertans és Gagić pedig hozták az "alley-oop"-stílusú találatokat.
Aki esetleg nem érti: ilyen az "alley-oop"-találat, mint ez a Bertans-Milutinov-Lauvergne összjáték.


Szóval, így lett a végeredmény 85:59. A Borac teljesen elvérzett, a Partizan sokkal nyugodtabb, átgondoltabb, összeszedettebb játékot produkált. Nagyon érződött a két csapat közti különbség.
A mérkőzés végén Duško Vujošević külön megköszönte a szurkolóknak, hogy ilyen ítéletidőben is eljöttek és biztatták őket. (Szerbiában most hirdetik ki épp a rendkívüli állapotot, több helyen emberemlékezet óta nem esett ennyi csapadék, mint az elmúlt néhány napban.)
- Óriási szeretetre vall az, hogy ítéletidőben is eljönnek, hogy szurkoljanak nekünk - mondta a vezetőedző. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése