2016. május 13., péntek

Mega Leks - KK Partizan 81:85 (szuperliga, 2. forduló)

Kész őrület volt ez a mérkőzés, mert egyfelől sikerült beszervezni pont a kupadöntővel egy napra, ráadásul ugyanaz a csatorna közvetítette mind a két mérkőzést

amúgy ezt nem tudom, hogy gondolták, hogy ha egy kupadöntő 19 órakor kezdődik, akkor az véget is ér 21 órára... értem én, hogy egy futballmeccs elvileg nem tart tovább másfél óránál, de egy döntőnél még ott van az ünnepélyes eredményhirdetés is, nem beszélve az esetleges hosszabbításról
legalább a kosárlabdát rakták volna át az AS 2-re, vagy valami

úgyhogy már csak emiatt is sikerült lemaradni az első negyed feléről. Arról meg már nem is beszélve, hogy az összes ArenaSportos stream felmondta a szolgálatot, maradt a sportuzivo.tv online közvetítése, ami egyfelől remek volt, mert mégis sikerült látni a kosarasokat, másfelől meg levert a víz, mert kommentátor nem volt, és összevissza egy kameraállásból közvetítettek, úgyhogy se lassítás, se semmi.
De nézzük a dolgokat a pozitív oldalukról, a mérkőzést azért csak sikerült megnézni, ráadásul nyertünk is. Ez utóbbi egyébként nem volt feltétlenül egyértemű. Miután végre sikerült bekapcsolódni a mérkőzésbe, a Mega Leks épp 21:18-ra vezetett, de már egyből 24:18 lett egy hárompontos után. 25:21 lett a negyed vége, Átlagszurkoló rezignáltan felsóhajtott, végül is a focisták megnyerték a kupát, ne legyünk telhetetlenek.
Még szerencse, hogy a kosarasok ezt másképp gondolták.

Mivel nem volt kommentátor a mérkőzéshez, így nem igazán vagyok képben arról, hogy kik szerezték a találatainkat. A poszt végén mindenesetre ott lesz az összesítés.

Még a második negyedben is igencsak vezetett a Mega Leks. Aztán sikerült kiegyenlítenünk, először Veličković (29:29), utána Vitkovac (31:31) találataival. Aztán valami történt. Felpörögtünk, vagy a Mega eresztett le hirtelen (vagy mind a kettő), mindenesetre elhúztunk 33:40-re. Innentől kezdve a mérkőzés végéig tartottuk az előnyünket. A félidőt Velićković fantasztikus dobásával zártuk - elhajította a labdát, az csont nélkül behullott a gyűrűbe és már szólt is a negyed végét jelző duda (42:51).

Veličković valamikor a mérkőzés folyamán
(kép: Facebook/KK Partizan)

A harmadik negyedben értük el a 10 pontos különbséget (47:57). A csapat parádézott, Cvetković szenzációs szerelést produkált, majd passzolta Jonesnak, aki köszönte szépen és bevágta  (49:63).

(forrás: GlimmerKKP)

A bírók egyébként finoman fogalmazva sem voltak topon. Mondhatni, a szokásos... Ami az ellenfélnek elmegy, az fault nekünk. Az az egy rohadt szerencséjük volt, hogy a végeredményt így sem tudták befolyásolni. 58:67-tel zártuk a harmadik játékrészt.
Az utolsó negyedben tartottuk a több, mint 10 pontos előnyünket. A Mega Leks egész pályás letámadtással próbálkozott, bár a helyzet az, hogy inkább büntetőből sikerült betalálniuk, mint akcióból, miután a játékvezetők a mérkőzés végén két kézzel szórták nekik a szabaddobásokat. Nekünk itt már csak egy találatra futotta, a Mega Leks a temérdek büntetővel feljött 81:85-re. A győzelmet így sem sikerült elvenni tőlünk.

(kép: Facebook/KK Partizan)

Videó nincs a mérkőzésről, viszont kárpótlásul megnézhetitek, hogy milyen menő, új öltözőt kapott a csapat az Adidas Srbija szíves közreműködésével.


Mega Leks: Rašić (7), Đoković, Veljković, Ivanović (11), Zubac (10), Pavlović, Luwawu (9), Zagorac (10), Popović (8), Simeunović, Nikolić (14), Janković (10)

KK Partizan: Cvetković (12), Aranitović, Jones (15), Murić (7), Marinković (6), Veličković (15), Vitkovac (15), Koprivica, Milutinović (3), Williams, Vrabac (3), Wilson (9)

A bajnokság jelenlegi állása:

A csoport:
1. CZ 4 pont
2. FMP 4 pont
3. Metalac 2 pont
4. Tamiš 2 pont

B csoport:
1. Partizan 4 pont
2. Mega Leks 3 pont
3. Kostantin 3 pont
4. Borac 2 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése