2014. május 6., kedd

Beharangozó - KK Partizan NIS - Mega Vizura

Holnap 19 órától a Partizan a belgrádi Mega Vizura gárdáját fogadja a Pionir Hallban.
Az előző, FMP elleni mérkőzés hullámai még nem csitultak le egészen. A mai sajtótájékoztatón a két "illetékes", Joffrey Lauvergne és Duško Vujošević vezetőedző is megszólalt.
- 184 000 dinárra büntettek - mondta a tréner. (Mint ismeretes, az előző mérkőzésen a vezetőedző kis híján ölre ment az ellenfél sportigazgatójával, ezek után el kellett hagynia a sportcsarnokot, biztonsági emberek kísérték a kijáratig.) A fenti összeg nagyjából 74 000 forintnak felel meg, ami az ottani körülményekhez képest súlyos összegnek számít. A források szerint a 184 000 dinárból 115 ezret kóstál az, hogy Vujošević - állítólag - beszólt a bíróknak, 11 500 az ára a technikai faultnak (ami a beszólást követte), további 57 500 meg azt, hogy el kellett hagynia a sportcsarnokot.
- A média labilis személynek próbál bélyegezni - folytatta a vezetőedző. - A helyzet az, hogy azon kevés személyek egyike vagyok, aki ki meri mondani a dolgokat. Lehet, hogy ez az instabilitás jele. Én akkor is ragaszkodom ahhoz az álláspontomhoz, hogy mindaz, ami történik és történt, a Partizan lejáratásának a része. Ha billeg a csónak, nehéz egyenesen állni - zárta a mondandóját Vujošević.
Joffrey Lauvergne, a Partizan francia válogatott csapatkapitánya érdekes részletekről számolt be a mérkőzés alatti verekedéssel kapcsolatban. (Az FMP elleni meccs negyedik negyedében az ellenfél játékosa, Dunđerski nekiesett a francia centernek és szabályosan ütlegelni kezdte. Pillanatok alatt óriási bunyó kerekedett, végül Lauvergne-nek - Vujoševićhez hasonlóan - el kellett hagynia a játékteret.)
- Az ellenfél már a meccs legelejétől elkezdett provokálni - számolt be a csapatkapitány. - Folyamatosan szóltam a játékvezetőnek, hogy tegyen valamit. Nem azért, mert bármilyen bírói védelemre lenne szükségünk, hanem a fair play miatt.
- Amikor az incidens történt, 80, de inkább 90 %-os biztonsággal állíthatom, hogy Čović odaszólt Smiljanićnak, hogy üssön meg engem. Meg is kérdeztem a Železnik játékosát, hogy mire készül, mire ő azt felelte, hogy be fogja törni az orromat - tette hozzá Lauvergne. - A játékvezető ott állt mellettem, de nem csinált semmit.
A francia játékost szintén megbüntette a kosárlabda szövetség. 57 500 dinárt kell fizetnie a bunyóért, 11 500-at a technikai faultért.
Aztán, mert a baj nem áll meg háromig, a Partizan csapatát sérülések is tizedelik. Dejan Musli a hátát fájlalja, Bogdan Bogdanovićnak a dereka fáj, Saša Pavlović húzódása pedig súlyosabbnak bizonyult, mint ahogy azt a montenegrói játékos gondolta. Úgyhogy a holnapi mérkőzésen egy kissé foghíjas csapat fog felállni az ABA Ligából már ismert Mega Vizura ellen.
A mérkőzést az ArenaSport 2 élőben közvetíti.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése