2014. október 30., csütörtök

FK Partizan - OFK Beograd 1:1 (Jelen Superliga, elmaradt mérkőzés)

Először is kezdeném azzal a képpel, ami leginkább jellemezte a találkozót.

(kép: Google)

Škuletić menetrendszerűen, már a legelején be akart volna köszönni az OFK kapusának, de a távolról megeresztett lövése elzúgott a kapu mellett. Ezzel együtt az ellenfél kezdett erősebben. Ők a 3. percben próbálták ki Lukač idegeit. Jobbról jött a beadás, Janković egyáltalán nem veszélytelen lövése alig kerülte el a kaput.
Alig 1 perccel később már Lazović feküdt a földön, miután irgalmatlanul felrúgta valaki. Szabadrúgás, kb. 18 méterre a kaputól. Čupić kapus nagyot védett, majd kavarodás támadt az OFK kapuja előtt, végül szögletre gurult a labda.
A 7. percben nagyot hibázott a Partizan-védelem. Janković azonnal lecsapott a labdára, meg is eresztett egy távoli, de erős lövést. Lukač kifogta.
Az OFK kezdett egyre kellemetlenebbül nyomni. Az első 10 percben szinte csak a mi térfelünkön folyt a játék. A 10. percben próbálkoztunk, Ninković cselezgetett a vendégek térfelén, a labda ide-oda pattogott, majd Škuletićhez került, de a csatár föléfejelt. Aztán folytatódott az OFK nyomása.


A 13. percben Živković hatalmas sprintet vágott le az ellenfél 16-osánál. Kavarodás, a labdát kifejelték, Branko Ilić a földre került, végül szöglet, majd valaki egy jókora gyertyát rúgott, végül a kapus kivágta a labdát a mezőnybe.
Az OFK pedig tovább futott, lendületesebbek, erősebbek voltak, több elképzelés volt a támadásaikban, mint a meglehetősen törődöttnek tűnő Partizanban. A 17. percben le is rúgták Škuletićet, a kapujuktól kb. 20-22 méterre. A szabadrúgást a kapus simán leszedte.
A 20. percben volt a Partizannak egy hatalmas helyzet. Škuletić kapta a labdát és már loholt is az ellenfél kapuja felé, egyetlen kétségbeesett védővel a nyomában - és egyenesen a kapusba lőtte.



Ezen a szakaszon nagyjából semmi nem történt. Rengeteg volt az eladott labda a Partizan részéről, de az OFK egyszer sem tudott élni a lehetőséggel.
A 35. percben lehetett volna akár 1:0 is, de Lazović lesen volt, ahogy Škuletić indította.

Itt meg mertem volna esküdni, hogy még az ArenaSport kommentátora is ásítozott.

A 38. percben Branko Ilićtől kapta a labdát Škuletić, de a partjelző lest lengetett. A lassításból nem derült ki egyértelműen, hogy tényleg az volt-e...
A 41. percben bal oldalról érkezett az OFK támadása. Ćirković szerelt, de a labda Dražić elé gurult. Az OFK fura frizurás csatára kicsit forgolódott, majd fogta magát és az elvágódó Lukač mellett a kapuba lőtt. 0:1
És itt egy érdekes jelenet játszódott le. Dražić kimászott a játéktérről, egyenesen a déli tribün elé kocogott és némán megállt a Sírásók előtt. A Partizan egykori saját nevelésű játékosa, a csodagyereknek kikiáltott Dejan Dražić a saját egykori csapatának lőtt gólt és egyáltalán nem tűnt boldognak.


Közben a bíró összevissza fütyült. A spori amúgy is rém ideges volt, és ez később csak rosszabb lett.
De a pofon attól még pofon, és már megint az volt, hogy az ellenfél vezetett egy góllal, mi meg a fülünkön szedtük a levegőt és üveges szemekkel bámultunk magunk elé. Még a 44. percben Živković, a kis hős bepróbálkozott egy helyzettel. Lazovićtól kapta a labdát, lerázta magáról a védőt és kapura lőtt, a kapus jó nagyot repült, hogy kivédje. Szinte azonnal jött az újabb próbálkozás. Škuletić verekedte fel magát a bal oldalon és középre lőtt, de a kapus hárított. A labda visszahullott a montenegrói játékos elé, aki Branko Ilićnek passzolt. A hátvéd rálőtt, a kapus bravúrral hárított.
A második félidőt a "les" szó jellemzi a legjobban. A Partizan a szünetben felszívta magát és folyamatosan támadott, az OFK viszont lesre játszott. A játék teljesen széttöredezett, a bíró állandóan a sípját fújta, szerintem itt borult ki nála végérvényesen a bili és vesztette el a fonalat. A 48. percben nagy helyzetet hagyott ki a Partizan. Škuletić lőtte középre, de nem volt ott senki, kavarodás, végül les.
Egy perc múlva megint les. Közben az OFK 16-osán belül kis híján egymásnak ment Stanković és a vendégek egyik játékosa.


A hangulat egyre paprikásabb volt, a bíró nem igazán tudta kézben tartani a mérkőzést. Az 56. percben szabadrúgást kapott a Partizan. A játékvezető a sorfalat rendezgette, ide-oda rángatta a védőket, mindenkinek egyetlen idegszála maradt épen, a bíró pedig pont azon táncolt... Végül Drinčić nekifutott, lőtt, a labda pedig nagyot csattant a felső kapufán.
Aztán a 65. percig a játék csak arról szólt, hogy a Partizan megindul, a bíró pedig a sípjába fúj, mert les. Végül Petrović megindult a bal oldalon és középre lőtte. Škuletić becsúszva érkezett, de pont lemaradt egy ütemmel a labdáról. Nem úgy Lazović, aki berobbant az OFK kapuja elé és belőtte a hálóba a labdát. 1:1



Rá egy percre újra Škuletić rohamozta a kaput, de kicsúszott az alapvonalon a labdával együtt. A 68. percben újra ő volt a főszereplő, egy hatalmas helyzet maradt ki ismét. Škuletić megkapta a labdát, kapura lőtt, a labda átsuhant a kapus lába között - és baromi nagyot csattant a kapufán.
Két perc múlva már a vendégek próbálkozhattak, Gajić eresztett meg egy távoli lövést. Lukač elkapta, de a Partizan kapusának szerencséje is volt. Két perc múlva megint támadt az OFK, Ješić küldött messziről egy veszélyes lövést, amit most a kapufa hárított.


Az egyenlítő gól ellenére a hangulat semmivel sem lett rózsásabb. Az OFK ugyan felhagyott a lestaktikával, de a játékosok hol egymásnak ugrottak, hol a játékvezetőnek, egyszer kis híján a partjelzőnek is nekimentek. Szabadrúgás követett szabadrúgást, főleg a Partizan javára, az OFK játékosai rengeteg szabálytalanságot követtek el. A 82. percben az OFK is kapott egy szabadrúgást (nyilván a jv úgy gondolta, nekik is hadd járjon már valami), de a rúgás jócskán Lukač kapuja fölé szállt. A 88. percben újra a Partizan kapott szabadrúgást, majdnem a szögletzászló mellett. A rúgást az OFK védői kifejelték, de Luka elcsípte a labdát és Lazovićnak passzolta. A bíró pedig nagy meglepetésre lefújta az akciót. (Csak tippelni tudok, de mintha az lett volna a fixa ideája, hogy a Partizan csatára veszélyeztette a kapust.)


A meccs hátralévő része leginkább arról szólt, hogyan NE legyen valaki futballbíró. Aztán hálistennek vége lett, még pontot is szereztünk.

Branko Ilić: Ne már, ne itt, a többiek előtt...

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion
Nézőszám: 2000
Vezette: Nenad Đokić (partjelzők: Dejan Petrović, Nemanja Petrović - tartalék játékvezető: Bojan Stanojević - gólbírók: Dejan Filipović, Igor Stoilković)

FK Partizan: Lukač - Stevanović (S. Ilić, 46.), Ćirković, Stanković, Petrović - Živković, B. Ilić, Drinčić, Ninković (Luka, 46.) - Škuletić (Fofana, 77.), Lazović
Vezetőedző: Marko Nikolić

OFK Beograd: Čupić - Vasilić, Vasiljević, Savić, Antonov - Dražić, Gajić, Janković, Zdjelar, Andrić (Jesić, 66.) - Jovanović (Alempijević, 88.)
Vezetőedző: Dejan Đurđević

Gólszerzők: Lazović (65.), ill. Dražić (41.)
Sárga lap: Ninković (41.), Ćirković (80.), ill. Zdjelar (49.), Vasiljević (56.), Antonov (73.), Gajić (76.)
Kiállítva: Antonov (90+3.), második sárga lap

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Partizan 25 pont
2. Vojvodina 25 pont
3. Crvena Zvezda 23 pont
4. Čukarički 18 pont
5. Novi Pazar 16 pont
6. OFK Beograd 16 pont
7. Mladost 16 pont
8. Spartak Zlatibor Voda 15 pont
9. Rad 11 pont
10. Jagodina 11 pont
11. Donji Srem 11 pont
12. Borac 10 pont
13. Radnički Niš 9 pont
14. Napredak 7 pont
15. FK Voždovac 7 pont
16. Radnički 1923 4 pont

(jelöletlen képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése