2016. május 8., vasárnap

FK Partizan - FK Voždovac 2:1 (szuperliga, 35. forduló - rájátszás, 5. forduló)

Partizan-kispad a meccs előtt: Miroslav Vulićević, Saša Ilić és Filip Kljajić

Elég vehemensen kezdtünk. Az első 10 percben beszorítottuk a Voždovacot a saját térfelére, gyakorlatilag bunkerfutballt játszattunk velük. A 3. percben Alen Stevanović ment fel a bal oldalon és passzolt Lukićnak. Lukić felfutott és az alapvonal mellől, éles szögből lőtt rá, a kapus védett.

Az első félidőben Saša Lukić viselte a kapitányi karszalagot

A 6. percben a hosszú hiányzás után ismét végre-valahára játszó Subić csúsztatta a labdát Bozsinovnak. A Voždovac egyik védője becsúszva szerelt, a labda a karjára pattant (a lassítás egyértelműen mutatta), a bíró megint csak nem fújt 11-est.
A 11. percre sikerült a Voždovacnak kitörnie a bunkerból, egyből kaptak is egy szögletet (amit aztán a Partizan-védők semlegesítettek). Innentől kezdve már kevésbé volt egyoldalú a mérkőzés, akció viszont nem volt. A csapatok futkároztak, focizgattak, főleg a középpályán, néha valamelyik megindult a kapu felé, de a 16-os vonalánál tovább egyik sem jutott.
A 19. percben Subić ívelt be középre, Kosović rá is fejelt volna, ha nem előzi meg egy védő és nem küldi ki a labdát szögletre.
A 22. percben Golubović kapta a labdát egy bedobás után. Egyből be is ívelte középre, ott Lukić ráfejelt, mellé. Egy perc múlva már Radin lőtt rá hirtelen messziről a kapunkra, mellé.
A 29. percben Everton kapta a labdát középen Stevanovićtól. Rá is lőtt vagy 30 méterről, a kapus elkapta.
A 33. percben Srećković megindult a kapunk felé

közben a túloldalon Subić a földön fetrengett fájdalmában, de az szemmel láthatóan nem érdekelt senkit
rohadtul ki tudok egyébként akadni az ilyen sportszerűtlenségen, ilyenkor jobb helyeken támadás kellős közepén is kirúgják a labdát, hogy jöhessenek ápolni, de ha kell, a bíró le is fújja az akciót
fair play, anyátok valagát, azt

egy nagy szóló után rálőtt, de a helyzet kimaradt.

Evertonnak persze muszáj volt MEGINT belekötnie az ellenfél egyik játékosába. Nem először csinálja ezt, hogy elkezdi lökdösni az ellenfél játékosát, mindezt úgy, hogy nem őellen követték el a (vélt vagy valós) szabálytalanságot, sőt, legtöbbször ott se volt a helyszínen. Ennek ellenére ott terem és szitkozódva elkezdi lökdösni az ellenfél játékosát. 
Ezen kívül többször is észrevettem, hogy akárki ellen játszunk, és mindegy, hogy mennyi a mérkőzés állása, egy bizonyos idő után az ellenfél játékosai elkezdik módszeresen aprítani Evertont. Hol egy felrúgás, hol egy elefántpuszi vagy csak simán odalépnek neki - mindegy, csak minél nagyobbat essen. Ez ugyan semmivel sem sportszerűbb Everton primitív, aggresszív és tajparaszt megnyilvánulásainál, de semmi esetre sem meglepő. És ez így is fog menni, amíg ez a tahó brazil nem változtat a hozzáállásán. 

A mérkőzésen közben (a fentieken kívül) az égvilágon semmi nem történt. A Voždovac egyre bátrabban merészkedett fel a 16-osunkhoz, mi meg tanácstalanul hátrafelé passzolgattuk a labdát. A legvégén, a 45. percben volt Bandalovskinak egy említésre méltó próbálkozása, éles szögből ívelte kapura jobbról, a kapus leszedte.


A nap kérdése: miért nem szerepelt idáig Aleksandar Subić?
(Többször lehetett látni a kispadon, szóval tuti, hogy nem sérült volt mostanáig.)
Csak mert ezen a meccsen nagyon jól játszott. Nagyon jó passzokat ívelt be középre, sokat futott, gólveszélyes volt. De még korábban, amikor kezdőember volt, akkor sem volt soha panasz a teljesítményére. Hátvéd, de összekötőként is simán lehet játszatni. Bejátssza az egész bal oldalt. emellett gólveszélyes is. Ki lehetne belőle simán hozni a legjobbat, ha a mostaninál sokkal több lehetőséget kapna.

A második félidőt egyből góllal kezdtük.
Amúgy ez a gól tiszta kabaré volt. Stevanović küldte előre a labdát Subićnak a bal oldalon. Subić megindult, felrobogott egészen az alapvonalig és onnan pöccintette vissza Bozsinovnak. Bozsinov kapásból rá akarta lőni, de a labdával a becsúszó Radivojevićet találta telibe. Még utána akart nyúlni a védőről lepattanó labdának, de az elgurult előle, az ott ólálkodó Golubović pedig lecsapott rá és bevágta a kapuba. 1:0



Ezután a Voždovac egyből megpróbálkozott egy kontrával, Mašović lőtt rá, fölé.
Az 54. percben szögletet kapott a Voždovac. Hosszas huzavona után Blagojević lőtt rá, rendesen fölé (mintha valakin még meg is pattant volna a labda).
Az 58. percben Bozsinovot szerelték a védők. A labda Golubovićhoz került, ő rá is küldte egyből a kapura, a kapus elkapta. Még ugyanabban a percben voltunk, bal oldalról érkezett egy passz Evertonnak, tőle került ismét Golubovićhoz. Golubović ismét rálőtt, centikkel ment fölé.
A 70. percben Saša Ilić lőtt rá középről, a kapus simán elkapta.


Amilyen lassan csordogált a meccs az ezt megelőző 10-12 percben, az utolsó 20 percre rendesen felpörgött. A 71. percben Srećković kapott egy passzt Oditától (a nigériai játékos egy oxival küldte vissza neki a labdát) és rá is lőtte egyből vagy 18 méterről. Éppen hogy fölé. Egy perc múlva megint Srećković kellemetlenkedett a 16-osunknál, most Šaranov avatkozott közbe. A 73. percben szabadrúgást kaptak a vendégek, majdnem a bal szögletzászlónál. A beívelést Ivković küldte kapura, fölé.
A 80. percben Mihajlović indult meg a labdával a bal oldalon. Felszáguldott, cselezett egy sort, majd egy lendülettel berúgta a kapuba. 2:0

Utána még egy pacsit is kapott Saša Ilićtől



Két perc múlva jött a Voždovac válasza.
Szögletet kaptak. A beívelés végigsuhant az ötösön, a teljes Partizan-védelem döbbenten bámulta. Kosović próbált rámozdulni, de a labda Mihajlov elé pattant, ő meg ballal belőtte. 2:1
A 85. percben Mihajlović iramodott fel ismét a bal oldalon a labdával. Középre ívelte Saša Ilićnek, ő rálőtt, a kapus védett.
A Voždovacnak még a 90+4. percben volt egy próbálkozása, Stojanović lőtt rá, Šaranov védett.


Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 1500
Vezette: Nemanja Petković (partjelzők: Uroš Stojković, Bojan Stanojević - tartalék játékvezető: Vladimir Šegrt - gólbírók: Milorad Milićević, Jovan Šegrt)

FK Partizan: Šaranov - Bandalovski, Gogoua, M. Stevanović, Subić - Everton, Kosović, Lukić (S. Ilić, 46.), Golubović - A. Stevanović (Mihajlović, 65.), Bozsinov (Vlahović, 72.)
Vezetőedző: Ivan Tomić

FK Voždovac: Popović - Ćirković, Mihajlov, Radivojević, Ivković - Radin, Pavlović, Blagojević (Petrović, 78.), Srećković (Račić, 80.) - Odita, Mašović (Stojanović, 55.)
Vezetőedző: Bratislav Živković

Gólszerzők: Golubović (46.), Mihajlović (81.), ill. Mihajlov (83.)
Sárga lap: Kosović (39.), ill. Ivković (68.), Radin (86.)

A rájátszás jelenlegi állása:
1. CZ 45 pont
2. Partizan 37 pont
3. Čukarički 36 pont
4. Vojvodina 33 pont
5. Radnički Niš 32 pont
6. Borac 29 pont
7. Surdulica 25 pont
8. FK Voždovac 21 pont

(képek: partizan.rs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése