2014. október 3., péntek

Asteras Tripolis - FK Partizan 2:0 (UEFA Európa Liga csoportmérkőzés)

Lépjen elő sürgősen, aki annak idején elhitette a csapattal és a szurkolókkal, hogy a görögöken simán át fogunk lépni.
Annyira átléptünk rajtuk, hogy kétgólos vereséget szenvedtünk, ráadásul az évszázad legszarabb játékával.


Az elején még minden simának tűnt. Sőt, a stadion déli szektorában egy nagy csapat Sírásó remek hangulatot csinált, túlkiabálták a helyi szurkolókat is.


Már a legelső percben kóstolgatni kezdte a Partizan az ellenfelet, Vulićević labdája gurult ki az alapvonalon túlra. Aztán Živković ívelt be remekül egy szabadrúgást az ellenfél 16-osára, a szlovák kapusnak bizony oda kellett tennie magát, hogy kivédje.
A 6. percben jutott el az Asteras a Partizan kapujáig, addig a vendégcsapat masszívan uralta a játékot. Szabadrúgást kaptak, a 16-os vonala előtt egy pár lépéssel, nem volt veszélytelen a lövés, Lukač nagyot védett. Egy perc múlva megint a Partizan kapusán volt a világ szeme, egy beívelés érkezett, a támadó ráfejelt, Lukač leszedte.
A Partizan tartotta a labdát, ez főleg úgy nyilvánult meg, hogy a védők a saját térfelükön passzolgatták egymásnak. Az Asteras meg közben felépített egy bunkert, amin a támadósor egyre nehezebben tudott áttörni, ugyanakkor ők sem tudtak épkézláb támadást felépíteni. A 15. percben Branko Ilić kapott egy sárgát, egyébként a holland bíró előszeretettel szórta a sárgákat a Partizan játékosainak. A sárgát követő szabadrúgást Parra fejelte, éppen hogy mellé.
A 17. percben Ćirković blokkolt egy lövést, a Partizan azonnal kontratámadást indított. Saša Ilić indította Grbićet, a középpályás felszáguldott az ellenfél kapujáig. A kapus kivágta az oldalvonalon kívülre a labdát, a bedobás után Vulićević ívelte be a labdát a gólvonal elé, de Kosicky azt is hatástalanította.

Meccs-momentum: Živković birkózik az olasz Lluy-al


Aztán jött a 22. perc és ott kezdődött a lidércnyomás.
Az Asteras lassan, de biztonsan nyomult felfelé a Partizan térfelén. Passzolgatták egymásnak a labdát ide-oda, majd egy hihetetlenül fingerli, lecsurgó labdára lecsapott Usero, és a 11-es pont magasságában rálőtt. Lukač hárította (nem is akárhogy), de a labda visszapattant a spanyol elé, aki ezúttal nem hibázott, elrúgta a tehetetlen kapus mellett. 1:0
Bármibe lefogadom, hogy a 24. percben egy törlesztést láttam az Asteras játékosa részéről. (Nem, nem kapott érte sárgát.) A szabadrúgást Živković végezte el, de a görögök lecsaptak a labdára és kontratámadást indítottak. Az Asteras támadója félelmetesen száguldott fel, nyakán 1 azaz egy védővel... és Lukač bemutatta az év védését. Lábbal.

Meccs-momentum: Lazović és a szenegáli Sankaré

Itt kezdődött az a kellemetlen, lassan lázálomba forduló nyomás, amit az Asteras gyakorolt a Partizanra. Hihetetlenül gyors kontrákat indítottak, a Partizannak pedig időbe telt, mire összehozott egy támadást, de az is elhalt a védősoron.

Továbbá a latin játékosokat szeretném felterjeszteni Oscar-díjra, dráma kategóriában. 
Továbbá, ha Partizan-játékos került a földre, a bíró reakciója max. egy ejnyebejnye volt, de ha Partizan-játékos merészelt csak csúnyán nézni egy görögre, már ment a szabadrúgás.

A 38. percben Pantić robogott fel és passzolta Vulićevićnek, aki beívelt, de a kapus szögletre vágta a labdát. A 40. percben Volkovot szerelték és indultak meg a görögök, de Lukač ismét blokkolta a próbálkozást.

Lukač egyik momentuma a sok közül

A félidő utolsó akciója a hosszabbítás egyetlen percére maradt. Megint Vulićević száguldott fel és ívelte be, de Kosicky megint leszedte.

A második félidő legelején, nem sokkal a kezdő sípszó után az Asteras egyből rázúdult a Partizan kapujára. Lukač kezét bearanyozni, a kesztyűit múzeumban mutogatni, mert a kapus megint nagyot védett.
Két perc múlva ismét.
A 49. percben csak azért nem, mert Parra lövése elszállt a kapu felett.
Az 50. percben a bíró kiosztott Lazovićnak egy sárgát, pusztán azért, mert beleállt egy kirúgásba és a labda rendesen lepattant róla.
Aztán megint zavar támadt az Erőben.
Jobb oldalon jöttek fel a görögök, Mazza cselezgetett a Partizan 16-osa előtt, majd továbblőtte. A védők blokkolták, de a labda továbbra is az Asterasnál maradt, ide-oda pattogott, a védők csak nézték, aztán valaki megeresztett egy nagyon gyenge lövést és már-már úgy tűnt, hogy kicsorog a bal kapufa mellett, amikor Parra hirtelen felbukkant, lecsapott és bevágta közvetlen közelről. 2:0
Az 56. percben szabadrúgást kapott a Partizan, Lazović lövését akarta Stanković értékesíteni, de Sankaré másképp gondolta. (A szenegáli egyébként sem volt túl barátságos a Partizan-játékosok iránt, emellett látszott, hogy ő a védelmi vonal kezdete és vége.)

Stanković egyik momentuma

A 61. percben szabadrúgást kapott az Asteras; előtte nem sok minden történt Vulićević sárga lapját leszámítva. A Partizan erőlködött, de szinte az összes próbálkozásuk hatástalan maradt. Eközben a görögök nagyon gyorsan támadtak, a vendégek védői több lépéssel lemaradva loholtak utánuk.
Szóval, szabadrúgást kapott az Asteras, a labda végigpattogott a 16-oson belül, anélkül, hogy bárki is hozzáért volna. Lukač azért hálistennek hozzáért és kivédte.
A 63. percben a csereként beállt Fofana hagyott ki egy hatalmas helyzetet.

Grbić egy csomó védővel szemben

Az elkövetkező néhány percben többször is próbálkozott a Partizan, de minden akció elakadt a védőkön. Nem sikerült átvenni az irányítást, a görögök uralták a játékot. Aztán a 69. percben kis híján 3:0 lett... Valaki ráfejelt, be is ment a hálóba, de a rohadt nagy szerencsénk az volt, hogy a partjelző még a gól előtt lest lengetett.

Ninković a 63. percben állt be, de sokat nem tudott hozzátenni ő sem a meccshez

A következő percek hoztak megint jópár Asteras-helyzetet. A védők nem egyszer lemaradtak, Lukačnak is a Magasságos Mennybéli segített nem egyszer.
A 77. percben beállt csereként Kojić, aki végre-valahára felépült a sérülése után (Saša Ilićet váltotta). A küzdelem tovább folyt a középpályán. Az Asteras amint megszerezte a labdát, azonnal támadt, a védelmi vonaluk nagyon erős volt, a Partizan próbálkozásai rendszeresen megakadtak rajtuk.

Meccs-momentum: Lazar Ćirković

Valahol itt volt az, hogy Átlagszurkoló kínjában arra gondolt, hogy egyrészt érjen már véget ez a mérkőzés, legyünk túl rajta, másrészt a Görögországig zarándokolt Sírásók szakadatlan éneklése sokkal élvezetesebb, mint a meccs maga.

Ezúton is giganagy riszpekt a srácoknak.

A 87. percben sikerült a Partizannak eljutnia az ellenfél kapujáig, de kimaradt ez is. A közönség a hazaiak összes labdaérintésére ollézott.
Az utolsó helyzet a hosszabbítás perceire maradt ismét, Lazović szabadrúgását hatástalanította a szlovák kapus.

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Teodorasz Kolokotronisz Stadion, Tripoli
Nézőszám: 5000
Vezette: Danny Makkelie (partjelzők: Patrick Langkamp, Mario Diks; tartalék játékvezető: Bas van Dongen; gólbírók: Kevin Blom, Kamphuis Jochem) - NED

Asteras Tripolis: Kosicky - Lluy, Goian, Sankaré, Panteliadisz - Usero, Ziszopulosz, Rolle (Munafo, 90.) - Mazza, Parra (Barrales, 59.), Giannotasz (Kitoko, 73.)
Vezetőedző: Sztaikosz Vergetisz

FK Partizan: Lukač - Vulićević, Ćirković, Stanković, Volkov - B. Ilić, S. Ilić (Kojić, 77.) - A. Živković (Fofana, 46.), Pantić, Grbić (Ninković, 63.) - Lazović
Vezetőedző: Marko Nikolić

Gólszerzők: Usero (22.), Parra (52.)
Sárga lap: Goian (90.), Barrales (90+3.), ill. B. Ilić (15.), Lazović (50.), Vulićević (61.), Ninković (89.)

Most pedig hadd adózzak egy perc néma és tiszteletteljes felállással a PAOK szurkolóinak, akik merő bajtársiasságból einstandolták az Asteras egyik szurkolói csoportjának a zászlóját.

(kép: Facebook)

Respect!

(jelöletlen képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése