2015. június 6., szombat

KK Partizan - Crvena Zvezda 92:82 (szerb szuperliga, 14. forduló)

Győztünk!!!!!
MEKKORA mérkőzés volt, te atyaúristen.
De először is, bemelegítünk. Mačvan már jó 1 órával a meccs előtt kikocogott a parkettre.

(kép: Twitter)

 Aztán a többiek is elkezdtek szép lassan szállingózni.

(kép: Twitter)

(kép: Twitter)

(screenshot)

 Saša Pavlović a szerb himnusz alatt
(screenshot)

Az volt egyébként a baromi nagy szerencsém, hogy az ArenaSport is közvetítette a meccset, két csatornán is - az AS 1-en és az AS 4-en -, remekül működő stream linkekkel.

Szóval, kifutottunk a parkettre, Pavlović pedig se bevezetés, se tárgyalás, egyből az epilóggal nyitott.

(kép: glimmerkkp.blogspot.com)

És kb. ebben a tempóban folytattuk tovább. Annyira, hogy még egy perc sem telt el, Kalinićra már rá is sózták az első személyi hibát.
Mi pedig elhúztunk 11:2-re. Pavlović már itt, a legelején olyan fordulatszámot produkált, mint egy Formula 1-es versenyautó, amiben atommáglya ég. 11:2-nél a Zvezda edzője kétségbeesetten időt kért, aztán ennek eredményeképp Pavlović beállította a 10 pontos különbséget (13:2). És még nem tartottunk az első negyed felénél sem. Jöttek sorban a találatok, Mačvan, Murić, Tepić (24:10), a Zvezda legfeljebb büntetőből tudott betalálni.
Aztán megint Pavlović.

(kép: glimmerkkp.blogspot.com)

30:19-cel zártuk az első negyedet.
A második negyedben az volt a lényeg, hogy ha a Zvezda neadjisten szépítene és a különbség kevesebb lenne, mint 10 pont, akkor sürgősen korrigálni kell. Közben a bírók hajtóvadászatot indítottak Pavlović és általában a Partizan-játékosok ellen. Mindenesetre a legelején Mačvan sziporkázott (34:23), aztán amikor 9 pontra csökkent a különbség (34:25), Marinković hozott egy fantasztikus hárompontost (37:25). 37:29-nél Tepić egy kontratámadásból nekilódulva, Pavlović szinte egészpályás indítását dobta be egy ziccerrel (39:29).

(kép: Facebook/KK Partizan)

Értékelésképp a bírók faultot fújtak Pavlovićra, immár a harmadikat. Aztán 39:31-nél Đumić dobott egy kosarat Tepić asszisztjával (és utána egyből Đumić is megkapta a maga személyi hibáját, szám szerint a negyediket).

Murić: Mondja, bíró sporttárs, maga tényleg ilyen hülye, vagy azért szed rá valami gyógyszert?
(kép: hotsport.rs)

41:32-nél Mačvan korrigált, 43:34-nél Marinković hozott egy fantasztikus hárompontost, és így tovább. 51:39-nél Marinković egy olyan zseniális troll kosarat dobott, hogy Átlagszurkolónak a szeme is könnybe lábadt.

(kép: glimmerkkp.blogspot.com)

53:41-gyel mentünk félidőre.

A nézőtéren ott ült Milica Mandić tae-kwon-do bajnok is
(screenshot)

A harmadik negyed elején Tepić parádézott (58:43),

(kép: Facebook/KK Partizan)

aztán Pavlovićnál kezdett el hatni a szünetben elrágcsált dúsított uránrúd, mert az állás 62:50 lett, amit újabb kétségbeesett időkérés követett.

(kép: Facebook/KK Partizan)

A Zvezda ugyan "feljött" 10 pontos különbségre (62:52), de Marinković szinte egyből a vörösök találata után nekilódult és bezúzott egy hatalmas hárompontost (65:52). Utána biztos, ami biztos, még bevágott egy ziccert is (67:52). Újabb időkérés. Oké. Radonjić edző a túloldalon megpróbálja rendezni a sorokat. (LOL) Szuper, összehoztak egy háromponost (67:55). Csak aztán Murić megindult és vágott egy ziccert (69:55). Átlagszurkoló vinnyog a gyönyörűségtől. Új neve lett ennek az örökrangadónak. "Basketball porn". 72:62 lett a negyed vége.
Az utolsó negyed azzal indult, hogy Pavlovićra technikai faultot fújtak a bírók.

Ezt nem technikai faultnak hívják, kedves bíró sporttársak. Megmondhatják nyugodtan, hogy Pavlovićra kilövési engedélyt kaptak.

Biztos, ami biztos, Andrić visszaállította a világ rendjét, meg a 10+ pontos különbséget egy hárompontossal (75:63). A dolgok pedig kezdtek elfajulni. Földön fetrengés, verekedés a labdáért, Murić úgy összeakaszkodott Jenkisszel, hogy a válla megsérült, nem tudta folytatni a játékot. (Egyes források szerint a szezon hátralévő részére ki is dőlt.)

Murić ott maradt a padlón az összecsapás után
(kép: hotsport.rs)

A gyúrók egyből kezelésbe is vették
(kép: Twitter)

 A meccs hátralévő részét a kispadon töltötte, jeges zacskóval a vállán
(kép: Twitter)

Jenkins ugyan kapott ezért egy technikai faultot, de Murić válla ettől nem fog kevésbé fájni. Közben 15 pontra vittük fel a különbséget Milutinov félkezes zsákolós találatával (80:65).
82:68-nál Kalinić kipontozódott. A Zvezda játékosánál eltörhetett valami

talán a mécses

mert irtózatos üvöltést és hisztit csapott. Kiborult, anyázott, a szeme vérbe borult, leüvöltötte a bíró fejét, de az hálistennek hajthatatlan maradt és lezavarta Kalinićot a parkettről.
Nem szoktam direktbe iderakni senkit sem a vörösök közül, de most kivételt teszek, azért, kedves szurkolótársak, hogy vigyázzatok, ti ne járjatok így soha.

 
(kép: hotsport.rs)

Ha jól értettem, itt a bírók kiosztottak nem egy és nem két technikai faultot, Kalinićot pedig konkrétan az öltözőbe zavarták. Lényeg, hogy Mačvan ezek után minimum négy, de inkább öt büntetőt dobhatott (legalább egyet kihagyott, az állás pedig 86:68 lett utána).
Aztán meglett a 20 pontos különbség, Milutinov találatával. 88:68. Ezzzazzzzz!
Aztán Pavlović is kipontozódott. Várható volt, persze, azok után, hogy a bírók nyíltan utálták, de azért a szentségit neki.
Mintha a Zvezda vérszemet kapott volna. Hurrá, kiiktatták a csapat erős emberét, most már neki lehet menni a Partizannak. A bírók is besegítettek, gyorsan fújtak Andrićra egy technikai faultot, a Zvezda meg produkált egy 1:14-es sorozatot. 88:68-ról feljöttek 89:82-re.
És mikor már alig volt hátra pár másodperc, Átlagszurkoló pedig kissé fanyarul tudomásul vette, hogy a reméltnél kisebb különbséggel győzünk, Andrić elhajította a labdát valahonnét a messzeségből.
A labda érintés nélkül behullott a gyűrűbe.
MEKKKORA HÁROMPONTOS MÁR, BRE!!!
És megszólalt a duda.
92:82. Meglett a 10 pontos különbség.

Teljesen megérdemelt az ünneplés és a jókedv


(képek: hotsport.rs)

Összefoglaló:


A folytatás immár a rájátszás lesz. A Partizanon kívül a Zvezda, a Metalac és a Mega Leks került be. A Partizan vasárnap 20 órától játszik a Metalaccal.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése