2014. május 30., péntek

Radnički Kragujevac - VK Partizan 9:4

Nem volt különösebben látványos vagy vicces mérkőzés - tisztázzuk, ha a Partizan veszít, az soha, de soha nem vicces.
Az egész meccs egyetlen rohadt nagy bunyó volt négy negyeden keresztül. Ráadásul még az első játékrészben elkezdett zuhogni az eső és dézsából ömlött egészen a végéig. Bár a fiúkat ez valószínűleg nem zavarta. Jobban mondva, nem ez zavarta.
A legelején, bevezetés jelleggel Slobodan Soro kivédett egy büntetőt. Az eredmény ellenére ez a meccs megint csak a kapus jutalomjátéka volt, a spanyol kommentátorok el voltak alélva a védéseitől. Az első játékrész eredménye 1:2 volt, a Radnički pár másodperccel a vége előtt passzírozott be egy gólt.
A második negyed is főleg pankrációval telt, a kragujevaciak aztán belőttek kettőt. A félidő legvégén Dušan Mandić is szerzett egy gólt, így 3:5-tel mentek szünetre.
A kragujevaciaknak meg úgy tűnik, jót tett a pihenő, mert ugyan így is erősen fölényben voltak - gyorsaságban, védekezésben -, de a harmadik negyedre már kezdett elszabadulni a pokol. A Radnički egyszerűen félelmetes volt. A Partizan összes lövését blokkolták, ha pedig netán keresztülcsorgott egy labda a reteszükön, ott volt a kapusuk, Zdravko Radić, aki fogta magát, lehúzta a redőnyt és kivédte a szemünket is. Ha pedig megszerezték a labdát, már indították is a kontratámadást. A kapujuk előtt még forrt a víz, de valamelyik már el is kezdett felúszni a Partizan térfelére, onnantól kezdve meg a Jóistenen, meg Soro kapus szerencséjén múlt, hogy bement-e vagy sem. A védők legfeljebb bánatosan nézték a távolból, ahogy a Kragujevac támadója lóbál, Soro süllyed, a labda meg már benn is van a ficakban.
Félreértés ne essék, a Partizan most is, akárcsak a Pro Recco ellen, óriási szívvel játszott. A szurkolók most is ott ordítottak-énekeltek a lelátón, a Radnički viszont rutinosabb volt, összeszedettebb és erősebb, mentálisan is. Az a helyzet, szar kimondani, de megérdemelten győztek.
A Partizan holnap 18:30-tól játszik a bronzéremért. A ma esti Primorje-Barceloneta mérkőzés valamelyike lesz az ellenfél.

Ui.: Ha lesz videó vagy kép, akkor frissítek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése