2016. május 30., hétfő

RK Partizan - Metaloplastika 30:23 (rájátszás, 10. forduló)

Ez a mérkőzés egyrészt azért volt érdekes, mert ez volt a bajnokság zárófordulója, másrészt meg azért, mert 4 nap múlva, egészen pontosan június 2-án 18:00 órakor a két csapat újra találkozni fog, de akkor már a Szerb Kupa elődöntőjében. Emiatt is, meg ennek a mérkőzésnek a tétnélkülisége miatt is (a kézilabdacsapat honlapján található rövid beszámoló alapján) mindkét együttes igyekezett nem felfedni a kártyáit, valamint az erejüket inkább a kupaelődöntőre tartogatták. A Partizanban is főleg a fiatalok játszottak.
Az első félidőben kiegyenlített(nek tűnő) játék volt. Ilyen "egy gól ide, egy gól oda"-jellegű, legfeljebb egygólos különbséggel. Valamikor a 23. percben növeltük először kétgólosra az előnyünket (10:8), ami után a Metaloplastika ugyan kiegyenlített (10:10), de a 27. percben ismét két gólra nőtt az előnyünk (13:11) és ezt a félidőre is megtartottuk (16:14).
A második félidő már kicsit stabilabb Partizan-vezetést hozott, olykor 2-3-4 góllal is. Sőt, két perccel a vége előtt feltornáztuk a különbséget 7 gólra (28:21). Ez meg is maradt a meccs végéig.
A nap hőse Nemanja Živković volt 11 (!!!) góllal. Őt követi Igor Mršulja (4), Mihajlo Radojković és Lazar Kukić (3-3), Stevan Sretenović, Vuk Milenković és Živan Pešić (2-2), valamint Mijat Perunčić, Nikola Ivanović és Mihajlo Stošljević (1-1).
A kézilabda-bajnokság ezzel véget ért. A bajnok a Vojvodina lett 17 ponttal, a Partizan a 3. helyen végzett.

Hatalmas gratuláció és tisztelgés a játékosoknak és az edzői stábnak a remek eredményhez, a bátor küzdelemhez és amiért kitartottak a csapat mellett a sokszor reménytelen helyzetben. 
Szép volt, fiúk!!!

(kép: Facebook/Partizan is life)

A rájátszás végeredménye:
1. Vojvodina 17 pont
2. Metaloplastika 15 pont
3. Partizan 12 pont
4. Spartak Vojput 9 pont
5. Sloga 5 pont
6. CZ 2 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése