2014. október 12., vasárnap

Cedevita - KK Partizan NIS 70:50 (Adria Liga 3. forduló)

Ez volt az év legszarabb meccse.
Eskü, szarabb volt, mint az, amikor három emberrel álltunk ki a vörösök ellen. Ott könny folyt, vér folyt és verejték folyt, itt lótúró folyt, vagy még az se. Két baromi gyenge csapat állt ki egymás ellen.
A Cedevita dobta az első kosarat, pár másodperc után, aztán Gagić egyenlített, sőt, egy remek mozdulattal a vezetést is megszereztük (2:4). Nem tartott sokáig... A horvátok egy hárompontossal válaszoltak. Bogdanović ugyan megmentette a labdát, ami Murić dobása után kis híján lecsorgott a gyűrűről, de a Cedevita nem hagyta annyiban (9:6).
És ez így ment tovább, szinte egész végig a meccs folyamán, hogy akárhányszor dobott egy kosarat a Partizan, és lefaragott valamit a hátrányból, a Cedevita egyből, azonnal válaszolt egy találattal. Állati lelombozó volt, pláne úgy, hogy a Partizan sorozatban szúrta el az akciókat. Az egész mérkőzésen írd és mondd, két (2) db hárompontost sikerült dobni. Nem vigasztal különösebben, hogy a horvátok is kihagytak egy csomó helyzetet.
Az első negyed közepén Murić csapott le egy elvesztett labdára és nagy szóló után a kosárba vágta a labdát (11:10). Sőt, nem sokkal később, Bilan személyi hibája után kapott a csapat egy büntetőt, ki is egyenlítettünk. Még 13:13-nál is tartottuk a lépést, de itt már egy sor elbaltázott helyzet állt mögöttünk. A Cedevita kétszer is szabaddobáshoz jutott, mind a kettőt értékesítették is, ahogy kell. A negyed vége így lett 17:13.

Bogdanović igyekszik útját állni a Cedevita játékosának, Murić a háttérben figyel

A második negyed egy rakás kihagyott helyzettel indult mindkét oldalon, de olyan rémes volt mindegyik, hogy Átlagszurkolónak kis híján eleredt az orra vére. Dallo unta meg végül az ügyetlenkedést (17:15), de egyből, azonnal jött is rá a válasz (19:15). Rengeteg pontatlanság és szabálytalanság volt mind a két oldalon, egyszer Bezbradica hemperedett a földre, aztán Milutinov vágta fel az ellenfél egyik játékosát. Aztán valaki Gagić ellen szabálytalankodott... és így tovább. Masszív egy percen keresztül pankráció folyt, fájdalmasan sok kihagyott helyzettel. Megint a Partizan oldaláról törte meg valaki a csendet, de szinte nem is kellett várni az ellenreakcióra (21:17).

Meccsjelenet: Gordić próbálja hatástalanítani Tepićet

A következő perc egy négypontos Cedevita-sorozatot hozott. Volt benne minden, szabaddobás, pontatlan átadásra lecsapó támadójátékos, hatástalan blokk, még bónuszdobás is. A Partizan igyekezett feljönni (25:20), de a horvát csapat azonnal reagált (26:20, majd 28:20). A Partizannak egyszerűen nem jött össze semmi, nézni is fájdalmas volt. Gagić végül bepasszírozott egyet (28:22), Milutinov is megtett minden tőle telhetőt (28:24), aztán 29:24-gyel mentek a csapatok félidőre.

Meccsjelenet: Gagić blokkol

A harmadik negyedben jött a Partizan első hárompontosa, Edo Murić dobta (31:29). Ezzel együtt a mérkőzés továbbra is az Elbaltázott Próbálkozások Meccse volt, mindkét oldalról. Mindent elmond, hogy közel 25 perc játék után még mindig csak 33:31 volt az állás. Még azt is sikerült elcseszni, ami egyébként lehetetlennek tűnt. A Cedevita semmivel sem volt jobb, mint a Partizan, de ezen az estén még szerencsénk se volt. 36:31, aztán 38:31, aztán a kis Marinković szépített (38:32). Sikerült egy csomó eladott labdát megszerezni, de egyet sem, ismétlem, EGYET SEM sikerült értékesíteni. 41:32, 43:32, Átlagszurkoló már itt azt várta, hogy legyen már vége. Tepić, végre-valahára, 43:34, de a válasz egyből jön... 46:34-nél Gagićra rásózzák a negyedik személyi hibáját is. A Partizan óv, mindenki a monitorokat nézte, hogy a vége mi lett, azt nem tudom, mert nem sikerült kivennem a szerb kommentátor magyarázatából, mindenesetre Gagić nem pontozódott ki a meccs folyamán. A negyed végén 46:35 volt az állás, Bezbradica dobott egy pontot büntetőből.
Az utolsó játékrész megint egy rakás kihagyott helyzettel indult, megint mindkét csapat rettentő sokat ügyetlenkedett. Több, mint 2 percet kellett várni az első találatra, Dallo volt az (46:36). A Cedevita aztán itt kezdett elhúzni. Ez főleg azért volt lehetséges, mert a Partizan továbbra is mindent elbaltázott (a többi próbálkozásunkat meg a horvátok blokkolták), aztán 52:39-nél Murić kipontozódott. Ráadásként a Cedevita produkált egy hétpontos sorozatot (59:39), egyúttal megesett az a csúfság, hogy az ellenfelünk 20 ponttal vezetett.

Meccsfotó: Bezbradica igyekszik blokkolni Zubčićot

Dallo próbálta faragni a hátrányt, de a horvátok azonnal jöttek a válasszal (61:41). Marinković bedobta a Partizan második hárompontosát (61:44), a válasz két találat volt a hazaiaktól (65:44). Erre Bogdanović is bevágott kettőt (65:48), de a Cedevita nem bírta elviselni, hogy ne 20 pont legyen a különbség (68:48). Sőt, még egyet bedobtak, végül Dallo fixálta a végeredményt (70:50).

Cedevita: Mazalin, Zubčić (11), Ramljak (5), Pilepić (11), Babić (7), A. Delaš (3), Zganec (6), Bilan (13), M. Delaš (6), Gordić (8), Tomaš, Arapović
KK Partizan: Tepić (4), Aranitović, Kouzeloglou, Murić (10), Marinković (6), Dallo (7), Milutinov (2), Gagić (10), Andrić (2), Bezbradica (1), Bogdanović (8), Šalić

A liga jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 6 pont
2. Szolnoki Olaj 5 pont
3. Union Olimpija 5 pont
4. Krka 4 pont
5. Cedevita 4 pont
6. Partizan 4 pont
7. Budućnost 4 pont
8. MZT Skopje 3 pont
9. Mega Vizura 3 pont
10. Zadar 3 pont
11. Levski 3 pont
12. Igokea 3 pont
13. Metalac 2 pont
14. Cibona 2 pont

(képek: Facebook/KK Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése