2014. október 27., hétfő

Jagodina - FK Partizan 1:0 (Jelen SuperLiga 10. forduló)

Ez van.
Kikaptunk.
Pedig Škuletić itt is egyből megpróbált beköszönni Đuričić kapusnak, csak Đuričić résen volt és elkapta a labdát.


A negyedik percben a Jagodina egyik védője óriásit hibázott, a labda Saša Ilić elé gurult, de a lövés a kapu fölé szállt. Egy perc múlva ismét Škuletićen volt a sor, egy laza, csúsztatott lövéssel akarta volna bevenni a kaput, de Đuričić megint a helyén volt.
Aztán így sorban potyogtak a Partizan-játékosok a földre. Először Volkov, aztán Škuletić, mindkettő a fejét fogta. Volkovot ápolni is kellett, Škuletićet "csak" simán lekönyökölték.
A 14. percben jött a Jagodina első próbálkozása. Balról érkezett a támadás, a Partizan-védők tisztáztak, de a labda Đurić elé pattant. Lukač remek reflexszel szögletre hárított.
Közben mintha Volkov és a hazaiak egyik játékosa között ilyen diszkrét adok-kapok folyt volna...
A 23. percig nemigen történt semmi. Középpályán folyt a játék, a kapuk nem igazán voltak veszélyben. Aztán a Partizan támadt, jobbról érkezett egy beadás, amit a Jagodina védője kifejelt - pont Lazović elé. A csatár rálőtt, egyenesen a kapusba.

Meccsfotó: Miladin Stevanović

A 29. percben újra próbálkozott a hazai csapat. Jobbról érkezett Cvetković ívelése a 16-os bal csücske felé, de Lepović túl magasra lőtt.
Egy perc múlva már a Jagodina kapuja előtt támadt kavarodás. Volkov lőtte be a labdát, a védők kivágták, Lazović megkaparintotta, majd Drinčićhez került, utána Markovićhoz, végül szögletre gurult.
A következő nagyjából 10 perc azzal telt, hogy Lazovićot rugdosták. A 33. percben egy Jagodina-játékossal együtt került a földre (itt mintha valamelyik kispadról be is szóltak volna a bírónak...), aztán a 39. percben úgy felrúgták a Partizan-csatárát, hogy ketten támogatták le.


Nikolić vezetőedző el is küldte Andrija Živkovićot melegíteni, aztán végül nagyjából egy perc elteltével Lazović újra játékra jelentkezett.
A 41. percben Saša Ilić passzolt Škuletićnek, aki az oldalhálóba lőtt. Egy perccel később a Jagodina próbálkozott, a labda elgurult a kapu előtt. Az egész félidőben nagyjából végig a középpályán folyt a játék, főleg a Jagodina területén, de helyzetek alig voltak, a kapuig nem igazán jutott el egyik csapat sem, ha pedig mégis, akkor sem voltak különösebben veszélyesek a támadások.
A második félidő kapásból azzal indult, hogy Škuletićet lerúgták. Szabadrúgás, kb. 25 méterre a Jagodina kapujától. Drinčić a labda mögött, nekifut... Őszintén szólva, nem tudom, hogy direkt akarta ilyen rémesre ezt a rúgást, vagy véletlenül lett ilyen. A labda lecsavarodott a lábáról és szánalmasan elpattogott oldalra. Ha direkt lett ilyen, akkor sikerült az ellenfelet rendesen átverni. Végül Marković csapott le a labdára és lőtt rá 20 méterről, a labda pár centivel a kapufa felett zúgott ki a játéktérről.

Saša Marković egyik megmozdulása

Az 53. percben a Jagodina kapott szabadrúgást, Lukač egy laza mozdulattal felugrott és leszedte.
Közben az egyik partjelző nem az első alkalommal nézte be a leshelyzetet.
Az 55. percben megszerezte a vezetést a Jagodina.
A labda ide-oda pattogott a Partizan kapuja előtt. Valaki jobbról rálőtt, de azt Lukač még kivédte. A labda Đurić elé hullott, ő visszapasszolta a kapu előtt tökegyedül ácsorgó Jovančićnak. A csatár köszönte szépen, és azt tette, amit bármelyik másik csatár tenne ebben a helyzetben: pár lépésről belőtte a labdát a kapuba. 1:0

A Partizan idáig is eléggé vérszegényen játszott, nagyon látszott rajtuk a kimerültség. Az elmúlt nagyjából másfél hét egészen nyilvánvalóan többet vett ki a csapatból, mint amire bárki is számított. Ezen a ponton viszont totálisan széthullottunk. Egyfelől rettenetes látvány volt, másfelől viszont teljesen érthető.


Ez van...

A 61. perc hozta a mérkőzés egyik óriási helyzetét. Grbić egy berobbanó mozdulattal szerelte a Jagodina védőjét a 16-osnál, beszáguldott a kapu elé és rárúgta a labdát az oldalhálóra.

Azóta a teljes internet rázizzent Grbićre. Rengetegen kiáltották ki bűnbaknak, hogy rajta úszott el a tegnapi meccs. Ez gusztustalan, és én elhatárolódom az összes ilyen cikiző írástól. Tegye fel a kezét az, aki egyetlenegyszer sem cseszte el kritikus pillanatban. Emberek vagyunk, vagy mi. Nem robotok.

A csapat továbbra is támadott. Küzdöttek, látszott, hogy akarnak, hogy nem adják fel, hogy ha a fáradt izmok már nem is bírják, de a szív igen, az hajtja őket... A szurkolók pedig görögtűzzel borították el a lelátót.



A 71. percben az időközben csereként beállt Živković került helyzetbe. Ninković ívelte be balról, a labda éppen, hogy elkerülte a kaput, végül szöglet lett belőle. Aztán 4 perc múlva a Jagodina indított egy kontratámadást. Húzós volt, végül Stevanović nagyon jó ütemben tisztázott.
A 83. percben Lazović kapott egy labdát a jobb oldalon. Beívelte a Jagodina 16-osára, ahol egy védő kifejelte. Ninkovićhoz került a labda, a középpályás középre lőtt, ahonnan újból kifejelték, egyenesen Drinčić elé. Ő rálőtt a kapura vagy 20 méterről, a labda óriásit csattant a bal kapufán, a kapus is csak döbbenten nézett, végül egy védő tisztázott.
A 86. percben Škuletićnek volt egy újabb próbálkozása, aztán egy perc múlva Živković fejelt fölé.
A 90. percben Ninković zúdított egy távoli lövést a kapura, de a kapus elkapta. A 90+2. percben újra ő próbálkozott, de fölélőtt. Az utolsó, 90+5. percben Škuletićnek volt még egy utolsó utáni kísérlete, aztán a bíró lefújta a mérkőzést.

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Városi Stadion, Jagodina
Nézőszám: 2000
Vezette: Aleksandar Vasić (partjelzők: Nemanja Petrović, Vladimir Jovanović - tartalék játékvezető: Miloš Gagić - gólbírók: Bojan Nikolić, Petar Piper)

Jagodina: Đuričić - Milinković, V. Ilić, Mihajlović, Gašić - Mitošević, I. Cvetković (Martinović, 88.) - Đurić (N. Arsenijević, 90+4.), Lepović - F. Arsenijević, Jovančić (Šušnjar, 80.)
Vezetőedző: Simo Krunić

FK Partizan: Lukač - Stevanović (Marinković, 80.), B. Ilić, Stanković, Volkov - Grbić (A. Živković, 62.), S. Ilić, Drinčić, Marković (Ninković, 67.) - Lazović, Škuletić
Vezetőedző: Marko Nikolić

Gólszerző: Jovančić (55.)
Sárga lap: Mihajlović (85.), Đuričić (88.), ill. Lazović (65.), B. Ilić (66.), Drinčić (82.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Vojvodina 25 pont
2. Partizan 24 pont*
3. Crvena Zvezda 23 pont
4. Čukarički 18 pont
5. Novi Pazar 16 pont
6. Mladost 16 pont
7. OFK Beograd 15 pont*
8. Spartak Zlatibor Voda 15 pont
9. Rad 11 pont
10. Jagodina 11 pont
11. Donji Srem 11 pont
12. Borac 10 pont
13. Radnički Niš 9 pont
14. Napredak 7 pont
15. FK Voždovac 7 pont
16. Radnički 1923 4 pont

A *-gal jelzettek eggyel kevesebb mérkőzést játszottak

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése