2016. május 16., hétfő

Radnički Niš - FK Partizan 1:0 (szuperliga, 36. forduló - play-off, 6. forduló)

Még a mérkőzés előtt elkezdett keringeni a neten egy fotó a csapat állítólagos új mezéről, amit a 2016/17-es bajnokságban fognak viselni. A fotó egészen biztosan nem hivatalos, a Partizan honlapján még nyoma sincs, úgyhogy aki még nem látta, az csak itt, csak most megnézheti.

(kép: sportskacentrala.com)

Elég minimalista, de a lényeg rajta van.
Még a Nike logó is.

Amúgy nem úgy volt, hogy az Umbro lesz a hivatalos mezmárkája a csapatnak?... Mintha korábban erről lett volna szó.

De még a minimalista Nike-mez sem magyarázat arra a csapnivaló teljesítményre, amit Nišben nyújtottunk. De még az sem, hogy gyakorlatilag tartalékos csapattal álltunk ki.

A kapuban Šaranov (és Kljajić) helyett most az ifjú Marko Jovičić állt

Utolsó csoportos ölelés a kezdő sípszó előtt
(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 3. percben jött az első helyzet egy szöglet után. Lukić ívelte be, a védők tisztázni akartak, de a labda Bozsinov elé pattant. Ő rálőtt és telibe találta az oldalhálót. A 9. percben is ő próbálkozott, jó messziről tűzte rá, vagy 25-30 méterről, de olyan magas lett a lövés, hogy a labda kis híján kirepült a stadionból.

Nem kezdtünk valami vehemensen és akkor még finoman fogalmaztam...

A 11. percben szabadrúgást kapott a Radnički legalább 40 méterre a kapunktól a jobb oldalon. A védők tisztáztak, de a labda visszakerült a hazaiakhoz. Jovanović már kapta is az indítást, rá is lőtt, éppen hogy fölé. A 15. percben megint ők jöttek egy szöglettel, most Bulatović fejelt rá, az övé is túl magas volt.
Aztán nagyon sokáig nem történt semmi. A támadásainkat - már ha volt... - blokkolták a Radnički védői. Mindkét csapat körülményeskedett, helyzet vagy kapura lövés végképp nem volt.
Na jó, egy volt, a 20. percben. Marjanović küldött egy baromi gyenge lövést a kapunkra bal oldalról, Jovičić simán leszedte.
Ezen kívül az egyetlen eseményt az jelentette, hogy a 30. perc körül elkezdett ömleni az eső és a szél is rendesen fújt. De annyira, hogy még a streamen át is lehetett hallani az esőcseppek kopogását.
A Radnički egyre többet támadott. Volt olyan szakasz, amikor beszorultunk a térfelünkre. Valamikor a 33. percben sikerült kitörni, össze is hoztunk egy szögletet, de semmi érdemleges helyzetet nem sikerült kicsikarni.
Aztán a 40. percben Marjanović kapott egy hosszú indítást a bal oldalon. Még hagyta, hogy egyet pattanjon előtte a vizes füvön, majd lendületet vett és egyenesen a kapuba vágta a labdát. 1:0
Ezen kívül a félidő legutolsó percére maradt még egy helyzet, Đuričković szöktette magát egy Oxforddal és ívelt be balról középre. Marjanović rá is fejelt, de mellément.

Rosszkedvű, bőrig ázott Partizan-szurkolók. Amúgy észrevette valaki, hogy nem volt semmilyen Partizan-transzparens meg zászló a mérkőzésen? A Radnički szurkolói hatalmas zászlókat lengettek, meg kifüggesztették a transzparenseiket, volt pirotechnika is rendesen, de a vendégszektor teljesen kopár volt.


Ez volt valószínűleg az egyetlen Partizan-relikvia az egész tribünön
(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A második félidő semmivel sem volt vidámabb az elsőnél. Még a legelején volt egy szöglete a hazaiaknak, amit Bandalovski tisztázott, nem volt veszélytelen a helyzet. A Radnički az egész pályás letámadás taktikáját alkalmazta, sokkal többet voltak a térfelünkön, mint mi az övéken. Szinte egyetlen épkézláb támadásunk sem volt. Mi több, úgy egyáltalán nem is nagyon tudtunk támadni. Valamikor az 58. perc környékén sikerült feljutnunk a 16-osukig, de Bandalovskit szerelték a védők. Rá egy percre szögletet kapott a Radnički, de sikerült a labdát az oldalhálóba vágniuk.

Fájdalmas mennyiségű eladott labdát produkáltunk. Gyerekek, a szentségit neki, gyakoroljátok már a pontos passzokat, mert ez így tragédia!...

A 64. percben volt egy beívelésünk a kapu elé, de a kapus simán leszedte.
A 68. percben szabadrúgást kaptunk jó 40 méterre a kaputól. Lukić beívelte a labdát, a védők kifejelték. Bogosavac visszaküldte a kapu elé, ott Gogoua mozdult rá, de a kapus megelőzte.
A 71. percben Golubović érkezett jobbról a labdával. Beívelte középre, de Vlahović nagyon rosszul találta el a labdát, a helyzet kimaradt.
A 74. percben szabadrúgást kapott a Radnički, Mrkić éppen csak hogy lemaradt a beívelésről. (És ennek köszönhetően maradt az 1:0.)

Gogouán többször majdnem sírva fakadtam. Egyik pillanatban ő volt a védelem egyszemélyes bástyája, majd a következő pillanatban olyan labdaeladásokat produkált, hogy fizikai fájdalmat okozott a látványa. 

A Radnički pedig masszívan birtokolta a labdát és irányította a mérkőzést. Nagyon harcosak voltak, simán belementek a közelharcokba.

Bár amilyen indiszponáltan játszottunk, erre nem nagyon volt szükség...

A 83. percben rendes nyomás alá helyezték a kapunkat, végül Apostolović lőtt rá jobbról, Jovičić védett.
A 85. percben szabadrúgást kapott a Radnički, majdnem a félpályánál. Marjanović nem tökölt, egyenesen a kapura küldte ezt a közel 50 méteres bombát, de sikerült egyenesen Jovičić ölébe rúgnia.
A 87. percben volt az első (!!!) valamirevaló helyzetünk a második félidőben. Stevanović kapott nagy labdát, már küldte is középre, de a labda elpattogott a kapu előtt, Vlahović pont egy ütemmel maradt le róla.
A 88. percben balról érkezett egy Radnički-bedobás. Valamelyik hazai játékos továbbtolta Đuričkovićnak, ő kapura fejelt, fölé. Nem sokkal később Bulatović lőtt kapura, az is fölément. Utána a Radnički szabályos tűzijátékot rendezett a kapunk előtt. Jovanović cselezett, majd Mrkićhez került a labda. Ő rá is lőtt, a labda a kapufán csattant, de a játékvezető közben lefújta les miatt.
A legvégére maradt egy próbálkozásunk. Stevanović lövését a védők tisztázták. A labda Everton elé hullott, a brazil pedig a világ legfájdalmasabb, legpontatlanabb rúgását produkálta, jócskán fölé.

Amikor egy kép többet mond ezer szónál: Kosović a lefújás után
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Čair stadion, Niš
Nézőszám: 4000
Vezette: Milorad Mažić (partjelzők: Milovan Ristić, Dalibor Đurđević - tartalék játékvezető: Nemanja Petrović - gólbírók: Danilo Grujić, Nenad Đokić)

Radnički Niš: S. Jovanović - Petrović, R. Bulatović, Lakić-Pešić, D. Bulatović - Tomić, A. Jovanović - Đuričković, Apostolović (Todorović, 85.), Marjanović - Mrkić (Mitrović, 90.)
Vezetőedző: Milan Rastavac

FK Partizan: Jovičić - Bandalovski - Gogoua, Milenković, Bogosavac - Lukić, Everton, Kosović - Golubovć, Bozsinov (Vlahović, 64.), A. Stevanović
Vezetőedző: Ivan Tomić

Gólszerző: Marjanović (40.)
Sárga lap: Lakić-Pešić (51.), ill. Bozsinov (50.), Gogoua (86.)

A rájátszás jelenlegi állása:
1. CZ 48 pont
2. Partizan 37 pont
3. Vojvodina 36 pont
4. Čukarički 36 pont
5. Radnički Niš 35 pont
6. Borac 29 pont
7. Surdulica 25 pont
8. FK Voždovac 24 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése