2014. október 6., hétfő

Mladost - FK Partizan 1:2 - Jelen SuperLiga 8. forduló





Már a legelején úgy tűnt, hogy a Mladost játékosai szívesebben rugdalják az ellenfelet a labdánál. Az 5. percben jött az első helyzet. Škuletić kapta a labdát Lazovićtól, átcselezte magát a védelmen és rálőtt, de Krznarić kapus kivédte. Aztán a 7. percben Lukačot is sikerült átmozgatni egy szabadrúgással.
A 10. percben Marković tűzte rá jó messziről, a labda éppen, hogy elzúgott a kapufa mellett, mindenesetre egy szögletet sikerült kicsikarni (a mérkőzés első szögletét), amit aztán a kapus a mezőnybe öklözött.
Egy perc múlva Lazović kapott egy sárgát. Az ArenaSport többször is lassította a jelenetet, a Partizan támadója a Mladost egyik védőjével huzakodott. A hazaiak játékosa rendesen tépte Lazović mezét, ezek után a Partizan támadója kapta a sárgát.

A helyzet az, hogy a bíró valahogy szemmel láthatóan nem különösebben szívlelte a Partizant.

A 13. percben Grbić vágott le egy hatalmas szólót az ellenfél térfelén. Becselezte magát a 16-osra és lepasszolta a labdát Markovićnak, de a középpályás fölé lőtte.
És itt volt az, hogy megszakadt a közvetítő vonal. Nagyjából öt-hat percig csak az ArenaSport logóját lehetett látni. (A Partizan szöveges beszámolóját elnézve max. egy Lazović-szabadrúgásról maradtunk le.)
A 19. percben már újra volt élő kép, épp a Mladost próbálkozott egy gyenge akcióval. Viszonylag ritkán jutottak el a Partizan kapujáig, és akkor sem igazán volt szükség Lukač közbeavatkozására.
Viszont a 21. percben az ellenfél egyik védője, Milunović nagyon durván lekönyökölte Lazovićot, egyenesen rá a gerincére. A Partizan támadója a földre hanyatlott és keserves arccal fogta a hátát.


De amekkora nagy hős, picsogás helyett pár perc múlva már játékra jelentkezett.
A 23. percben két támadás is volt. Először a hazaiak törtek a Partizan kapujára, jobb oldalról érkezett egy veszélyes lövés, de Lukač a helyén volt.


Aztán jött a kontratámadás, Pantić száguldott fel, de a lövése elkerülte a kaput.
Eltelt öt perc, Marković eresztett meg egy újabb lövést a kapura, majd Škuletićet vágták fel a 16-ostól kb. 4-5 méterre. Szabadrúgás. A labda mögé Lazović állt, a kapu felé csavarta a labdát, de a hazaiak kapusa leszedte a lövést.
Egy perccel később meg már Milosavljević-tyel lökdösődött, amiért a Mladost játékosának ki is osztotta a bíró a sárgát.



Aztán hosszú percekig csak iszapbirkózásra emlékeztető valami folyt a pályán, futball alig. A Mladost játékosai durván játszottak, rengeteg volt a szabálytalanság, teljesen széttöredezett a játék. A vendégek közül olykor Friday kellemetlenkedett, de a nigériai támadóra teljesen ráállt Ćirković.

Meccsfotó: Danilo Pantić

A 35. perc hozott némi helyzetet, a Mladost tört ismét kapura, de a kiugrasztott játékos méteres lesen volt.
Aztán már csak az hozott izgalmat, hogy vajon mennyi hosszabbítás lesz a félidő végén.
Legalábbis a gyanútlan néző ezt gondolhatta.
Már a 45. perc után jártunk (1 perc túlórát kapott a két csapat), amikor Saša Marković megindult felfelé a bal oldalon. Cselezgetett, aztán átpasszolta a pálya túloldalán érkező Vulićevićnek. Vulićević beívelte középre, ketten is felugrottak, a nyertes pedig Petar Škuletić lett, aki a hálóba fejelte a labdát. 0:1




A szurkolók pedig remekül érezték magukat.

"69 év fájdalom és öröm"

A második félidőben folytatódott a pankráció. A játékvezető általában érdeklődve nézte, ahogy a két csapat játékosai gyűrik egymást, a labdával nem igazán törődött senki. Aztán az 50. percben Grbić vágott le egy hatalmas szólót, beívelte jobbról Pantićnak, aki egy oxforddal küldte tovább a labdát, de végül szöglet lett belőle.

Meccsfotó: Petar Grbić

A Mladost próbálkozott, bár sokra nem ment. A Partizan védői mindig lekapcsolták a támadásaikat, Lukačra legfeljebb a kirúgásoknál volt szükség.


Néha a verekedést azért megszakította némi futball. Az 57. percben Milosavljević küldött egy veszélyes lövést vagy 20 méterről a Partizan kapujára, de fölément. Aztán az 58. percben Lazović megelégelte a tötyörgést. Érkezett egy beívelés, de az egyik védő megpróbálta kirúgni. A labda pont a Partizan csatára elé hullott, ő pedig rálőtte és szétszaggatta a hálót. 0:2





A 60. percben beállt csereként Saša Ilić. Ez azért említésre méltó, mert abban a pillanatban, hogy a gyepre tette a lábát, felzúgott a "Jedan je Ilić kapiten"-kórus.


A 64. perc hozott egy óriási Partizan-helyzetet. Branko Ilićtől kapta a labdát Škuletić, lefordult a rácsimpaszkodott védőről és 16 méterről rálőtt - a kapusba.

Meccsfotó: Branko Ilić komoly teljesítményt nyújtott

A 68. percben a Mladost egy távoli lövéssel próbálkozott. Lukač a léc fölé piszkálta a lövést, a játékvezető szögletet ítélt. Kavarodás támadt a Partizan kapuja előtt, majd a labda egy hatalmasat csattant a kapufán.
Itt a meccs vége felé a Mladost némileg többet birtokolta a labdát, mint a Partizan. A játék viszont továbbra is teljesen széttört, rengeteg volt a szabálytalanság.
A 73. percben szabadrúgáshoz jutott a Mladost. Adamović beívelte a kapu elé a labdát, Friday kiemelkedett a tömegből és belefejelte a labdát a Partizan hálójába. 1:2
A Partizannak volt egy próbálkozása a 75. percben, de a vége egy kontratámadás lett a Mladost részéről, ráadásul Gavrić lövése éppen hogy elkerülte a kaput.
A 80. percben újra próbálkozott a hazai csapat. Volkov huzakodott az egyikükkel a 16-oson belül, majd a labda Friday elé került. A nigériai játékos rálőtt, Lukač pedig élete egyik legnagyobb védését mutatta be.
Ezt most muszáj így külön is.


A hátralévő időben már nagyrészt csak pankráció folyt. Azt még muszáj megemlíteni, hogy a 91. percben csereként beállt Kojić, végre-valahára immár bajnoki mérkőzésen is visszatérhetett a hosszas sérülése után. Lazovićot váltotta.


Aztán lehetett ünnepelni.


Összefoglaló videó:


A tények:

Helyszín: FK Mladost Stadion, Lučani
Nézőszám: 2500
Vezette: Danilo Grujić (partjelzők: Milan Minić, Miloš Gagić; tartalék játékvezető: Nemanja Petrović; gólbírók: Nenad Đokić, Milorad Milićević)

FK Mladost: Krznarić - Zonjić, Milunović, Golemić, Petrović - Adamović, Radin (Ivadinović, 62.), Gavrić, Milosavljević (Crnomarković, 81.) - Jovanović (Pešić, 69.), Friday
Vezetőedző: Nenad Milovanović

FK Partizan: Lukač - Vulićević, Ćirković, Stanković, Volkov - Grbić (S. Ilić, 60.) B. Ilić, Marković, Pantić (Luka, 82.) - Škuletić, Lazović (Kojić, 90+1.)
Vezetőedző: Marko Nikolić

Gólszerzők: Škuletić (45+1.), Lazović (58.), ill. Friday (73.)
Sárga lap: Lazović (11.), Grbić (51.), Vulićević (86.), ill. Milunović (21.), Milosavljević (29.)

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Partizan 21 pont*
2. Vojvodina 21 pont
3. Crvena Zvezda 20 pont
4. OFK Beograd 14 pont*
5. Spartak Zlatibor Voda 14 pont
6. Čukarički 12 pont
7. Donji Srem 11 pont
8. Rad 10 pont
9. Novi Pazar 10 pont
10. Mladost 10 pont
11. Jagodina 8 pont
12. Borac 8 pont
13. Radnički Niš 6 pont
14. FK Voždovac 4 pont
15. Napredak 4 pont
16. Radnički 1923 4 pont

A *-gal jelzett csapatok csak 7 mérkőzést játszottak le idáig.

Ide tartozik még az a nem túl örömteli hír, hogy az UEFA 40 000 euróra, valamint a déli szektor lezárására ítélte a Partizant, amiért a Tottenham elleni mérkőzésen néhány szurkoló antiszemita transzparenst lógatott ki a tribünre.

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése