2016. május 29., vasárnap

KK Partizan - FMP 82:63 (play-off, elődöntő, 1. meccs)

Így kell stílusosan felvezetni egy mérkőzést (lehetőleg úgy, hogy közben folyamatosan az ellenfél orra alá dörgöljük, hogy mi vagyunk a jobbak).
Hozzávalók: 2 db bajnokcsapat, 2 db bajnoki serleg, 2 régi, kedves haver, 1 őrjöngő tömeg és az örök, elmaradhatatlan Miša Tumbas
A meccs előtt megünnepelték a bajnok vízilabdacsapatot. Eljöttek a srácok, elhozták a serleget is és körbehordozták a Pionir Hallon, a közönség éljenzése közepette.

(kép: Twitter)

Utána megérkezett a Francia Légió.

Úgy bizony. Léo Westermann és Joffrey Lauvergne


A gyerekek nagyon várták őket

(képek: Facebook/KK Partizan)



Vastaps és üdvrivalgás fogadta őket
(képek: Twitter)

Már csak Boris Dallo hiányzott... És akkor újra együtt lett volna a Három Testőr.

Utánuk érkezett a KK Partizan U21-es kosárlabdacsapata, akik pár napja megnyerték a korcsoportos bajnokságot. A döntőben a Crvena Zvezdát verték meg 51:48-ra.

(kép: Facebook/KK Partizan)

Kép a családi fotóalbumba: a csapat, a serleg... és MIŠA TUMBAS
(kép: Twitter)

Közben a csapatok felálltak a himnuszhoz.

(kép: Facebook/KK Partizan)

(kép: Twitter)

A meccs első fele rémes volt. Kismillió kihagyott helyzet, fogcsikorgatás, izzadás, ráadásul már az első negyedben átvette a vezetést az FMP. 4:2-ről 4:6-ra fordítottak. Aztán már 8:14-re vezettek. És még azt a luxust is megengedhették maguknak, hogy kihagyjanak egy büntetőt. 12:16-tal végződött az első negyed.

A vízilabdacsapat közben ott figyelt a pálya szélén
(kép: Twitter)

A második negyedben folytatódott a kínlódás. Ugyan kiegyenlítettünk két hárompontossal (20:20), de továbbra is többet hagytunk ki, mint amennyit bedobtunk. A negyed felénél már vezettünk (24:20), de még mindig nagyon siralmas volt a látvány.
A közönség valahol itt kezdett rá az ilyenkor szokásos, Vesna Čovićot ekéző, gúnyos és vulgáris rigmusra.

Amúgy jól láttam, hogy Joffrey Lauvergne itt megeresztett egy kaján vigyort?

Közben már 26:20 volt, a közönség áttért az FMP/Crvena Zvezda-szimpatizáns politikusokra, a bírónak pedig epefakadása lett és leállította a meccset, mondván, hogy a közönség "sportszerűtlenül viselkedik".

Ilyenkor mindig röhögőgörcsöt kapok. Hát persze. A csúnyaronda Partizan-szurkolók mindig sportszerűtlenek. De amikor (khm) más csapatok szurkolói (khm) életveszélyesen fenyegették Saša Pavlovićot meg Duško Vujoševićet, az nem volt sportszerűtlen.
Anyátok valaga a sportszerűtlen, az.

A közönség ettől csak még jobban rázendített. Végül Aleksandar Džikićet kellett megkérni, hogy csillapítsa le a feldühödött szurkolókat. (Az ArenaSport 1 kommentátorai meg az asztalt csapkodták jókedvükben.)


Nem lennék Filip Čović helyében. Nem elég, hogy egy erősen középszerű játékos, de emellett a faterja a helyi mindenható kosárlabda-keresztapa is, aki ráadásul a kedves mamát is bevette maga mellé a bizniszbe. Ezt pedig a szurkolók minden egyes alkalommal a képébe dörgölik a lehető legobszcénabb jelzőkkel.

Ez a közjáték viszont megzavarhatta az FMP-t, mert 31:22-re elhúztunk, nem sokkal később meg már kétszámjegyű különbséget is megugrottuk (35:24). 37:27 lett a félidő végeredménye Wilson fantasztikus dobásával, ami pont a végét jelző dudánál hullott a gyűrűbe.

Adin Vrabac valamikor a meccs alatt
(kép: Facebook/KK Partizan)

A második félidőre az FMP összeomlott. Egy átlagos vidéki csapat benyomását keltette, akikkel a fővárosi bajnok úgy szórakozik, ahogy akar. 41:27 volt az elején, utána már 46:30. A bírók igyekeztek befújni az összes megmozdulásunkat faultnak, de ez sem segített a vendégeknek. A Partizan már a 20 pontos álomhatárt súrolta (51:32), ami aztán Veličković büntetőjével meg is lett (56:36). 63:41-gyel mehettünk fináléra.

Nikola Peković és Wilson kommunikálnak meccs közben
(kép: Facebook/KK Partizan)

Az utolsó szakaszban az történt, amit mi akartunk, az FMP csak asszisztált. Annyit sikerült elérniük, hogy a végére nem 20, hanem csak 19 ponttal kaptak ki. Folytatás hétfőn 21 órától.

(kép: Facebook/KK Partizan)

A kisfiú, aki az egyik fenti képen a "Žo, pamtimo te, čekamo te"-táblát tartotta, most végre találkozhatott Lauvergne-nyal

Meccs utáni pillanatok: Joffrey Lauvergne és Miša Tumbas
(képek: Twitter)

KK Partizan: Cvetković, Aranitović, Jones (9), Murić (14), Marinković (2), Veličković (9), Vitkovac (9), Đumić, Milutinović (4), Williams (13), Vrabac (10), Wilson (12)

FMP: Čović (2), Davidovac (19), Ostojić, Apić (6), Đoković (5), Lazarević (4), Bursac (6), Dobrić (13), Šešlija, Radanov, Radovanović (2), Tejić (6)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése