2014. május 4., vasárnap

Donji Srem - FK Partizan 0:5

Tegnap mindenféle technikai meg egyéb problémák miatt nem tudtam posztolni egy beszámolót sem - a beharangozókról már nem is beszélve -, de most megkapjátok őket mind, csőstül.
Szóval, tegnap a focicsapat kezdte a sort Újvidéken, a Donji Srem ellen, a Jelen SuperLiga 27. fordulójában. (A Pećiniciben székelő kis klub jelenleg a Novi Sad-i Karađorđe Stadionban fogadja a vendégeit, mert a saját stadionjukat renoválják.) Az eső végig ömlött, állítólag kezdés előtt még dörgött és villámlott is. A stadion kongott az ürességtől, csak a fedett részen voltak szurkolók, meg a tribün délnyugati kanyarulatába száműzött "szent őrültek", a Sírásók. 
A mérkőzés előtt egy perc néma csenddel emlékeztek meg a nemrégiben elhunyt Vujadin Boškovra, a Vojvodina, a Feyenoord, a Real Madrid és a Sampdoria egykori edzőjére, a szerb futball egyik prominens képviselőjére.
Marko Nikolić vezetőedző a meccs előtti sajtótájékoztatón utalt arra, hogy a nagy derbiket megelőző és követő mérkőzések sokszor jóval nehezebbek, mint maga a rangadó. Úgyhogy a Partizan a 6. percben sürgősen be is vágott egy gólt, tekintettel a lehetséges nehézségekre.
Az úgy volt, hogy előtte már Andrija Živković elkezdte kóstolgatni a hazaiak védelmét, de akkor a labda még elgurult a kapufa mellett. Aztán jött egy szöglet, amit az egyik védő kivágott, szinte centire pontosan a szögletzászlóhoz. A szögletet elvégző Partizan-játékos még ott volt a partvonal mellett, lefülelte a labdát és újra beívelte. Itt már Lazović gond nélkül befejelte. 0:1
A Partizan innentől kezdve visszavett az iramból, bár az érdekes az, hogy ennek ellenére sem volt különösebb probléma lefutballozni a Donji Sremet. Voltak a hazaiaknak bátrabb próbálkozásaik, a 18. percben Lakićević fejelt kapura, sikertelenül. Ez volt a Donji Srem első komolyabb támadása... Ennek ellenére, vagy ezzel együtt a DS végig mintha kicsit megszeppenve focizott volna. Akár így volt, akár tényleg csak ennyi telik tőlük, a Partizan félgőzzel is végigrobogott rajtuk.
Jobban mondva csúszkált. A szakadó esőben a pálya talaja teljesen felázott. Nem is nagyon volt szükség ütközésekre, szerelésekre, a játékosok megcsúsztak, a labda kiperdült a vonalon túlra a vizes füvön. A 23. percben Ćordašić lőtt kapura, de mellément.
Aztán nem sokkal később Vulićević ugratta ki Škuletićet, de a partjelző vadul integetett, hogy les. (Ha találok videót/lassítást az esetről, akkor iderakom, addig meg legyen annyi elég, hogy az ArenaSport lassításában baromira nem tűnt lesnek.)
A 31. percben Drinčić beívelése csattant a felső kapufán. Ebben a szakaszban az történt, amit a Partizan akart. A Donji Srem játékosai leginkább asszisztáltak az akciókhoz.
A 41. perc jött, már mindenki kezdett a szünetre, meg a száraz öltözőre gondolni, amikor Škuletić megindult a kapu felé, rálőtte, a labda pedig a hálóban landolt. 0:2
A második félidőben egyből a kezdés után Lazović trollkodott a kapu elé (teljesen egyedül, üresen állt, a védők jámboran nézték, ahogy a beívelt labdát leveszi és ráfordul), de a rálőtt labda megpattant valakin és kivágódott a pályáról. Itt is a szerencse mentette meg a Donji Sremet a még ennél is brutálisabb zakótól. Ha a védőkőn múlt volna, valószínűleg 0:8 lett volna az eredmény, vagy még ennél is durvább.
Talán az 52. percben volt az első olyan alkalom, hogy Lukač kapusnak vetődnie kellett. Lakićević indított egy lövést jobb oldalról, a 16-os sarkától, Lukač kivédte, a kezéről kipattanó labdát meg kivágta az egyik védő az oldalvonalon túlra. 
Innen leült a meccs. A Partizannak tökéletesen megfelelt az eredmény, a Donji Srem pedig vagy nem tudott, vagy nem akart ennél többet kihozni magából. A közönség viszont szenzációsan érezte magát, a két szurkolótábor egymásnak válaszolgatva kántálta, hogy "Ne damo titulu".


A 66. percben újra megtornáztatták a Donji Srem támadói Lukačot. Az egyikük beívelt bal oldalról, adott is egy kötényt Lukanak, Košutić megkapta és egészen közelről lőtt rá. A kapusról kipattant a labda az alapvonalon túlra.
A 68. percben lejött Lazović, őt Kojić váltotta. Majd két perc múlva már 0:3 volt az állás... Luka megszerezte a labdát, felszáguldott vele, majd Vulićevićnek passzolta. Ő tökéletesen betálalta Kojić elé - tényleg már csak az aranytálca és a vörös szőnyeg hiányzott -, Kojić pedig berúgta.
Ez volt Kojić első labdaérintése a meccsen.

(fotó: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

És itt beindult a Kojić-gőzhenger.
8 perccel később Škuletić szöktette magát a Donji Srem 16-osán belül. A labdát Kojićhoz passzolta, a csatár köszönte szépen és bevágta. 0:4
Az a helyzet, hogy innentől kezdve senki sem taposta magát halálra. A Donji Srem valószínűleg beletörődött a vereségbe, a Partizannak pedig több, mint remek volt az állás. Aztán jött a 88. perc. Ninković igyekezett felfelé a bal oldalon, majd átadta a labdát Skuletićnek. A csatár beadta Brašanacnak, de az ő lövését még védte Belić kapus. A labda viszont lepattant róla. Luka robogott az elguruló labda után - érdekes, senki sem akadályozta meg benne -, majd középre ívelt. Škuletić fejjel Kojić elé tolta, ő pedig kapásból jobbal belőtte. 0:5, mesterhármas!
Úgy bizony, mesterhármas.

(fotó: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A mérkőzés összefoglalója:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése