2016. május 12., csütörtök

MIÉNK A KUPA!!! FK Javor - FK Partizan 0:2 (Szerb Kupa, döntő)

MEGNYERTÜK!!!
MEGNYERTÜK!!!
MEGNYERTÜÜÜÜÜÜÜÜK!!!!!

Atyaúristen. És micsoda mérkőzés volt. Szakadó esőben, hepehupás pályán, telt ház előtt, torkuk szakadtából üvöltő Sírásókkal.
Meccshangulat. Milyen rég volt már ilyen a Partizan mérkőzésein.

A Drágaszágot még a meccs előtt kirakták közszemlére
(kép: hotsport.rs)

De még előtte gondosan bemelegítettünk

Kezdőcsapat
(képek: partizan.rs)

A meccs elején a Javor nekünk esett. Valószínűleg úgy gondolták, hogy egy korai góllal talán zavarba hozhatnak minket és átvehetik az irányítást. Ez kb. a 7. percig tartott, addig elég rendesen beszorítottak minket a térfelünkre.
A 7. percben sikerült először a kapujuk környékére kolbászolni. Gogoua rá is küldött a kapujukra egy hirtelen, távoli lövést vagy 25-30 méterről, a kapus kivédte. Egy perc múlva Golubović ívelt be középre, ott Mihajlović fejelt rá, fölé.
A 10. percben egy szabadrúgás után Mihajlović és Bogosavac kényszerítőztek, végül Mihajlović beküldte a labdát a kapu elé. Bogosavac kapta, rá is lőtt, fölé.
Ezen a szakaszon komoly össztűz alá vettük a Javor kapuját, egyelőre eredménytelenül. A 12. percben Brašanac lőtt kapura, fölé. A 16. percben egy veszélyes szögletet szedett le Đogatović, a Javor kapusa. Végül a 19. percben sikerült az ivanjicaiaknak kitörni a bunkerból egy 40 méteres szabadrúgással.
Izgalmas, pörgős mérkőzés volt, remek hangulattal. Helyzetek viszont nem igazán voltak, ha valaki meg is próbálkozott egy-egy lövéssel, az messzire elkerülte a kaput. A 24. percben Mihajlović cselezett a bal oldalon, majd középre ívelt, de pontatlanra sikerült.
A 27. percben egy szöglet után Josović fejelt a kapunkra. Épphogy mellé ment, de ilyen szívszélhűdéses-sikoltozós-padlót kapirgálós helyzet volt. Nem kis szerencse kellett hozzá, hogy ne legyen belőle gól.
A 29. percben Mihajlović kapott hatalmas labdát a jobb oldalon (nem láttam tisztán, talán Vulićevićtől), egyből rá is lőtt, a kapus nagyot védett. A 34. percben Saša Ilić passzolt balról be középre Brašanacnak. Brašanac egyből rá is lőtt vagy 30 méterről, nem sokkal ment mellé. Egy perccel később Mihajlović indult meg a bal oldalon. Cselezett, majd beívelte középre. Ott Vulićević rámozdult, kapura lőtt, szöglet lett a vége.
Mihajlović kocogott ki a bal szögletzászlóhoz. Nekifutott, beívelte a labdát, középen pedig Jovanović felemelkedett a felhők közé és egy klasszikus mozdulattal a kapuba fejelte a labdát.
GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!! 0:1!!!!!

Jovanović ráfejel...
(kép: partizan.rs)

...a labda a kapuban, ő pedig már rohan is ki a szurkolókhoz ünnepelni

A mennybe ment
(képek: hotsport.rs)

Ez a nap remek nap volt. Gólt lőttél, kupát nyertél és még pacsit is kaptál a Főnöktől
(kép: partizan.rs)

Közben a szurkolók egy hatalmas, majdnem az egész szektort beborító transzparenst feszítettek ki az 50 évvel ezelőtti BEK-döntő emlékére.

A cirill felirat jelentése (kb.): "Büszkék vagyunk rátok immár 50 éve", középen pedig az akkori kezdőcsapat
(kép: Facebook/Верни Гробари)

A 43. percben szabadrúgást kapott a Javor, kb. 25 méterre a gólvonaltól. (Talán Gajić lőtte, nem vagyok benne biztos.) A lövés mindenesetre rendesen elkerülte a kapunkat. Két perccel később újabb szabadrúgást kaptak, most 40 méterről. Becsületükre legyen mondva, ezt is kapura lőtték, de ez is mellément.
A második félidő eleje konkrétan leszaggatta az összes Partizan-szurkoló összes megmaradt idegét.
A 47. percben Josović kapott egy indítást majdnem a félpályáról. A partjelző nem lengetett lest, a védők lemaradtak. Šaranov kifutott a kapuból, Josović át akarta emelni a labdát fölötte, de elesett a becsúszva érkező Partizan-kapusban. A labda továbbgurult és nagyot csattant a bal kapufán. A Javor-szurkolók 11-est reklamáltak, a játékvezető viszont továbbot intett.
A pokol valahol itt szabadulhatott el, de nem a Javor drukkerei csinálták a balhét, hanem a Partizan-szurkolók. Két kézzel szórták a petárdákat, és az még csak hagyján, hogy a pályára is beküldtek jópárat, de sikerült eltalálni a partjelzőt is. Annyira, hogy a Partizan csapatorvosa részesítette őt elsősegélyben.
A szurkolók viszont ennek ellenére nem hagyták abba a petárdák dobálását, úgyhogy Mažić játékvezetőnek itt elege lett, félbeszakította a mérkőzést és bezavart mindenkit az öltözőbe.
Van is videó erről a fantasztikusan felemelő jelenetről.


Innen üzenem az összes idiótának, hogy barmok vagytok mind. Most biztos kurva büszkék vagytok magatokra, de az igazság az, hogy igazi, tőrőlmetszett balkáni seggfejek vagytok. Ugyanis az FSS most úgy el fogja ezért kaszálni a Partizant, mint a sicc, és a ti vagánykodásotok miatt lesz megint egy rakás zárt kapus mérkőzés, a csapatnak meg súlyos ezreket, ha nem millókat kell fizetni ezért a szövetség kasszájába. Mindezt miattatok. Méghogy hűséges szurkolók. Anyátok valagát, azt.

Végül Saša Ilić odakocogott a szurkolókhoz és váltott velük pár szót.


De ez is milyen már, basszus. Én a föld alá süllyednék a szégyentől, ha a csapat veterán kapitánya szólna rám, hogy fejezzem már be és ne viselkedjek úgy, mint egy huligán. 
Idióták vagytok, mind, egytől-egyig.

Végül az 57. percben visszajöttek a csapatok a pályára és folytatódhatott a meccs egy Partizan-szabadrúgással

közben elborította a füst a pályát, a szurkolók tutira több bőröndnyi pirotechnikát hoztak magukkal

olyan 25-30 méterre a kaputól, majdnem a bal oldalvonalnál. Mihajlović lőtt, a labda szögletre ment.
Közben Gogoua és Stojaković, a Javor csapatkapitánya aprították egymást szorgalmasan. Végül az ivanjicaiak kapitányának lett elege és szerelés közben finoman összekoccantotta a Partizan védőjének a bokáját, de úgy, hogy még éppen hogy szabályos legyen. Gogoua nagyot hemperedett és sokáig a földön is maradt. (De aztán folytathatta a játékot.)

(kép: partizan.rs)

A 63. percben Mihajlović robogott fel a bal oldalon. Beküldte a labdát középre Evertonnak, akit sürgősen körbevettek a Javor védői, de úgy, hogy a brazilt kikényszerítették a pálya szélére. Everton végül Vulićevićnek passzolt, ő továbblőtte középre Brašanacnak. Brašanac rálőtt, szöglet lett a vége.
A 67. percben jött azon ritka alkalmak egyike, amikor szöglethez jutott a Javor. Nagy kavarodás volt a kapunk előtt, Crnomarković küzdött a Partizan-védőkkel, végül ráfejelt, Šaranov védett.
A 69. percben egy remek akció végén Brašanac kapta a labdát. Rá is lőtt, de a védők azonnal blokkolták. Két perccel később Vulićević jött fel a labdával a jobb oldalon. Beívelte középre, a kapus rámozdult, de lepkét fogott. A labda elpattant, Bozsinov ott volt, de még mielőtt bármit csinálhatott volna, a kapus sürgősen lefülelte a labdát.
Ezen a szakaszon rengeteg volt a szabálytalanság, meg a mindenféle apró szemétkedés. Nem volt egy egyszerű meccs, Mažić játékvezetőnek nem lehetett könnyű a dolga.

Azzal együtt remekül vezette a meccset (akkor is, ha most ezért engem sokan utálni fognak). Talán az az egy jelenet volt húzós ott a második félidő elején, amikor Josović átesett Šaranovon, de ettől eltekintve kézben tartotta a mérkőzést, következetes volt és szigorú. 

A 74. percben Mihajlović ívelt be egy szabadrúgást a Javor 16-osára. Vlahović pöccintett rajta egyet, egyenesen Brašanac elé tolta a labdát. Végül a kapus avatkozott közbe.
A 83. percben Đokić lőtte rá a labdát jó messziről a kapunkra, fölé. A 85. percben ismét támadott a Javor, érkezett egy beívelés a bal oldalról, Dražić ráfejelt (közben Jovanović-tyal birkózott), mellé. Egy perc múlva már Mihajlović ment fel a bal oldalon, cselezett, de végül blokkolták.
A 90+3. percben (9 percet hosszabbított a játékvezető) egy Partizan-szöglet után indult kontratámadásra a Javor. Josović lőtt kapura ismét, most távolról, Šaranov védett. A 90+6. percben egy Javor-szabadrúgást öklözött ki a mezőnybe Šaranov (de a bíró már előtte lefújta a helyzetet les miatt). Majd a 90+7. percben Everton passzolt ki jobbra Stevanovićnak. Stevanović beívelte a labdát középre, a Javor összes védője elaludt, Vlahović viszont felugrott és befejelte a labdát a háló kellős közepébe. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL, 0:2, MIÉNK A KUPA, EZT MÁR NEM VEHETI EL TŐLÜNK SENKI!!!

Vlahović rábólint...

...majd a szakadó esőben, a mezét lekapva rohan ki a szurkolókhoz ünnepelni
(képek: partizan.rs)

Még a legutolsó, 90+9. percben volt a Javornak egy próbálkozása, Eliomar lőtt rá jobb oldalról, jó messziről, nem kicsit ment fölé.
Aztán Mažić játékvezető lefújta a meccset és lehetett ünnepelni.
(Most rengeteg fotó és videó következik :))



A játékosok a vállukra kapták Saša Ilićet
(képek: partizan.rs)

Erről videó is van:


Aztán jöhetett az ünnepélyes eredményhirdetés. Először a játékvezetői ötös vehetett át egy emlékplakettet.

(kép: partizan.rs)

Utána a Javor játékosai és edzői következtek. A Partizan játékosainak pedig nagy kalaplengetés, mert tapssal és pacsival fogadták az ellenfelet. Fair play, ahogy kell.
Aztán jöhetett a lényeg.
Először a Partizan edzői stábja...

...amúgy ja, az egész csapat ilyen menő pólóban virított az eredményhirdetésen
(kép: partizan.rs)

...és végül a szerb futballválogatott új szövetségi kapitánya, Slavoljub Muslin átadta Saša Ilićnek a Kupát.



(képek: partizan.rs)

Lehetett pózolni a kupával csapatban...

...mint Jovanović, Brašanac és Bogosavac...

...vagy Kosović és Bogosavac...

...és természetesen egyenként is...

Saša Ilić, a Kapitány és az Abszolút Rekorder, akinek ez volt a 14. kupagyőzelme

Dušan Vlahović, az ifjú titán

Nemanja Mihajlović

Darko Brašanac

Saša Lukić

Miladin Stevanović

Cédric Gogoua
(képek: partizan.rs)

Marko Jevtović
(kép: hotsport.rs)

Lehetett ordítani, énekelni, ugrálni...



(képek: partizan.rs)

(kép: hotsport.rs)

És végül, de nem utolsósorban csapatkép a Kupával
(kép: hotsport.rs)

(kép: partizan.rs)

...ezen kívül a csapat kapott még jutalmul 10 millió dinárt is
(kép: partizan.rs)

Itt egy videó a mérkőzés utolsó perceiről, az ünneplésről és a díjátadó ceremóniáról:


Itt pedig a SOS Kanal rövid összefoglalója. de ha akarod, az egész mérkőzést újra megnézheted ezen a linken:


Aztán az öltözőben folytatódott az ereszdelahajamat.

(kép: partizan.rs)




Ezzel a Partizan megszerezte a jogot, hogy indulhasson az európai kupasorozat(ok)ban, az majd a bajnokság végén a tabellán elfoglalt helyünktől függ, hogy melyikben.

Tények:

Helyszín: FK Metalac stadion, Gornji Milanovac
Nézőszám: 5000
Vezette: Milorad Mažić (partjelzők: Milovan Ristić, Dalibor Đurđević - tartalék játékvezető: Nemanja Petrović - gólbírók: Danilo Grujić, Nenad Đokić)

FK Javor: Đogatović, Josović, Docić, Ajuru (Eliomar, 65.), Dražić, Stojaković, Crnomarković, Miletić, Đokić, Milović, Gajić (Vujović, 78.)
Vezetőedző: Mladen Dodić

FK Partizan: Šaranov, Vulićević, Jovanović, Gogoua, Bogosavac, Everton, Brašanac, S. Ilić, Golubović (A. Stevanović, 90+5.), Mihajlović, Bozsinov (Vlahović, 72.)
Vezetőedző: Ivan Tomić

Gólszerzők: Jovanović (35.), Vlahović (90+6.)
Sárga lap: Stojaković (61.), Miletić (70.), ill. Bogosavac (38.), Gogoua (45.), Everton (83.), Jovanović (90+5.), Vlahović (90+8.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése