2015. november 22., vasárnap

FK Partizan - Novi Pazar 3:0 (Jelen SuperLiga, 18. forduló)

Elnézést mindenkitől, hogy csak most hozom a mérkőzés beszámolóját. Tegnap egész nap rabigát kellett húznom (ezt értse mindenki úgy, ahogy akarja), ma tudtam csak megnézni a mérkőzést, az ArenaSport leadta újra felvételről.
Szakadó esőben, töküres lelátók előtt jöttek ki a csapatok a pályára. A hivatalos jelentés szerint összesen 1000 néző volt kint a mérkőzésen.

1000 azaz ezer néző. Nem több. Még a déli szektorban is csak egy maroknyi fanatikus kiabált.


A Partizan pedig nekiugrott a Novi Pazarnak. Már a legelső percben Ninković indult meg középen a labdával. Felloholt, de az egyik védő szerelte. Ebből kontratámadásra indultak a vendégek, de a labda végül Kljajićé lett.

Érdekes, most, hogy újra Saša Ilić volt a kapitány, egyből nem volt hátrafelé passzolgatás meg tökölés. Támadtunk, szaladtunk, tele voltunk tűzzel és nyerni akarással.

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 7. percben Saša Ilić passzolt a 16-osnál Bozsinovnak. Bozsinov megindult, két védő szendvicsbe fogta, a bolgár nagyot esett. Egy perc múlva Subić küldött bal oldalról remek passzt Aboubakarnak a túloldalra. Aboubakar ollózva rálőtt, fölé.
A 18. percben Saša Ilić ívelte be Ninkovićnak a labdát egy fantasztikus mozdulattal. Ninković kapásból rálőtt, mellé. Rá egy percre megint Saša Ilić passzolt, most balra ki Subićnak. Zseniális passz volt, Subić átszlalomozta magát a védőkön, és rálőtt, éppen hogy mellé.

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A Novi Pazar beszorult a térfelére, valamikor a 24. percben tudtak kiszabadulni a bunkerből. Kostić loholt fel a bal oldalon, szöglet lett a vége. A 26. percben szabadrúgást kaptak jó 30 méterre a kapunktól, az érkező lövést Ćirković fejelte ki.
A 27. percben Aboubakar kapta a labdát, majd egy laza mozdulattal Bozsinovhoz passzolt. Bozsinov rálőtt, fölé.
A 33. percben megint támadott a Novi Pazar. Stevanović futott fel a bal oldalon. Tőle Vusljaninhoz került a labda, de Ćirković közbelépett.
Egy perc múlva Saša Ilić kapta a labdát. Továbbpasszolta Bozsinovnak, de közben a labda megpattant egy védőn. Bozsinov rástartolt, megelőzte a védőjét és besétált a kapuba. 1:0

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nem igazán kedvelem ezt a bolgárt, mert lassúnak és körülményesnek tartom, ráadásul akkora arca van a közösségi médiában meg a sajtóban, hogy három A/0-ás oldal sem lenne neki elég. Most viszont, talán Saša Ilić hatására, talán nem, Bozsinov felpörgött. Futott, cselezett, passzolt és még gólt is lőtt, nem is akármilyet.

A 37. percben Bozsinov küldött egy remek labdát Babovićnak. Babović a 16-os vonalánál megkapta, majd felvitte egészen az alapvonalig

MIÉRT NEM LŐTTÉL, TE SZERENCSÉTLEN?!...

végül beadta középre. Ott Aboubakar érkezett, de túl magas volt neki a passz.
A 42. percben Ćirković passzolt Ninkovićnak. Ninković a bal oldalon nekiiramodott, középre cselezte magát, rálőtt, a Novi Pazar kapusa hatalmasat védett. A labda a becsúszva érkező Babović elé pattant, az ő próbálkozása mellément.
A 44. percben szabadrúgást kaptunk 20-22 méterre a gólvonaltól, a jobb oldalon. Babović állt a labda mögé, de a lövése megpattant a sorfalon. A labda visszahullott elé, Babović újra rálőtt, mellé.
A második félidőben még jobban szakadt az eső. A 47. percben Bozsinov kapta a labdát középen, rálőtt, fölé. A következő percben, már a Partizan kapujánál Pavlović kapta a labdát balról. Rálőtt, Kljajić simán leszedte.
Aztán a 49. percben Ninković adta be középre a labdát Babovićnak. Babović visszapasszolt Ninkovićnak. Džigi kicsit helyezkedett, majd 17 méterről akkora bombagólt lőtt, mint egy ház. 2:0


(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Itt már teljes mértékben érezhető volt a Partizan fölénye. Nem is volt kérdés, ki a jobb.
Az 55. percben nagy Novi Pazar-helyzet maradt ki. Rušević lőtt rá messziről, veszélyes volt, éppen csak hogy mellément. Kljajićnak óriási szerencséje volt.
Az 58. percben Bozsinov kapott egy passzt. Meg is indult felfelé, beívelt középre, kicsit hosszú volt, de Babović még épp meg tudta menteni, mielőtt kigurulhatott volna. Bepasszolta középre Ninkovićnak, de a védők mentettek.
Az 59. percben szabadrúgást kapott a Novi Pazar kb. 30 méterre a kapunktól a bal oldalon. Kljajić simán elkapta.
A 61. percben érkezett csereként a hosszú sérülés (és egyéb huzavona) után felépült Andrija Živković. Vastaps és ováció fogadta, ahogy a pályára lépett.

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 74. percben Pavlović indult meg és passzolta ki jobbra a labdát. Ott Stevanović kapta, ő pedig egyből be is lőtte középre. A labda elgurult a gólvonal előtt - már ez nem volt veszélytelen, de ekkor a bal oldalon hirtelen, a semmiből feltűnt Zilkić, lecsapott a labdára és rá is lőtt, de Subić közbevetette magát és az Év Mentését produkálta.

Subić ma nagyon jól játszott. Bejátszotta a bal oldalt, támadott, kapura lőtt, közben ilyen életmentő mozdulatai voltak. Csak így tovább!

A 83. percben Bozsinov egy nagy szólót produkált középen. Négy védő lihegett körülötte, de ő még így is ki tudta küldeni jobb oldalra Andrija Živkovićnak. Živkovićot megelőzte egy védő, de Žile így is visszaszerezte a labdát, majd lőtt, rá az oldalhálóra.
A 85. percben Andrija Živković kapta a labdát a jobb oldalon. Egyből továbbította is Babovićnak, Babović Saša Ilićnek, ő pedig egy leheletfinom mozdulattal Šaponjićnak. Šaponjić rálőtt, fölé.
A 86. percben szögletet kaptunk. Kisszöglet, Ninković belőtte középre Andrija Živkovićnak. Živković rátolta, fölé.
A 89. percben Babović adta Andrija Živkovićnak a labdát ki, a jobb oldalra. Živković becselezte magát középre, rálőtt, a kapus óriásit védett.

(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Már a mérkőzés legvégén jártunk, a 90+2. percben, amikor Vulićević szerelte a Novi Pazar egyik játékosát és megindult felfelé. Saša Ilićnek passzolt, a Kapitány pedig kiküldte a balról berobbanó Ninkovićnak. Ninković meg svungot vett, lőtt és betalált. 3:0

(kép: hotsport.rs)

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 1000
Vezette: Milorad Mažić (partjelzők: Milovan Ristić, Dalibor Đurđević - tartalék játékvezető: Uroš Stojković - gólbírók: Novak Simović, Kis-Csepegi Róbert)

FK Partizan: Kljajić - Vulićević, Bandalovski, Ćirković, Subić - Jevtović (Petrović, 68.) - S. Ilić - Aboubakar (A. Živković, 62.), Babović, Ninković - Bozsinov (Šaponjić, 82.)
Vezetőedző: Ljubinko Drulović

Novi Pazar: Zečević - Stevanović, Trtovac, Vuković, Kostić - Pavlović, Osmanagić (Zilkić, 68.), Todorović (Obrovac, 53.) - Šarac, Radivojević (Rušević, 42.) - Vusljanin
Vezetőedző: Radmilo Ivančević

Gólszerzők: Bozsinov (34.), Ninković (49., 90+2.)
Sárga lap: Ćirković (36)., ill. Stevanović (88.)

Tabellát később hozok.

Update: a bajnokság jelenlegi állása
1. CZ 50 pont
2. Čukarički 32 pont
3. Borac 31 pont
4. Partizan 29 pont
5. Radnički Niš 28 pont
6. Javor 26 pont
7. Vojvodina 25 pont
8. Mladost 24 pont
9. FK Voždovac 22 pont
10. Surdulica 21 pont
11. Novi Pazar 20 pont
12. OFK Beograd 18 pont
13. Metalac 18 pont
14. Jagodina 15 pont
15. Rad 14 pont
16. Spartak Zlatibor Voda 9 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése