2014. október 5., vasárnap

Szolnoki Olaj - KK Partizan NIS 55:60 (Adria Liga 1. forduló)

Érdekesen indult a mérkőzés, ugyanis közel 3 (!!!) percig egyetlen pontot sem dobott egyik csapat sem. Rengeteg kihagyott helyzet volt és rengeteg fault. Aztán végül Gagić törte meg a csendet és vágott egy kétpontost a Szolnok hálójába a 3. percben. A Szolnok valamikor a 4. perc körül egy kétpontos büntetődobást is kihagyott. Már az 5. percben jártunk (!!!), amikor Tepić is betalált egy kétpontos dobást, így a Partizan már 0:4-re vezetett.
Aztán csak faultok jöttek, egyik a másik után. Főleg támadói faultok, és az is főleg a Szolnok részéről. Aztán már alig több, mint 4 perc volt hátra, amikor Milutinov megint növelte a Partizan előnyét. Nem sokkal később Tepić részéről lehetett látni egy olyan zseniális labdaszerzést, hogy Átlagszurkoló szűkölt a gyönyörűségtől.

Meccsfotó: Tepić akcióban

A labdaszerzés, meg a lepattanókra való rárepülés volt ezen a meccsen a titkos fegyver. Ennek ellenére a következő egy percben az égvilágon semmi nem történt néhány újabb faultot leszámítva. Aztán a Szolnok 6 és fél perc után bedobta a legelső kosarát (2:6).
A Partizan tovább növelte az előnyét. 3:10 volt az állás, mikor a 8. percben a Szolnok időt kért. Összekapták magukat és elkezdték szórni a hárompontosokat. De annyira, hogy a negyed végén 11:10 volt az ő javukra.
Ez volt az első és utolsó alkalom, hogy a Szolnok átvette az irányítást. Mert jött a Parni Valjak.
A második negyed a változatosság kedvéért ismét egy támadói faulttal indult a Szolnok részéről.

Meccsfotó: Milutinov és Andrić a szolnokiak gyűrűjében

Aztán beindult a Tepić-Dallo tengely. Előbbi bevágott egy kétpontost (11:12), aztán egyetlenegy vézna alkalomra, úgy nagyjából fél percig, vagy addig sem, a Szolnok megint előnyhöz jutott (13:12). De nyilván csak azért, hogy jól megjegyezzék ezt a momentumot, mert ilyen többet nem fordult elő.


Mert Boris Dallo valami elképesztő teljesítményt nyújtott. Megszerezte az összes létező lepattanót, emellett mindig ott kellemetlenkedett valamelyik Szolnok-játékos nyakán és addig piszkálta, amíg az el nem vesztette a labdát.. 4 perc után már 13:19 volt az állás, Dallo egymaga 7 pontot vágott 1 perc alatt. Közben Gagić egymaga volt a védelem romboló ereje.


Aztán már 13:21 volt egy zseniális Tepić-Gagić-Tepić összjáték után. Aztán 15:23 (Báder betalált, miután 3. perce egy pontot sem szereztek, erre viszont gyorsan jött Andrić válasza). Meg kiderült, hogy Boris Dallo a Partizan X-Faktora.


Itt jött egy időkérés a Szolnok részéről, de nem sokat javított a helyzeten. Dallo egyszerűen mindenütt ott volt, lepattanókat szerzett, és addig macerálta a Szolnok játékosait, amíg ki nem ejtették a kezükből a labdát, hogy aztán ilyen jöhessen, mint ez az összjáték Bezbradicával.


A Szolnok pedig folyamatosan kihagyta a helyzeteit. Végül büntetőből tudtak szépíteni (16:29). A félidő végére feljöttek 25:29-re, miután a Partizan kihagyott több helyzetet - viszont egy még nagyobb Szolnok-helyzet is kimaradt, mert Gagić olyan blokkolást mutatott be, amit tanítani kellene.

A második félidő megint egy rakás kihagyott helyzettel indult. Andrić dobta be végül az elsőt (25:31). Aztán megint ő, egy hárompontost.
Đoko Šalić pedig egy hihetetlen blokkot produkált. (A videó kicsit szaggat, de a lényeg látható.)


És hiába kért közben időt a Szolnok vezetőedzője, a Partizan 9 pontos sorozatot produkált.

Mindeközben kupaktanács a Partizan részéről is

4 és fél perc után tudott a Szolnok kosarat dobni a negyedben (28:38). A Partizan pedig szórta tovább. 28:41, aztán 31:44 (egy Szolnok-támadásra jött Tepić instant reakciója). A Szolnok pedig rendületlenül kihagyta a helyzeteit. A végére egy kicsit feljöttek, 37:44-gyel zárták a harmadik negyedet, de a Partizan is nem egyszer elrontotta a támadásait.
Az utolsó negyed leginkább a faultokról és a büntetőkről szólt. Azért kezdésnek Milutinov beköszönt egy akcióval (37:46), aztán az ifjú Marinković értékesített egy büntetőt. A Partizan vérszemet kapott, Gagić és Tepić folyamatosan lecsaptak a Szolnok gyenge passzaira és már indították is a társaikat. 39:53-nál a Szolnok ismét időt kért. Feljöttek 42:53-ra, de Milutinov gyorsan rendbe szedte a sorokat (42:55). Temérdek elbaltázott helyzet jött ismét mindkét oldalról. Nem egészen 5 perc volt hátra, amikor szépített ismét a Szolnok, aztán két percig semmi, csak kihagyott helyzetek. A 6. percben aztán újra a Szolnok ért el pontot (47:55), aztán 49:55-nél Duško Vujošević időt kért.
Másfél perc volt hátra, 51:57 volt az állás, amikor faultok sorozata jött a Szolnok részéről, Keller ki is pontozódott. Az utolsó fél perc már kizárólag a büntetődobásokról szólt, egy kétpontos a Szolnoknak, egy kétpontos a Partizannak, és így tovább. Végül az utolsó büntetőt Gagić dobta be, amikor már csak 7 másodperc volt hátra a mérkőzésből. (55:60)

A Liga jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 2 pont
2. Mega Vizura 2 pont
3. Krka 2 pont
4. Zadar 2 pont
5. Union Olimpija 2 pont
6. Partizan 2 pont
7. Budućnost Podgorica 2 pont
8. Metalac 1 pont
9. Cibona 1 pont
10. Szolnoki Olaj 1 pont
11. Igokea 1 pont
12. MZT Skopje 1 pont
13. Cedevita 1 pont
14. Levszki Szófia 1 pont

(képek: Facebook/KK Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése