2014. május 19., hétfő

Segíts az árvíz sújtotta Szerbiának

...akkor is, ha Magyarországon vagy és nem tudsz menni homokzsákokat pakolni.
Az van, hogy a szerb kormány létrehozott külön erre a célra egy PayPal-számlát, ez talán a legegyszerűbb és a legközvetlenebb módja a segítségnek. Ha PayPal-on keresztül szeretnél pénzadományt küldeni, hivatkozz a floodrelief@gov.rs e-mailcímre.


Természetesen a magyarországi szerb közösség is szervez segélyakciókat. A fő szervező a Budai Szerb Egyházmegye, ők pedig a Szerb Országos Önkormányzaton keresztül juttatják célba az adományokat. A szervezők elsősorban pénzadományokat várnak, ezen kívül fertőtlenítőszereket, takarókat, gyógyszereket és babapelenkát. A Vöröskereszt segítségével juttatják el az adományokat Szerbiának. Ha pénzadományt küldenél, használd ezt a számlaszámot: OTP Bank, 11784009-20005351. A közleményben tüntesd fel: "Humanitárius segítség Szerbiának".
Ha takarókat, gyógyszert, pelenkát, fertőtlenítőszert, bébiételt, stb. vinnél, akkor az alábbi gyűjtőpontokon adhatod le az adományod:
Szerb Orthodox Egyházközösség - Budapest, Veres Pálné utca 23.
Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon - Budapest, Rózsák tere 6-7.
Szerb Klub - Szeged, Somogy utca 3.
Szerb Klub - Mohács, Korsós utca 4.
Ezen kívül az Ökumenikus Segélyszervezet is várja az adományokat. Számlaszám: OTP Bank, 11705008-20464565. A közleménybe ezt írd: "Szerbia, Bosznia". (Ők Boszniának is segítenek, ott, ha lehet, még nagyobb a baj, mint Szerbiában.)
Segíts.

(A infóért, számlaszámokért óriási köszönet a Srbija Insajd blognak.)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése