2014. október 19., vasárnap

FK Partizan - Crvena Zvezda 1:0 (Jelen SuperLiga 9. forduló)

Megnyertük.
MEGNYERTÜK!!!!
Mielőtt még belekezdenék: nem tudom, mikor volt utoljára ennyire szar a stream. Vagy annyira laggolt, hogy nézhetetlen volt, vagy a hang volt elcsúszva. Kipróbáltam vagy 10 linket, egyik sem működött. Így most kénytelen vagyok más weboldalak beszámolóira hagyatkozni a saját jegyzeteim helyett.

40 millió forintos kérdés: az RTS vajon miért nem vállalta, hogy közvetíti az örökrangadót? Tényleg érdekelne. Jó, értem én, hogy az ArenaSport lenyúlta a teljes Jelen SuperLiga közvetítési jogát, de nem-e lehetne-e valahogy-e megegyezni-e, hogy az örökrangadót és csak az örökrangadót a közszolgálati csatorna közvetítse? Az ArenaSportnak nincs Szerbiában teljes lefedettsége (még Belgrádban sem), az RTS viszont még a határon túl is simán fogható. Értitek. (Mert akkor a streamszolgáltató szerverek se lennének hullára leterhelve és neadjisten a Magyarország boldogtalanabbik felén lakó szurker is rendesen tudná nézni, anyázás és rohamos őszülés nélkül.)

Az ellenfél tartalékjátékosai érkeznek éppen a kispadra a találkozó előtt. A hangulatot még azért beárnyékolta a keddi válogatott meccs.
(fotó: b92.net)

A hangulatra egyébként egy fikarcnyi panasz nem lehetett. A déli tribünön a Sírásók fantasztikus koreográfiát mutattak be, az északi oldalon a vörösök szurkolói füstbombákkal árasztották el a szektort.


Škuletić már a legelső percben próbára tette a Zvezda fiatal kapusának az idegeit, de a lövés nem volt igazán erős és el is kerülte a kaput.
Nem sokkal később le is állt a játék. A Partizannak jött volna bedobás, de a déli tribünről annyi petárda repült be, hogy a füst teljesen elárasztotta a pályát.

Mažić bíró energikus mozdulattal jelezte, hogy a látási viszonyok alkalmatlanok a játékra
(fotó: hotsport.rs)

Körülbelül öt perc után folytatták, a füst még nem tűnt el teljesen a pályáról.
A 13. percben szöglethez jutott a Partizan. Drinčić állt a labda mögé, de a lövés elkerülte a kaput. Közben Lazić a háttérben diszkréten lerúgta Lazovićot, a csatárt ápolni is kellett.

Lazovićon kívül Vulićević volt a vörösök kedvenc pofozózsákja, a védő több időt töltött a földön hemperegve, mint játékban
(fotó: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 18. percben Ćirković eresztett meg egy 20 méteres bombát, Rajković hatalmasat védett. Škuletić lecsapott a labdára, rálőtt, mellé.
A 24. percben Pečnik próbálkozott a Partizan 16-osa környékéről. Saša Ilić vetette magát közbe. Két perc múlva megint a vörösök jöttek, egy kontratámadásból száguldottak fel a Partizan kapuja elé. A labda Jović elé került, de a fiatal csatár az ötösről alaposan fölé lőtte. Újabb két perc múlva megint Pečnik próbálkozott. Amennyi a mérkőzésből látszott, annak alapján a Zvezda kifejezetten fölényben volt. Hálistennek eredménytelenül. Közben ilyen aljas kis szabálytalanságokkal operáltak, Lazić a félpályán lerúgta Škuletićet (emiatt Marko Nikolić váltott is néhány keresetlen szót a játékvezetővel).
A 36. percben megint Jović hagyta ki a helyzetet. Bosančićtól kapta a labdát, de olyan fingerli rúgást eresztett meg, hogy Lukač röhögve elkapta. Aztán a 40. percben ismét rohamosan őszült az egyszeri szurkoló, mert a vörösök megint jöttek fel a Partizan kapuja felé, mint az ebolavírus, a jobb oldali beadás pedig állati veszélyesen pattogott el Lukač kapuja előtt. Az volt az óriási mázlink, hogy egyetlen Zvezda-játékos sem volt se közelben, se távolban. A labdára végül Vulićević csapott le, de a nyakán lógó ellenféllel folyamatosan tuszkolódott, végül az fogta magát, és szabályosan kilökte a Partizan hátvédjét a pályáról. Aztán, mint aki jól végezte dolgát, elkocogott.
Nem, nem kapott sárga lapot.
A 43. percben Volkov dobta be a labdát a Zvezda tizenhatosánál. A kapu előtt kavarodás támadt, majd Grbićet egész egyszerűen lerántották a földre. A hazaiak tizenegyest reklamáltak, a bíró a füle botját se mozdította. A labda közben a mezőnybe vágódott, Škuletić megkaparintotta, a kapura bólintott, fölé. Pár centivel.

Nem ér a nevem, ha Škuletićnek nem volt legalább 8 helyzete a meccsen. De inkább több.

A félidő utolsó percére is maradt még szívroham. Vörös támadás, a labda érkezik balról, középen kicsit ügyetlenkednek, majd Pečnik rárabol valahol a 16-os csücskénél és kapura küldi. Lukač egy fenomenális robinzonáddal, ujjheggyel küldte a kapu fölé.

A második félidő újabb Partizan-helyzettel kezdődött. Škuletić csapott le egy labdára és indult egy zseniális kontratámadásra. Felszáguldott a Zvezda térfelén és a 16-osnál beadta Lazovićnak. Csak sajnos a Zvezda védője gyorsabb volt...
A 48. percben Volkov bedobása hullott egyenesen Branko Ilić elé, aki rá is tűzte 5 méterről. Fölé.

Meccsjelenet: poénkodhatnék, hogy micsoda balett, de Volkov egészen biztosan fájlalta
(fotó: b92.net)

Az 50. percben ide-oda pattogott a labda a Partizan kapuja előtt (sikoltozás, frásztörés, infarktusgyanú). A Zvezda játékosa be akarta adni, de a Partizan védője lefülelte - aztán két Partizan-védő zavarta egymást, aztán kivágták a labdát a mezőnybe. A labda megint visszakerült a CZ-hez, a játékos - Kovačević talán? - vagy 20 méterről rálőtt, mellé.
Két perc múlva, válaszképpen irtózatos helyzetet hagyott ki a Partizan. Lazović küldött egy fantasztikus labdát Škuletićnek, a montenegrói csatár - egy Zvezda-védő végig ott lihegett mögötte - nem sokkal lőtt fölé.
Aztán a 60. perc környékén megint petárdaszünetet rendelt el a játékvezető, a pálya füstben úszott. Kb. két perc után folytatták.
Egyre több helyzete lett a Partizannak. A 65. percben újra Škuletić kapta meg a labdát, de a kapus lábbal védett. A 69. percben pedig akár 1:0 is lehetett volna, de Mažić bíró érvénytelenítette a gólt. (Amennyire ki lehetett venni, Ristić és Volkov rángatták egymást, miközben a Partizan szögletet akart elvégezni. A játékvezető, miután érvénytelenítette a gólt, kiosztott mindkét játékosnak egy-egy sárgát és megismételtette a szögletet.) Aztán a 72. percben újra Škuletić előtt volt egy remek lehetőség, de a kapus - már megint - útban volt.
Aztán jött a 76. perc.
Lazovićot gáncsolta el a vörösök egyik védője, pont a 16-os vonalánál. A Partizan csatára tizenegyest reklamált, de a bíró hajthatatlan volt és szabadrúgást ítélt. (A lassítás alapján jogosan.)
Drinčić állt a labda mögé...


...és még az ArenaSport riportere is ordít a gyönyörűségtől. 1:0

A labda a hálóban...

...na halljam, halljam, ki a király?...

Mindenki szeretve van
(fotók: b92.net)

A déli tribünön is kitört a boldogság
(fotó: Twitter)

Érdemes megnézni néhány - kifejezetten jó minőségű - amatőr felvételről is. Még Lukač is kirohant a kapuból ünnepelni.


Az év bombagólja. És még az se érdekelt senkit, hogy Drinčićnek ezek után a bíró kiosztott egy sárgát, mert mez nélkül ünnepelt. (Mez-telenül. Hát jó.)
A 85. percre maradt még Škuletićnek egy tartalék patronja, de az istenért sem volt szerencséje. Ma este Rajković a Partizan csatárának még a szemét is kivédte, ráadásul ezt itt egy nem is akármilyen mozdulattal.
Néhány csere volt már csak hátra, egyikük Drinčić volt, akinek nagy valószínűséggel kiújultak a hátfájdalmai. Aztán már csak a hosszabbítás (90+5. perc) legutolsó pillanatai voltak hátra, amikor Katai 20 méterről rálőtt - egyenesen Lukač ölébe.
Aztán hármas sípszó.
És ünneplés.
A mikrofonnál MC Škuletić.


És megdicsőülés.

(fotó: Facebook)

A tények:

Helyszín: Partizan Stadion
Nézőszám: 25 000
Vezette: Milorad Mažić (partjelzők: Milovan Ristić, Dalibor Đurđević - tartalék játékvezető: Srđan Kaurin, gólbírók: Dejan Filipović, Kis-Csepegi Róbert)

FK Partizan: Lukač - Vulićević, Ćirković, Stanković, Volkov - Grbić (A. Živković, 56.), Drinčić (Marković, 90+1.), B. Ilić, S. Ilić (Pantić, 71.) - Škuletić, Danko Lazović
Vezetőedző: Marko Nikolić

Crvena Zvezda: Rajković - Mijailović, Darko Lazović, Lazić, Pečnik - Pavićević - Bošančić (Avramovski, 80.), Ristić (Katai, 80.), Gavrić, Kovačević - Jović (Rakić, 65.)
Vezetőedző: Nenad Lalatović

Gólszerző: Drinčić (76.)
Sárga lap: Vulićević (55.), Volkov (68.), Škuletić (86.), ill. Gavrić (34.), Ristić (68.), Lazić (74.)

Tabella majd holnap (vasárnap), mert még lesznek meccsek.

Update: a teljes mérkőzés fent van a Youtube-on, hála az underPFC lelkes csapatának.


Update 2: tabella a 9. forduló után

1. Partizan 24 pont*
2. Vojvodina 22 pont
3. Crvena Zvezda 20 pont
4. Čukarički 15 pont
5. OFK Beograd 15 pont*
6. Spartak Zlatibor Voda 14 pont
7. Novi Pazar 13 pont
8. Mladost 13 pont
9. Rad 11 pont
10. Donji Srem 11 pont
11. Borac 9 pont
12. Jagodina 8 pont
13. Napredak 7 pont
14. FK Voždovac 7 pont
15. Radnički Niš 6 pont
16. Radnički 1923 4 pont

A *-gal jelzettek idáig csak 8 mérkőzést játszottak le.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése