2014. október 9., csütörtök

KK Partizan NIS - KK Krka 64:68 (Adria Liga 2. forduló)

Mielőtt még elkezdenék sírni, bemutatom nektek a meccs hősét.


Edo Murić végig a meccsen a hátán cipelte a csapatot. Egymaga 22 pontot szerzett, lepattanókra ugrott, blokkolt, felszántotta a parkettet. Úgyhogy most felállsz és tisztelegsz neki.

Bemelegítés meccs előtt
(fotó: Twitter)

Gagić megszerezte a labdát középkezdésnél, de néhány kihagyott helyzet után a Krka szerezte meg a vezetést. Sőt. (0:4) 3 perc után Murić szerezte meg a Partizan első pontjait (2:4), sőt, Tepić segítségével egyenlítettünk. De az ellenfél ennek ellenére visszaszerezte az előnyét. Temérdek helyzetet hagyott ki a Partizan, hiába nyúlt le Milutinov remek mozdulattal egy lepattanót, mintha átok ült volna a csapaton az egész mérkőzés alatt, nem és nem akart beindulni a verkli. Már 4:9-re elhúztak a szlovénok, mikor Murić szépített egy hárompontossal - itt jegyzem meg, az összes megmozdulását taps kísérte. De a Krkát nem lehetett megállítani, 7:11, majd 7:13, amikor Gagić egy alley-oop figurával 9:13-ra igazította ki az állást.
Ez mintha lendületet adott volna a csapatnak. Andrić értékesített egy büntetőt, majd Gagić is bevágott egyet, aztán 9 másodperccel a vége előtt Murić egyenlített (15:15), de nem bírta ki a bíró, hogy az utolsó öt másodpercben ne fújjon be egy faultot Andrić ellen. A faultból büntető lett, a Krka játékosa értékesítette, a negyed vége 15:17 lett.

A második negyed egy sor támadói faulttal indult, egy ide, egy oda, egy Krka, egy Partizan, aztán megint a Krka, aztán megint a Partizan, aztán két perc után a bírók nyilván elunták és faultot fújtak Šalićra. Šalićot egyébként ma valamiért nagyon nem szerették a játékvezetők, nem sokat volt parketten a fiatal játékos, de akárhányszor megmozdult, már sípolt is valamelyikük. Ráadásul Dusko Vujošević is kapott egy technikai faultot, mert reklamált a Šalić ellen ítélt büntető miatt.

Eszembe jutott, az előző szezonban Gagić volt a bírók kedvenc pofozózsákja, úgy látszik, most Šalić kapta ezt a roppant felelősségteljes és embert próbáló posztot.

Meccsfotó: Milenko Tepić

15:18 volt az állás, amikor a Krka támadói faultja után Tepić jutott büntetőhöz (17:18). Aztán nagy csend következett, vagy másfél percig. Rengeteg kihagyott helyzet volt mindkét oldalon, és őszintén szólva, pocsék játék. Nem volt semmi látványosság, semmi remek megoldás, trükközés, volt viszont egy rakás fault. Meg volt egy hárompontos is a Krkától (17:21). Meg egy akkora, zseniális blokk Bezbradicától, hogy a Pionir Hall felrobbant.


Újabb, tengernyi kihagyott helyzet következett mindkét csapattól. Aztán Murić értékesített egy büntetőt, de azonnal jött is rá egy hárompontos válasz (18:24). Majd Milutinov szépített 20:24-re...


...de ez sem segített, mert a Krka újabb kosarat dobott, ráadásul pont a támadóidő végét jelző dudánál.
Aztán Andrić és Milutinov mindketten bedobtak egy hárompontost, sőt, Milutinov egy extra büntetőt is bedobhatott, a különbség pedig mindjárt egy pontra csökkent (28:29). Sőt, 17 másodperccel a vége előtt Andrić bevarázsolt egy hárompontost és vezetett a Partizan!! (31:29) De a bírók ezt nyilván nem bírták elviselni, mert egy (!!!) másodperccel a vége előtt büntetőt ítéltek a Krkának azok után, hogy az egyik játékosuk látványosan a földre hullott. A szünetre így 31:31-es állással mentek a csapatok.

A harmadik negyedben a Partizan igyekezett tartani az előnyét, Gagić dobott egy kosarat és kapott is hozzá egy extra büntetőt is (34:31). Aztán Gagić vérszemet kapott és újra növelte a Partizan előnyét (36:31) az egyszeri szurkoló pedig megengedett magának egy jóleső vigyort. Amikor pedig Dallo 38:31-re változtatta az állást, még hátra is dőlt. Aztán Gagić még egy büntetőt is értékesített (40:33). Murić is beszórt kettőt, meg még kapott egy ajándék büntetőt is (45:36), a különbség már majdnem kétszámjegyű volt. Mi kellhet még egy Partizan-szurkoló boldogságához?

Meccsfotó: Edo Murić

Talán az, hogy a bírók ne gyepálják Šalićot, ami után a Krka feljött 45:39-re.
Azért a Partizan őrizte a vezetést. Milutinov vágta be Gagić lepattanóját, aztán Dallo is hozott egy kosarat (49:41). Nem volt jó meccs, nem volt élvezetes meccs, de legalább vezettünk. Itt még.
Aztán már másfél perc sem volt hátra, 49:47 volt az állás, amikor irtózatosan belementek Tepićbe. A bírók továbbot intettek, ezt Duško Vujošević szóvá tette. A játékvezetőknek nem tetszett, hogy a Mester reklamál, így újabb technikai faultot osztottak ki neki, a vezetőedzőnek pedig el kellett hagynia a játékteret. Innentől kezdve Velimir Gašić irányította a csapatot.
A közönség pedig fütyült és pfújolt, valahányszor az ellenfél labdához ért. Ennek ellenére a Krka egyenlített, sőt, egy másodperccel a vége előtt újra megszerezték a vezetést (49:51).

Az utolsó negyedben tovább folytatódott az iszapbirkózás-jellegű meccs. A Krka mindig egy-két ponttal haladt a Partizan előtt. Két alkalommal tudott a hazai csapat kiegyenlíteni, mindkétszer Murić révén, utoljára 56:56-nál. Próbálkozott a Partizan többször is hárompontossal, de egyszer sem akart sikerülni, mindegyik lepattant a gyűrűről. Közben a szlovének elkezdték növelni az előnyüket. 56:58, aztán 58:60 (időközben Bezbradica dobott egy kosarat, több, mint 2 perc után), majd 58:62-nél kavarodás támadt, a bíró nem akarta megítélni Milutinov dobását. A Partizan óvott, a játék állt, mindenki a monitorokat figyelte.


De a bírókat nem hatotta meg még ez sem, továbbot intettek. A közönség pfújolt, a Krka pedig tovább növelte az előnyét (58:64). Egyre durvább faultok következtek, Murić is megkapta a magáét, a Partizannak pedig továbbra sem akart összejönni semmi. Végül valahogy Murić és Gagić összekapták a csapatot (62:64), de itt már az egész Partizan-kispad talpon volt és úgy ordibáltak a bíró felé, aki újfent nem ítélt meg egy faultot a Krka ellen, nem először. A Krka pedig nem vacakolt, 62:66, aztán 62:68. A legvégén, egy másodperccel a vége előtt Tepić bedobott még egy kosarat, így lett 64:68.

A liga jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 4 pont
2. Union Olimpija 4 pont
3. Krka 4 pont
4. Budućnost Podgorica 4 pont
5. MZT Skopje 3 pont
6. Mega Vizura 3 pont
7. Levski 3 pont
8. Partizan 3 pont
9. Szolnoki Olaj 3 pont
10. Zadar 3 pont
11. Igokea 2 pont
12. Cedevita 2 pont
13. Metalac 2 pont
14. Cibona 2 pont

Jó hír viszont, hogy Luka Bogdanović aláírt a Partizanhoz és a Cedevita ellen akár pályára is léphet.

(fotó: mozzartsport.com)

A slusszpoént pedig a legvégére tartogattam. Léo Westermann az alábbi képet tette ki a Twitterére:


(jelöletlen képek: Facebook/KK Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése