2014. október 4., szombat

Beharangozó: Szolnoki Olaj - KK Partizan NIS Adria Liga ma

Ma 18 órakor elkezdődik a Partizan kosárlabdacsapata számára a 2014/15-ös idény. Az Adria Liga (ABA Liga) 1. fordulójában egyből a Szolnoki Olaj csapatával fognak találkozni - azzal a Szolnoki Olajjal, akik elvileg nem is akartak idén a Ligában indulni.
- A Szolnok a magyar bajnokság legjobb csapata - kezdte a helyettes csapatkapitány, Milenko Tepić. (Dragan Milosavljević még kb. novemberig harcképtelen, addig az újvidéki származású irányító a helyettese.) - Nem véletlenül szerepelnek évek óta a Ligában. Ez lesz az első mérkőzésünk, ezért semmiképpen nem lesz könnyű a dolgunk. A magam részéről remélem, hogy a nehézségeink, a sérülések és a játékosregisztrációk körüli problémák ellenére sikerül győznünk.
- Minden tiszteletünk az ellenfelünké - nyilatkozott Duško Vujošević. - A Szolnok játékosai roppant motiváltak ellenünk. Ez nyilván azért is van, mert szerepeltünk az Euroligában és az itthoni bajnokságban is jól szerepeltünk. Éppen ezért is dőreség lenne azt gondolni, hogy az ellenünk játszó csapatok nem a legjobb formájukat fogják hozni.
A tréner kitért arra, amit már Tepić is megemlített, nevezetesen a játékosregisztrációk körüli nehézségekre.

Az egész onnan indult el, amikor egykori játékosuk, a szlovén Jaka Klobučar 2011-ben szerződést bontott a klubbal, de követelte, hogy a csapat fizesse ki neki a szerződésben foglalt 240 000 eurót. Ezt később 120 000-re, majd 38 000-re mérsékelte, de a Partizan nem fizette ki az összeget. A játékos végül a nemzetközi szervekhez fordult, akik az asztalra csaptak és közölték, hogy amíg a csapat nem fizeti ki Klobučarnak a szerződésben foglalt összeget, addig nem regisztrálhatnak új játékosokat.

- A BAT (Basketball Arbitral Tribunal) továbbra is szankciókkal sújt minket - mondta a tréner. - Igyekeztünk egyeztetni Klobučarral, ügyvédekkel vettük fel a kapcsolatot. Egyelőre 60 000 eurót fizettünk ki neki, ebből 20 000-et szponzorok segítségével gyűjtöttünk össze. Ezzel együtt továbbra sem tudtuk regisztrálni az új játékosainkat, Murićot, Kouzeloglout és Luka Bogdanovićot. Október 15-én kezdődik az Európa Kupa, és ha addig nem sikerül regisztrálnunk őket, akkor nem tudom, hogy fogjuk érdemben képviselni a klubot, a várost és az országunkat.
A jegyvásárlásokból, elsősorban a szurkolói bérletekből igyekszünk magunkat fenntartani, ezeknek most különös jelentősége van - tette hozzá Vujošević.

A mérkőzést a szerb Sport Klub 3 és a magyar SportM élőben közvetíti.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése