2015. november 8., vasárnap

KK Partizan - Budućnost 86:77 (Adria Liga, 9. forduló)

Győzelem!!!
Micsoda győzelem, atyaúristen. Fantasztikus, izgalmas, sikoltozós-körömrágós, végén mennybemenős mérkőzésen győztük le a podgoricaiakat.
A meccs egy nagyon kedves gesztussal kezdődött. Még a Krka elleni, rossz emlékű mérkőzés után bejárta az internetet egy fotó egy kisfiúról, aki a vereségtől teljesen összeomolva pityergett a nézőtéren.

(kép: Facebook/Grobarski trash romantizam)

A csapat megkereste a kisfiút, meghívta az edzésükre, még saját mezt is kapott és ő lett a csapat 13. tagja.


(képek: Facebook/KK Partizan)

És mivel ő volt a csapat 13. tagja, a mostani mérkőzésen annak rendje és módja szerint kivonult a csapattal együtt.


És természetesen a játékvezetőkkel is kezet fogott
(kép: Twitter)

Őszintén, melyik kissrácnak nem ez a legnagyobb álma?...

Aztán kimentünk a parkettre, Cvetković jött, látott és megszerezte az első találatot (2:0). A Budućnost egyenlítése után Jones sürgősen 6:2-re változtatta az állást. A gond csak az volt, hogy a Budućnost átvette a vezetést (6:7). És mert a baj nem jár egyedül, az éppen csak hogy felgyógyult Andrić ismét lesérült, alig egy-két perccel a mérkőzés megkezdése után. Lesántikált a parkettről és nem tudta folytatni a játékot.

Egyelőre nem sokat tudni Andrićról, hétfőnél előbb nem valószínű, hogy bármi kiderül a sérüléséről. A mérkőzés után Petar Božić vezetőedző csak annyit mondott, nagyon remélik, hogy nem több egy húzódásnál.

Az állás közben 6:10 lett. Volt a podgoricaiaknak egy kanadai játékosa, Devoe Joseph, aki megállás nélkül szórta a hárompontosokat. Rémes volt és megállíthatatlan. El is húztak 10:18-ra. Aranitović csökkentette a különbséget 15:18-ra, amiből aztán máris 15:23 lett. Anđušić ugyan hozott egy hárompontost (18:23), a baj csak az volt, hogy a másik oldal is (18:26). Közben a bírók is aktivizálták magukat. 20:28-nál valamiért nem adták meg Vitkovac találatát, a lassítás nem mutatott semmi szabálytalanságot, a szurkolók fütyültek, fújoltak, Átlagszurkoló meg keservesen felsóhajtott és kezdett enyhe depresszióba süllyedni. Végül 22:30-cal fejeztük be a negyedet, Anđušić dobott egy kosarat a vége előtt.

A szurkolók Duško Vujoševićnek üzentek a transzparenssel, megköszönve az egykori vezetőedző munkáját
(kép: Twitter)

A második negyed is keservesen indult. A különbség 10 pontos lett (22:32), Vrabac próbálta csökkenteni (24:32), aztán itt egyszer csak beindult valami. Jones elkapta Marinković lepattanóját és bezúzta (26:32). Aztán Marinković hozott egy gigaméretű hárompontost, valahonnét a Charlie Chaplin utcából dobta (29:32). Aztán Marinković egyszer csak összerogyott a parketten, miután összecsattant valamelyik podgoricai játékossal. Büntető, Anđušić dobhatta, a különbség már csak 1 pont volt (31:32). A Budućnost minden erejével igyekezett tartani az előnyét (31:34), de hol Vrabac találatával (33:34), hol Perović kosarával (35:36) ott lihegtünk a nyakukon. 35:38-nál a bírók egy random büntetőt ajándékoztak a vendégeknek, mert miért ne (35:40), Đumić találata után megint, mert megtehették (37:41), de Đumić nem hagyta annyiban (39:41), aztán Aranitović nekilendült és kiegyenlített (41:41).
És ezek után Marinković találatával átvettük a vezetést. 43:41, ember!!

(kép: hotsport.rs)

És 2 másodperccel a vége előtt a bíró képes volt faultot fújni Vrabacra és büntetőt ítélni a Budućnostnak.
Végül 43:42-vel mentünk félidőre, a vendégek játékosa kihagyta az egyik dobást, nem sikerült a jv-k egyenlítési kísérlete.

Gyerekek játszanak a félidőben a parketten
(kép: Twitter)

A harmadik játékrész Anđušić hihetetlenül pofátlan szerelésével és orbitális találatával kezdődött (45:42). Aztán támadott a Budućnost, és csak annyit lehetett látni, hogy Anđušić hirtelen akkorát esik, mint egy télikabát. A lassítás egyértelműen mutatta, hogy a támadó Budućnost-játékos direkt, szándékosan fellökte.
Kitaláljátok, mit ítélt a bíró?
Úgy van.
Faultot fújt Anđušićra. Mert csak.
És természetesen járt az ajándék büntető a Budućnostnak. 45:44
Sőt. Még a vezetést is átvették. 45:46, ilyen nincs, ez nem igaz. Átlagszurkoló már keresni is kezdett egy ásót, amivel megáshatja a saját sírját.
De ekkor jött Vitkovac és egy találattal visszaszerezte nekünk a vezetést (47:46). Sőt, 49:46 lett az állás.

Nem láttam, hogy ki dobta, mert pont akkor halt meg a netem. Egy kicsit én is.

És lehetett volna akár 51:46 is. De a nyomorék bírók nem adták meg Jones találatát, mert nem, és kész.

Az Adria Liga összes rohadt, korrupt bírója fossa le a lába szárát.

Nagy nehezen kaptunk egy büntetőt, Cvetković értékesítette (51:46, végre-valahára), a bírók viszont folytatták az ámokfutást. Egy-két Partizan-játékost mintha kifejezetten utáltak volna... Aztán Vitkovacot feldöntötte az egyik podgoricai játékos a támadás kellős közepén. A bírók nem fújtak, de fél perc múlva Aranitovićra ráfújták a faultot, ki tudja, miért.

Ettől még a különben béketűrő Petar Božić is kiakadt
(kép: hotsport.rs)

Itt valami berepült a parkettre. Nem, sajnos nem találták el vele a bírót.

Aranitović viszont nem az a fazon, akinek egy faulttal el lehet venni a kedvét. Büntetőből 53:48-ra növelte az előnyünket. Utána dobott egy hárompontost is (56:48). 56:52-nél Marinković talált be (58:52). Jones tartotta a négypontos előnyünket (60:56), Marinković is besegített (62:58), a negyed végén pedig a Jones-Anđušić tengely 68:61-re módosította az állást.


(kép: hotsport.rs)

(kép: mondo.rs)

Murić még mindig nem gyógyult meg, már 5 hónapja
(kép: hotsport.rs)

Jöhetett a finálé.
A Budućnost feljött 68:64-re. Ezek után Đumićra ráfújták a bírók az ötödik faultot is, kipontozódott. A vendégek meg kiegyenlítettek (68:68). Marinković büntetőből visszaszerezte a vezetést (70:68), a Budućnost újra kiegyenlített (70:70).

Repülősót, defibrillátort, sírásót, papot, bármit, most azonnal...

És ekkor jött a Jones-Cvetković duó.
Az nem igaz, amit ez a két ember alakított az utolsó percekben.


(gifek: GlimmerKKP)

72:70-ről 84:72-re módosították az állást!
A Budućnost igyekezett lefaragni a hátrányát (84:75), de Jones ismét betalált (86:75). A legvégére még maradt két podgoricai büntető, ezzel be is állították a végeredményt (86:77), továbbá Jones egyértelműen megérdemli a Lepattanókirály címet.

Jöhetett a megérdemelt ünneplés
(kép: Twitter)

(kép: hotsport.rs)

KK Partizan: Cvetković (12), Aranitović (12), Jones (18), Marinković (14), Vitkovac (3), Đumić (4), Perović (2), Magdevski, Andrić. Milutinović (2), Vrabac (6), Anđušić (13)

Budućnost: Suad Sehović (4), Jaramaz (13), Subotić (7), Sead Sehović (4), Ćarapić, Cook (11), Baćović (4), Ilić, Dragićević (11), Marić (2), Rikić (6), Joseph (15)

Összefoglaló:


Tabellát később hozok, még vannak hátra mérkőzések a fordulóból.

Update: a Liga jelenlegi állása
1. CZ 16 pont
2. Budućnost 16 pont
3. Cedevita 15 pont
4. Mega Leks 15 pont
5. Krka 14 pont
6. Union Olimpija 13 pont
7. Igokea 13 pont
8. MZT Skopje 13 pont
9. Cibona 13 pont
10. Zadar 13 pont
11. Metalac 13 pont
12. Partizan 12 pont
13. Tajfun Šentjur 12 pont
14. Sutjeska 11 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése