2016. május 15., vasárnap

KK Partizan - Konstantin 89:73 (szuperliga, 3. forduló)

Húzós mérkőzés volt. A végeredmény alapján simának tűnik, de volt a második negyedben egy szakasz, ami okozott pár ősz hajszálat.
Az elején bemelegítettünk.


Csapatok bemutatása
(screenshot)

Himnusz
(kép: Facebook/KK Partizan)

Az elején még minden rendben volt. Az első negyedben végig vezettünk, bár már ott egyértelmű volt, hogy a Konstantin nem edzőpartnernek jött, hanem halálosan komolyan veszik ezt a mérkőzést. Voltak nagyon jó megmozdulásaik, látszott, hogy felkészülten érkeztek. Mindenesetre az első negyedet 21:15-re nyertük, és ugyan kicsit szorosabb volt az eredmény a vártnál

Átlagszurkoló már előre betáblázta magának a minimum 20-25 pontos, fölényes győzelmet

azért itt még nyugodtan ki lehetett menni a konyhába kávét főzni.

Vrabac bónuszdobása valamikor az első negyedben
(screenshot)

Aztán jött a második negyed.
Az elején még semmi különös nem volt. Az előnyünk 10 pontos lett (31:21), viszont itt egy jó hosszú szakaszon nem született találat egyik oldalon sem. A csendet végül a Konstantin törte meg (31:23).
Határozottan jól játszottak a vendégek. Ügyesek voltak, trükköztek, pimasz labdalopásaik voltak, mi meg cserébe készségesen kihagytunk egy csomó helyzetet.

Időkérés a második negyedben. Aleksandar Džikić tutira nem dicsérte meg a játékosokat
(screenshot)

Aztán a Konstantin elkezdett szép lassan feljönni, pontról-pontra, kosárról-kosárra. 31:28, 31:31, aztán már 31:32... Itt már majdhogynem a vendégek irányították a játékot. Épp ideje volt, hogy végetérjen az első félidő, így is 33:35-tel zártuk.

Közlekedjünk Darrel Williams-módra. Először pacsizz a gyerekekkel...

...aztán egy laza svunggal ugorj át a kordonon.
(kép: Facebook/KK Partizan)

A harmadik negyedben ugyan kiegyenlítettünk (35:35), de ez egyáltalán nem hozott megnyugvást egy darabig. A Konstantin visszavette a vezetést, végül valamikor 40:40 körül sikerült visszabillenteni a mérleget a mi javunkra. Sürgősen fel is jöttünk 46:40-re, innentől kezdve már nem változott a játék képe. Végig vezettünk, bár a védelmünk sokszor volt huzatos, de hálistennek mindig volt akkora előnyünk, hogy ez ne okozzon komolyabb problémát.


Az utolsó negyed már sima volt. A csapat összeszedte magát, egész pályás letámadást alkalmaztunk, Veličković pedig két kézzel szórta a pontokat. A Konstantin gyakorlatilag csak büntetőből tudott betalálni, akciógóljuk alig volt. (Büntetőt viszont kaptak bőven, a játék apró darabokra töredezett, a bírók folyamatosan sípoltak.) Végül is a 20 pontos álomhatárt nem sikerült megugrani, de így is győztünk.


(képek: Facebook/KK Partizan)


KK Partizan: Cvetković (13), Aranitović, Jones (11), Murić (10), Marinković (3), N. Veličković (17), Vitkovac (2), Đumić, Milutinović (2), Williams (10), Vrabac (6), Wilson (15)

Konstantin: V. Veličković (10), Babović (2), Đorđević (10), Mladenović (4), Vitković (2), Ostojić (10), Tasić (18), Savić (1), Stojanović (2), Milovanović (8), Stanković, Gudžić (6)

Tabella majd holnap lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése