2015. június 13., szombat

Crvena Zvezda - KK Partizan 78:64 (szerb szuperliga döntő, 1. mérkőzés)

A Zvezda megint 8 emberrel játszott. (5 játékos + 3 bíró)
Ezen az se nagyon segített, hogy lelkiismeretesen bemelegítettünk.


(képek: Twitter)

Kezdetnek Mitrović felöklelte Mačvant a palánk alatt már a legelső támadásunknál, a bíró csak egy laza bedobást ítélt. Ellenben amikor Pavlović csak hozzáért Lazićhoz, a Zvezda játékosa pedig azonnal eljátszotta a nagyhalált, a bíró úgy lépre ment, mint egy nyeretlen kétéves. Már repült is a fault Pavlovićnak. Közben Dangubić szabályosan ráharapta magát Tepićre, mint valami kullancs, leoperálni nem lehetett.

A Partizan végtelenül jámbor természetű irányítójára végig rátapadt a Zvezda valamelyik játékosa. Hol Dangubić, hol Blažič, hol valamelyik másik gáncs nélküli lovag. Ahogy telt a mérkőzés, úgy lett Tepić arckifejezése egyre fáradtabb.

Közben dobálgattuk a kosarakat, kb. fej-fej mellett haladt a két csapat, itt még. Aztán 7:9-nél Pavlovićra ráfújták a 2. (!) személyi hibát. Közben valamelyik Zvezda-játékos Milosavljevićet jó alaposan képen törölte, a bíró nem fújt, közben Duško Vujoševićre technikai faultot fújt a bíró, amiért a tréner ezek után elküldte őt melegebb éghajlatra.

(kép: hotsport.rs)

És még csak az első negyed felénél tartottunk...
13:12-nél Milutinov egy gigablokkal semlegesítette Blažičot,

(kép: glimmerkkp.blogspot.com)

aztán a Kapitány egy lendülettel nekiiramodott és visszaszerezte a vezetést (13:14). Tepić is dobott egyet, nem lehetett egyszerű a kullancsoktól, de Tepa megcsináltam, mert egy hős. (13:16) Radonjić edzőről már itt szakadt a víz

nem csodálom, abban a rémes vörös nyakkendőben

úgyhogy időkérés címén kizavarta a játékosait a kispadra. Ezek után Milosavljević dobott egy hárompontost (15:19). 17:19-cel fejeztük be az első negyedet.
A második negyedben a Zvezda játékosai teljes fordulatszámon hozták a tajparaszt üzemmódot. A létező legsuttyóbb, legaggresszívebb módon támadták a Partizan játékosait és ezen az sem változtatott, hogy Lazićra már a negyed legelején ráfújták a 3. személyi hibáját. Az előnyünket továbbra is tartottuk (20:22), Dallo össze-vissza cikázott a nagy, lomha Zvezda-játékosok között, Mačvan akkor is bevágta, amikor négyen lógtak rajta (22:24), aztán amikor Dangubić nekiiramodott és egy baromi nagy svungot vett, hogy 25:26-nál, élete zsákolásával megszerezze a vezetést, a labda egész egyszerűen lepattant a gyűrűről.
Aztán Zirbesnél hatni kezdett a dopping (29:26). Mačvan a hátára vette a csapatot

nem semmi teljesítmény volt, úgy, hogy a fél Zvezda is folyamatosan rajta lógott

és felhozott minket 33:31-re. 35:31-nél megint ő jött egy brutális hárompontossal, vagy 8 méterről (35:34), ezzel mentünk félidőre.

Pavlović valamikor a meccs folyamán
(kép: Twitter)

A harmadik negyed már leginkább a birkózásról, a küzdelemről és a verekedésről szólt. Találat alig esett. Az a tény, hogy a negyed részeredménye 19:10 volt, mindent elmond. Meg az is, hogy Pavlovićra is technikai faultot fújtak a bírók.

Nem, a Zvezdából senki sem kapott technikai faultot végig a mérkőzésen. 
Van olyan, aki meglepődött?...

54:44 lett a negyed vége, Mačvan továbbra is emberfeletti energiákat mozgósított, Tepićnek is sikerült pontokat szereznie, pedig az ő vérét folyamatosan szívta valamelyik vörös csíkos vámpír.

Mačvan valamikor a 3. negyedben
(kép: Twitter)

Aztán jött az utolsó játékrész.
57:48-nál verekedés tört ki a Partizan palánkja alatt. Ennek következtében Mačvanra is technikai faultot sóztak a bírók, a Zvezda pedig megkapta aranytálcán a büntetőt. (59:48). Milosavljević szépített (59:53), aztán újra sürgősen fújni kellett a vörösöknek egy büntetőt (60:53). Aztán az egyik támadás közepén Milutinov hatalmasat esett és a padlón maradt. Fájdalmasan összegörnyedt, a jobb lábát fájlalta, annyira, hogy fél lábon ugrálva, a csapattársaira támaszkodva tudta csak elhagyni a parkettet.

(kép: sportskacentrala.com)

Utólagos információk szerint csak holnap lesz megbízható információ arról, hogy milyen sérülést szenvedett és kb. mikorra fog tudni felépülni. Kösz, Zvezda. Murićot kinyírtátok, most Milutinovon a sor, hogy kapnátok mindannyian brutális náthát a nyár kellős közepén.

65:55-nél Mačvan került a földre. Akárcsak Milutinov, ő is fájdalmasan összegörnyedt, nem tudta folytatni a játékot. A lassításból csak az látszott, hogy elesik, utána a combjához kap fájdalmasan. Ő végül magától lesántikált a pályáról.

(kép: hotsport.rs)

(kép: Twitter)

(kép: hotsport.rs)

Utólagos információk szerint Mačvan azóta jobban van.

Közben Zirbes baromira nem sportszerűen kiütötte a labdát Milosavljević kezéből, sebaj, a bíró oda se figyelt. Vagy úgy csinált, mintha oda se figyelt volna. A különbség már túllépte a 10 pontot (67:55), közben Lazić szabálytalankodott, a bíró faarccal nézte, a Partizan-játékosok hevesen reklamáltak, a bírót természetesen nem tudták meghatni.
És akkor itt jött az, hogy a bírók valamiért kiszúrták maguknak Marinkovićot. Akármit csinált a fiatal játékos, már fújták is rá a faultot.

Az igazság az, hogy Williams kavarta a trágyát. Folyton rámászott Marinkovićra és addig provokálta, amíg a Partizan játékosa tett egy erőteljesebb hárító mozdulatot. A bíró, aki már rég árgus szemekkel figyelt, itt azonnal sípolt. Fault, büntető a Zvezdának. És ezt egymás után sorozatban négyszer, nem egészen egy perc leforgása alatt. 
Merje valaki azt mondani, hogy véletlen volt az egész.

Sikerült is a bíróknak feltornázniuk a Zvezda előnyét 76:62-re. Az utolsó percek kizárólag a Zvezda büntetőiről szóltak. Aztán vége lett, 78:64. A második mérkőzés hétfőn, 15-én lesz, 21 órától.


(képek: Twitter)

Összefoglaló videó (a végén Tepić-tyel):



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése