2016. május 5., csütörtök

VK Partizan - Radnički Kragujevac 9:2 (play-off, elődöntő, 1. meccs)

Erre szokták mondani, hogy "rutingyőzelem", meg "papírforma".
Hát, valami ilyesmi.
Hoztam pár screenshotot. A Youtube-on streamelték a mérkőzést, mert egyetlen rohadt tévécsatorna sem volt hajlandó közvetíteni. Szokás szerint.

Felsorakoznak a fiúk a parton

A két csapatkapitány tart megbeszélést a bírókkal

Csapatok a medencében, mindjárt kezdünk

Ráúszás

Szóval az volt, hogy kettőt pillantottunk és már 1:0-ra vezettünk Asanović góljával.
Utána még egyet pillantottunk és 2:0 volt (gólszerző: Tigkas).
Rističević pedig úgy védett, mintha a pokol összes ördöge ott ült volna a kapuja tetején.

Lefogadom, hogy ezután a meccs után a kragujevaciaknak Rističević fog megjelenni a rémálmukban. Nyájasan rájuk mosolyog, oda se néz és kivédi a leglehetetlenebb próbálkozásaikat - és ezen a ponton a Radnički játékosai zokogva ébrednek fel és megfogadják, hogy inkább elmennek karthauzi szerzetesnek.

Egyébként a mérkőzés kifejezetten kellemes mederben csordogált. Nem volt kapkodás, a Partizanon látszott, hogy rutinból nyomja. Még azt a luxust is megengedhettük magunknak, hogy a negyed végén kihagyjunk egy büntetőt.

Időkérés a negyed végén


A második negyedben igyekezett megemberelni magát a Radnički. Támadtak, de Rističević egy vidéki angol lord hűvös eleganciájával védte ki a próbálkozásaikat.
Aztán Gogov fogta magát és a negyed közepe táján egy iszonyatos nagy bombagólt vágott. Valahol a medence közepén fogta magát, lóbált egyet és rásózta.
Aztán cafatokra szaggatta a hálót. 3:0
47 másodperc volt már csak  hátra, amikor Radojević is feliratkozott a gólszerzők listájára. 4:0
5 másodperccel a vége előtt Rističević úgy gondolta, hogy azért mégiscsak rossz fényt vetne rá, ha egyetlen gólt sem engedne be a mérkőzésen. Meg hát nem szép dolog a vendéglátói joggal visszaélni és nem hagyni játszani a vendégeket. Úgyhogy a kragujevaciak itt szereztek egy szépítő gólt. (4:1)


A harmadik negyedben dobott még egy gólt a Kragujevac (4:2). A túloldalon a kapusuk egy darabig kivédte a próbálkozásainkat, de Manojlović az ötödik percben egy FANTASZTIKUS gólt szerzett, méghozzá svédcsavarral. Azt a fajtát, amit tanítani lehetne.
Rističević pedig flegma arccal védett mindent.
A második gól után végképp lehúzta a redőnyt. Vége a gyereknapnak, osszátok be a két gólotokat, kispajtások. A kragujevaciak közvetlen közelről sem tudtak neki gólt lőni. Rističević fel se nézett, csak felemelte a kezét és a labda már benne is volt.

Legközelebb vihetne magával keresztrejtvényt a kapuba, vagy makramét, vagy valami ilyesmit, mert még unalmában elalszik ott a vízben.

Aztán 14 másodperccel a vége előtt Subotić is bezúzott egyet. 6:2-vel mehettünk fináléra.


Az utolsó negyed már parádé volt.
A második percben Tigkas bevágta a második gólját (7:2).
A negyedik percben Jakšić is beköszönt (8:2).
Rističević mindent kivédett.
Végül a hatodik percben Gogov messziről, erőből ellőtte a labdát és HATALMAS gólt szerzett. (9:2)


Folytatás szombaton Kragujevacban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése