2016. május 31., kedd

FMP - KK Partizan 79:74 (play-off, elődöntő, 2. meccs)

Ez a videó röviden összefoglalja ennek a meccsnek a lényegét:


Szóval, amikor fel akarod venni a harcot a karhatalommal államhatalommal jelenlegi vezetés kis kedvenceivel, de a végén pofára esel.
A meccs tündéri előzménye az volt, hogy az FMP kisírta a szövetségtől, hogy a Partizan-szurkolók ne mehessenek be a meccsre, merthogy az előző mérkőzésen hogy viselkedtek már, szégyen-gyalázat, ilyen népellenes elemek huligánok ide be nem tehetik a lábukat.

Emiatt egyébként a szövetség még 360 000 dinár büntetést is rásózott a Partizanra. Nebojša Čovićot és családját nem lehet csak úgy vegzálni, elvtársak emberek! Itten rend lesz, akárki meglássa!...

Egyszóval gyönyörű volt. A lelátók 80 %-a üresen kongott, volt ott egy maroknyi állatkertből szalajtott majom FMP-drukker, meg néhány, békés nézőnek álcázott Partizan-szurkoló.


Himnusz
(screenshot/ArenaSport 1)

A bírók már a legelején egyértelművé tették, hogy nem szeretnek minket. Még szinte véget sem ért a himnusz, már repült is egy büntető az FMP-nek (1:0). Đumić átvette nekünk a vezetést (1:2), de ez nem tartott sokáig, a hazaiak visszaszerezték az előnyt (6:5). Az első negyedben végig vezettek, néha kiegyenlítettünk (7:7 - Jones, majd 15:15 - Williams), de a legeslegvégére sikerült bevinnünk egy csavart. 19:18 volt az állás pár másodperccel a vége előtt. Milutinović rádobta és ahogy az a nagykönyvben meg van írva, be is ment. 19:20 lett az első negyed vége.

Aleksandar Cvetković, mögötte a kullancsa, Filip Čović
(kép: Facebook/KK Partizan)


A második negyedben vezettünk, bár rendesen megizzadtunk érte. Sohasem tudtunk elhúzni, legfeljebb 3-4 pont volt az előnyünk. Az FMP, élükön a kis Čović-tyal baromi agresszív taktikát játszott, mi pedig mintha nem tudtuk volna felvenni a ritmust. Közben Jones úgy dobta be a labdát a kosárba, hogy legalább négyen lógtak rajta (24:28).
Filip Čović különösen elemében volt. Most, hogy nem voltak ott a Partizan-szurkolók, ott volt viszont Apu, Nebojša Čović

személyesen, gondosan elvegyülve a plebs közé, hogy mindenki lássa, hogy ő igazából csak egy hétköznapi ember, aki eljött a fiacskáját megnézni

így most előjött belőle a suttyó.
Filip Čović nem jó játékos. Nem technikás, nem egy klasszis, ráadásul viszonylag alacsony (180 centi), így látványos zsákolásokra legfeljebb akkor képes, ha egy magasabb csapattársa felemeli őt a kosárhoz. Mindezt viszont azzal kompenzálja, hogy fáradhatatlan, baromi aggresszív és jobban tapad az ellenfél játékosára, mint egy kullancs. Egyszóval, nem klasszis játékos, nem jó játékos, viszont nagyon kellemetlen ellenfél. A játékostársai gyakorlatilag mind csak asszisztálnak neki, érezhető és nem is kicsit, hogy az FMP gyakorlatilag őróla szól.

Merne másról szólni?... 

Az FMP aggresszív játékának végül meglett a következménye. Jó, ehhez kellettek a bírók is, nem is kicsit. Kiegyenlítettek (30:30), át is vették a vezetést (32:30) és innentől kezdve a kezükben tartották az irányítást. Egész pályás letámadást alkalmaztak, rengeteg volt a kemény belemenés a részükről. 43:36-ra vezettek a félidőben.

Cvetković és a személyi kullancsa, Čović
(kép: Facebook/KK Partizan)

A harmadik negyedre mintha felőrlődtünk volna. Az FMP darálós stílusa, meg a bírók részrehajlása meghozta a gyümölcsét. Nem játszottunk jól, ez az igazság. Erőtlenek voltunk és kismillió hibát vétettünk. 45:39-re vezettek a hazaiak, aztán Čovićra valamiért technikai faultot fújtak a bírók.
Azt a hisztirohamot, amit a kis Čoki lenyomott, hát az leírhatatlan volt.

"APUUUUUUU! Szólj rájuk!!! Technikai faultot adtak NEKEM!"
(screenshot/ArenaSport 4)

De a szabály az szabály, Čović neve mellé odakerült, hogy technikai faultot kapott, nekünk meg járt a törvényben előírt szabaddobás (47:45). Aztán Murić hárompontosával át is vettük a vezetést (47:48). De a bírók gondoskodtak róla, hogy ez ne így legyen. Sürgősen támadói faultot fújtak Williamsre valami egészen nevetséges indokkal, és már repülhetett is a büntető az FMP-nek (48:48). És ez innentől kezdve így ment. Mindent, de MINDENT befújtak a játékvezetők faultnak. Azt is, ha csúnyán nézett valamelyik Partizan-játékos az ellenfélre. A negyed végére el is érték a 10 pontos különbséget (58:48). Cvetković halálmegvető bátorsággal (és Čović-tyal a nyakán) csökkentette a különbséget (58:50), de a bírók a negyed végét jelző dudáig még KÉT büntetőt adtak az FMP-nek. Mert csak. Meg mert ott volt Apu is. 61:50-nel végződött a harmadik játékrész.

Novica Veličković magyaráz valamit élénken
(kép: Facebook/KK Partizan)

Az utolsó negyed semmivel sem volt jobb az előzőknél. Ehhez mi is hozzájárultunk, mert valami iszonyat gyengén játszottunk, rengeteg hibával. Végül valahogy, fogcsikorgatva kiegyenlítettünk (65:65), de szinte máris, azonnal ránk fújtak a bírók egy faultot, a szokásos, ajándék szabaddobással az FMP-nek (67:65). Közben az egyik játékosuk, Tejić kipontozódott, de túl sokat ez sem segített a helyzeten. Egy másik játékosuk durva szabálytalanságot vétett Wilson ellen, a bírók nem fújtak, de bezzeg amikor Milutinović csak hozzáért az egyik hazai játékoshoz, már repült is a fault, meg a szabaddobás... Lefújták Jones egyik állítólagos kétszer indítását (az ArenaSport lassítása - nekem - nem erősítette meg a szabálytalanságot...), közben persze folyt a birkózás meg a pankráció is a pályán.

Williams szendvicsben
(kép: Facebook/KK Partizan)

Cvetkovićnak lett elege és egy jól irányzott dobással átvette nekünk a vezetést (69:70). Beindult az "egyet ide, egyet oda"-játék, amiből végül az FMP került ki győztesen (73:72). Közben a hazaiak addig lökdösték Wilsont, amíg vonalon kívülre nem került a labdával, a bírók természetesen az FMP-nek ítéltek bedobást. Közben az edzőjük is kapott egy technikai faultot, Wilson pedig a kapott büntetővel felhozott minket 76:74-re.
Nos, igen. Vészesen megközelítettük az ellenfelet, úgyhogy a bíróknak sürgősen tenniük kellett valamit. 9 másodperc volt már csak hátra, amikor faultot fújtak Vitkovacra, mert miért ne. Az ajándék büntető már ment is az FMP-nek (77:74), majd 5 másodperccel a vége előtt ÚJABB fault, és megint Vitkovacra. A kapott büntetőt értékesítették, ez is lett a végeredmény (79:74). Harmadik, mindent eldöntő mérkőzés szerdán lesz, 21 órától. Az ArenaSport 1 élőben közvetíti ezt a meccset is.

Aleksandar Džikić arckifejezése mindent elárul
(kép: Facebook/KK Partizan)

FMP: Čović (16), Davidovac (9), Ostojić, Apić (12), Jeković, Đoković (4), Lazarević (9), Bursać (2), Dobrić (21), Šešlija (2), Radovanović (2), Tejić (2)

KK Partizan: Cvetković (10), Aranitović, Jones (18), Murić (7), Marinković (5), Veličković (4), Vitkovac (4), Đumić (4), Milutinović (9), Williams (8), Vrabac (1), Wilson (4)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése