2015. november 1., vasárnap

Metalac - FK Partizan 1:0 (Jelen SuperLiga, 16. forduló)

Kedves szurkolótársak, javaslom mindannyiótoknak, hogy miközben ennek a mérkőzésnek a beszámolóját olvassátok, háttérzenének indítsátok el az alábbi videót. (Így az egész kap egy szürreális jelleget és talán kevésbé lesz keserves.)


Már a mérkőzés legelején beszorultunk a térfelünkre. A 4. percig csak valami öreguras tötyörgés folyt a pályán, aztán kaptunk egy szabadrúgást kb. 25 méterre a kaputól. Babović állt a labda mögé, de gyerekek, több, mint 25 éve nézek rendszeresen futballmeccseket, de ILYEN SZAR szabadrúgást még életemben nem pipáltam. A labda egy magas ívet írt le, betottyant a 16-os közepére, ott a védők egyből kivágták. Aboubakar viszont rámozdult, a lövése kirepült a kapufa mellett.
...és folytatódott a töketlenkedés, a körülményeskedés, az ügyetlenkedés. Beszorultunk a térfelünkre, a Metalac sokkal többet birtokolta a labdát, és hol az egyik, hol a másik oldalról próbálkozott beívelésekkel a kapunk elé.

Pedig állítólag a Sinđelić elleni kupameccsen Ivica Iliev, a csapat újsütetű sportigazgatója a félidőben bement az öltözőbe és szabályosan leüvöltötte a játékosokat a förtelmes, minősíthetetlen teljesítményük miatt. (Ezt Iliev maga mesélte el a Mozzartsportnak.) Maximálisan egyetértek Ilievvel, azért persze piszkál a kíváncsiság, hogy ezután a mostani mérkőzés után foganatosít-e bármilyen intézkedést. 

A 9. percben aztán Petrović adott egy passzt Stevanovićnak. Stevanović tökegyedül volt a 16-oson belül, de sikerült elügyetlenkednie a helyzetet.
A 11. percben szöglethez jutott a Metalac. Valamelyikük rálőtt a 16-oson kívülről. Kljajić kivédte, de elvesztette a labdát. Végül a védők tisztáztak, de a labda továbbra is a Metalacnál volt. Mladenović küldött végül egy lapos lövést a kapunkra 16 méterről, Kljajić ezt is kivédte.
A 16. percben 11-est kapott a Metalac.
Ostojić tuszkolódott Đenić-tyel a 16-oson belül, majd a Metalac csatára hirtelen dobott egy spárgát és fájdalmasan összegörnyedt. A bíró egyből a 11-es pontra mutatott, és még oda is dörgölt Ostojićnak egy sárgát. Aztán Mladenović a labda mögé állt és ahogy kell, a hálóba vágta. 1:0
A 19. percben Petrovićnak volt egy távoli lövése, jócskán mellé.
Aztán pedig... nos, utána pedig folytattuk a töketlenkedést. Továbbra is a Metalac birtokolta többet a labdát.

NEM TÁMADTUNK. Ez nekem valami egészen új. Árulja már el nekem valaki, mi van emögött? Az edzők képtelenek kihozni a maximumot a játékosokból, vagy tényleg ennyire szarok vagyunk?

A 24. percben szabadrúgást kaptunk, 17 méterre a kaputól, a jobb oldalon. Babović állt a labda mögé, fölérúgta.
A 30. percben Ostojićot kiállította a bíró. A hátvéd két kézzel cibálta a Metalac játékosát (a lassítás világosan mutatta), és mivel már volt egy sárga lapja, Dimitrijević játékvezető lezavarta őt a pályáról.

Ostojić fiam, azért te is megéred a pénzed, hallod-e. Egy dolog, hogy a jv sem volt ma formában (finoman fogalmazva), de ha már van egy sárgád, nem állsz le pankrátorkodni. Világos?...

És folytattuk tovább az ötlettelen passzolgatást, immár 10 emberrel. A Metalac sem különösebben törte magát. A hátralévő időben az egyetlen történés az volt, hogy a 39. perc körül a Partizan-szurkolók fejbe dobták az egyik partjelzőt, emiatt pár percig állt a játék.

Szép volt, idióták. Most még az FSS is jól seggbe fog rúgni minket, miattatok. Mintha nem lenne elég bajunk így is.

A hosszabbítás perceire a Metalac még bezsúfolt két gyors akciót, gondolom, unalom ellen. Először Mladenović lőtt rá kb. 20 méterről, fölé. Aztán szinte egyből jött fel támadást a bal oldalon, a Metalac játékosa beadta középre, az volt a baromi nagy szerencsénk, hogy Dimitrijević (nem a bíró, hanem a hazaiak középpályása, Nikola Dimitrijević) lemaradt a beívelésről.
A második félidő elején még volt valami mocorgás. Az 50. percben Aboubakar kapta a labdát Vulićevićtől a jobb oldalon. Ráfejelte, mellé. Két perc múlva a bal oldalon futott fel Đenić, rá is lőtt, Kljajić szögletre védett. A szögletrúgást Ćirković nagyon jó ütemben tisztázta, de a labda Nikodijević elé esett. Ő rá is lőtt jó messziről, fölé. Az 54. percben Brkić küldött egy távoli, lapos lövést a kapura, mellé. Egy perccel később szabadrúgást kaptunk, kb. 22 méterről, a jobb oldalon. Babović állt a labda mögé, nekifutott, belebikázott a labdába, az meg majdnem kirepült a stadionból.
A 61. percben megint Brkić próbálkozott 17 méterről, mellé. A labda továbbra is náluk volt, Mladenović megszerezte, rálőtt, Kljajić kivédte.
A 62. percben szabadrúgást kapott a Metalac bal oldalon, 17 méterre a kapunktól, eléggé éles szögből. A lövést a védőink blokkolták és Šaponjić már indulhatott is kontratámadásra. Egy baromi nagy szólót levágva felloholt a Metalac kapujához, ott viszont Belić kapus kirohant és tökéletes időzítéssel, Šaponjić elé becsúszva elkapta a labdát.

A Šaponjićot köpködőknek sok szeretettel üzenem, hogy egyrészt nem ezen az egyetlen helyzeten úszott el a meccs, másrészt mi a jó fenét tud csináln a csatár, ha a középpályások nem szolgálják ki? Mi a túrót csinálhat a csatár, ha van egy egoista, önző középpályás, aki hírből sem ismeri a csapatjáték fogalmát, az istenért nem akar neki passzolni, inkább körülményeskedik, vonaglik, aztán elveszti a labdát?

A 63. percben Dimitrijević lőtt rá balról, éles szögből, mellé. Két perc múlva szabadrúgást kaptak a hazaiak, Ćirković blokkolt. Egy perc múlva Stevanović lőtt egy irtózatos kapufát. Innen indult a Metalac kontrára, újra Ćirković blokkolta őket.

Nem lehetne Ćirkovićot betenni oda hátra, Ostojićot meg elfelejteni egy életre?

Aztán sokáig semmi sem történt a pályán. A Partizan játékosai egyre idegesebbek lettek, de támadni továbbra sem támadtunk, csak a szokásos töketlenkedés folyt. Végül a 74. percben szabadrúgást kaptunk 25-28 méterre a kaputól. Jevtović rálőtt, a lövés megpattant a sorfalon és egyenesen a kapus kezébe hullott. Egy perccel később Kljajićnak egy ritka rossz kirúgása pattant Luković elé. Luković egyből rálőtt, fölé.
A 77. percben szabadrúgást kaptunk

ezen a néhány szabadrúgáson kívül nemigen jelentettünk veszélyt a Metalac kapujára

17-18 méterre a kaputól, a jobb oldalon. Babović állt a labda mögé, egyenesen a sorfalba rúgta. A 78. percben Đenić lőtt rá középről, éppen hogy mellé.
A 81. percben viszont Simov egy tökéletes kézilabdamutatványt produkált a pálya kellős közepén. Bal kézzel lazán felnyúlt a feléje közeledő labdáért, elkapta és lepasszolta magának. A lassítás világosan mutatta a szándékosságot. Érkezett a labda, Simov felnyújtotta a kezét és egy laza mozdulattal szó szerint lekezelte.
Na most ezért bármelyik bíró egyből lezavarta volna a pályáról a játékost egy piros lappal úgy, hogy két hétig ne találjon vissza. Dejan Dimitrijević sporttársnál viszont a fenti akció mindössze egy sárga lapot ért.

Vajon kik és mennyiért vették meg a játékvezetőt a meccs előtt?

A 83. percben szögletet kaptunk. A beívelés után vagy négyszer próbáltuk kapura lőni, közelről és távolról, az összes próbálkozásunkat blokkolták a védők.
A 90. percben kontratámadásra indult a Metalac. Dimitrijević rálőtt, Kljajić védett, közben a szurkolók behajítottak a pályára egy petárdát.
Még a 90+2. percre maradt egy Partizan-szabadrúgás, 25 méterre a kaputól, a jobb oldalon. Babović állt a labda mögé, ki más, a beívelő lövésbe Balažic még bele tudott fejelni, de mellément.

Ezt az egyetlenegy képet vagyok hajlandó idetenni a mérkőzésről, ezt is csak azért, mert a képen rajta van a mezőny legjobb játékosa. (Segítek: 4 lába van.)
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Metalac Stadion, Gornji Milanovac
Nézőszám: 2000
Vezette: Dejan Dimitrijević (partjelzők: Nemanja Petrović, Nenad Kurčubić - tartalék játékvezető: Goran Stanojević - gólbírók: Ilija Brdar, Zoran Široki)

Metalac: Belić - Nikodijević, Simov, Otašević, Rnić - Panić - Dimitrijević, Brkić (Stojković, 72.), Merdović (Luković, 70.), Mladenović - Đenić (Dopuđ, 90+2.)
Vezetőezdő: Nenad Vanić

FK Partizan: Kljajić - Vulićević, Balažic, Ostojić, Subić - Jevtović, Petrović (Ćirković, 37.) - Stevanović, Babović, Aboubakar (Grbić, 67.) - Šaponjić (Bozsinov, 73.)
Vezetőedző: Ljubinko Drulović

Gólszerző: Mladenović (16. - 11-es)
Sárga lap: Brkić (40.), Simov (81.), ill. Ostojić (16.), Balažic (69.)
Kiállítva: Ostojić (30.), második sárga lap

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 44 pont
2. Borac 30 pont
3. Čukarički 26 pont
4. Partizan 25 pont
5. Javor 25 pont
6. Radnički Niš 25 pont
7. Vojvodina 22 pont
8. FK Voždovac 21 pont
9. Mladost 20 pont
10. Novi Pazar 20 pont
11. Metalac 18 pont
12. Surdulica 17 pont
13. OFK Beograd 15 pont
14. Rad 13 pont
15. Jagodina 11 pont
16. Spartak Zlatibor Voda 7 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése