2014. május 2., péntek

Beharangozó - vízilabda Bajnokok Ligája, Jelen SuperLiga 27. forduló és átigazolási pletykák

Szombaton 17 órától a focicsapat a Novi Sad-i Karađorđe-stadionban játszik a Donji Srem ellen a Jelen SuperLiga 27. fordulójában.
A Humska utcában kifejezetten derűs a hangulat a múlt heti derbi óta. Marko Nikolić vezetőedző azonban óva int a túlzott optimizmustól.
- 11 forduló már mögöttünk van a tavaszi idényből - mondta Nikolić. - Ha meg akarjuk nyerni a bajnoki címet, a teljesítményünk legfelső határáig el kell mennünk. Katasztrófa lenne, ha a győztes derbi után rossz teljesítményt nyújtanánk a bajnokság hátralévő részében.
- Négy forduló van még hátra a szezonból, de a legnehezebb egyértelműen a most szombati lesz - folytatta a tréner. - Általában úgy van, hogy a derbit közvetlenül megelőző és közvetlenül utána jövő meccs még nehezebb, mint maga a rangadó. Az ellenfelünk tabellán elfoglalt helye ilyenkor nem számít. A Donji Srem csapatát egyébként sem szabad félvállról venni - utalt Nikolić az őszi idény mérkőzésére, amikor a Donji Srem a Humska utcai "oroszlánbarlangban" 2:0-ra vezetett a Partizan ellen a félidőben és nem kis erőbedobás kellett a belgrádi csapattól, hogy végül fordítani tudjon az eredményen.
Valószínűleg a mérkőzésen visszatér (vagy visszatérhet) a régóta sérüléssel bajlódó Miloš Ostojić. A Partizan csapata teljes létszámban fel tud sorakozni az újvidéki pályán, nincsenek sérültek, senki nem tölti az eltiltását.
Ide tartozik még az a hír (pletyka?), hogy állítólag komoly külföldi kluboktól érkeztek képviselők még a múlt heti rangadóra és szemet vetettek a Partizan néhány játékosára. Ezek szerint a görög AEK Athén mutatott érdeklődést Lazović és Drinčić iránt, továbbá egy orosz csapat érdeklődött Andrija Živković felől. Konkrétum egyelőre nincs, sem a játékosok, sem a klub nem erősítette meg a híreket.

Értem én, hogy a klubnak úgy kellene a pénz, mint egy falat sör, de hadd kérdezzem már meg az igen tisztelt néniket és bácsikat odafenn, hogy mi a fészkes fenéért kéne eladni a legjobb játékosainkat - pláne ha még nem is nagykorúak -, pont azokat, akikre lehetne építeni a csapatot?... És akkor megy a sírás, hogy nem tudjuk hozni az eredményt, meg kicsúszik a kezünkből a bajnoki cím. A gólzsák Mitrovićot és a szikrázóan tehetséges Jojićot rövid úton eladták külföldre, előbbit még tavaly nyáron, utóbbit most a téli szünetben. A szentségit neki, ha kiárusítjuk a tehetségeinket, akkor legalább az elvárásokat vigyük lejjebb, vagy ha bajnoki címet akarunk, akkor kussoljunk, húzzuk meg a nadrágszíjat, de maradjanak itt a legjobbjaink.

A vízilabdacsapat holnap este 8 órától játszik az olasz Brescia csapatával a banjicai uszodában a Bajnokok Ligája utolsó csoportmérkőzésén. A csapat lényegében már bent van a legjobb 6 között és kvalifikálta magát a folytatásra.
- Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült a legjobb hat közé bejutnunk - mondta Vladimir Vujasinović, a pólósok vezetőedzője. - Ez már önmagában egy jutalom. Még jobban örülnénk, ha nem hatodikként jutnánk tovább, de tisztában vagyunk azzal, hogy milyen csapatok társaságában vagyunk. Tisztában vagyunk azzal is, hogy nem lesz egyszerű a holnapi mérkőzés, de természetesen teljes erőbedobással fogunk játszani.
Az edző kitért a vízilabdacsapat katasztrofális anyagi helyzetére is.
- Nem érkezett meg a klubhoz a pénz, amit ígértek nekünk, de mi ennek ellenére tesszük a dolgunkat. A játékosok már jó ideje nem kaptak fizetést, és még csak sejteni sem lehet, hogy mikor kapnak legközelebb, és ha kapnak, még akkor is bizonytalan, hogy mennyit.

A futballmeccset az ArenaSport 1, a vízilabdamérkőzést az RTS 2 közvetíti élőben.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése