2015. június 17., szerda

KK Partizan - Crvena Zvezda 69:72 (szerb szuperliga döntő, 2. mérkőzés)

A döntő második mérkőzésén a Partizan volt a hazai csapat. Ez egyrészt azt jelentette, hogy a Sírásók végre birtokba vehették a Pionir Hallt (a vörösöktől csak egy maroknyi szurkoló lehetett jelen, ők is beszorítva a sarokba, gondosan elválasztva a közönség többi részétől, körülvéve biztonsági őrökkel, meg rohamrendőrökkel), másrészt azt, hogy ott volt egy csomó illusztris vendég is.
Ott volt Novica Veličković...


...Danilo Anđušić...


...Aleksandar Mitrović...


...Aleksandar Atanasijević...

A photo posted by Aleksandar Atanasijevic (@atanasijevic.aleksandar) on

...és eljött Jan Vesely és Bogdan Bogdanović is.

Visiting my family last night with Jan Vesely ! ! ! #partizan #belgrade
Posted by Bogdan Bogdanovic on Tuesday, June 16, 2015


Amikor ez a két ember megjelent, a Pionir Hall felrobbant. Valami eszméletlen, hihetetlenül túláradó szeretettel fogadták őket.





A VIP-tribünről pedig Saša Đorđević szövetségi kapitány figyelte a mérkőzést.

(screenshot)

De még jóval a vendégek érkezése előtt bemelegített a csapat. Ez alapvető fontosságú.





Aztán elkezdődött a meccs.
Másfél perc sem telt el, Lazić már a második személyi hibájánál járt. Blažič képen törölte Pavlovićot, aztán amikor ő is megkapta a maga faultját, nemes egyszerűséggel hozzávágta a labdát Pavlovićhoz.

(kép: sportske.net)


Az eredmény közben 4:4 volt. Pavlović, aki már a meccs legelején tízezer fokon égett, egy hatalmas blokkot produkált, cserébe a bírók szabaddobást fújtak a Zvezdának. Nem sokkal később Đumićnak is meglett a második személyi hibája (alig telt el 3 perc a mérkőzésből...) A két csapat nagyjából fej-fej mellett haladt, 8:11-ről 12:11-re fordítottunk. 12:15-ről Pavlović giganagy hárompontosával egyenlítettünk (15:15), aztán a vezetést is visszaszereztük (17:15). Duško Vujošević újra és újra élénk vitába keveredett a bírókkal, miközben Andrićra faultot fújtak azután, hogy Kalinić lefejelte őt (!!!). Milosavljevićet is leütötték a Zvezda büntetőterületén belül, de ez egyik játékvezetőnek sem tűnt fel. Már itt érződött, hogy nehéz meccsünk lesz egy 8 tagú csapat ellen. 17:19-cel zártuk az elsőn negyedet.

A szurkolók sok szeretettel pusziltak mindenkit



A második negyedben a Zvezda brutális fokozatra kapcsolt a védelemben, a bírók meg közben folyamatosan fújták ránk a faultokat. 17:21-ről sikerült kínkeservesen fordítani Mačvan és Milosavljević találataival, amikor kavarodás támadt a Zvezda kispadjánál.
Mint kiderült, az egyik feldühödött Partizan-szurkoló hozzávágott egy széket Jovićhoz. Lehet, hogy nem pont őt akarta eltalálni, mindenesetre a szék Jović fején landolt. A Zvezda játékosát körbevették a gyúrók, végül egy jeges borogatással a fején elhagyta a pályát és az öltözőbe vitték.


A játékosok közben tanácstalanul álldogálltak a parketten

A meccs folytatódhatott, Pavlović kiegyenlített (23:23), de innentől a dolgok elkezdtek durvulni. A bírók elkezdtek immár nyíltan ellenünk fújni, a Zvezda játékosai pedig átváltottak suttyó üzemmódba. Blažič szándékosan és durván fellökte Milutinovićot (ez annyira nyilvánvaló volt, hogy ezért muszáj volt megadni a büntetőt, de a technikai fault elmaradt), aztán Williams is durván nekiment Dallonak, itt viszont már nem fújtak a bírók faultot. Viszont amikor Milutinović megpróbált blokkolni egy Zvezda-támadást, a bírók megadták a találatot és még ajándékba adtak a vörösöknek egy extra büntetőt (31:37). Mačvan közben szépített (34:39), 36:40-nel mentünk félidőre.

Mitrović szurkol

A félidőben Bogdanovićot körülvették az újságírók

A szünetben egyébként valami egészen szörnyűséges zene szólt, a Sírásók roppant nagy örömére. (Nem megyek bele a részletekbe, mert simán átlépném a politikai inkorrektség határát, de aki ismeri a dolgok állását, az kb. úgy fog röhögni, ahogy én is.)


A harmadik negyedben Tepić és Mačvan találataival visszaszereztük a vezetést (41:40). Utána Milosavljević egyenlített (43:43), miközben Zirbes teljes testsúlyával csimpaszkodott rajta. Aztán Tepićet brutálisan fellökte Kalinić. Se fault, se büntető, semmi nem járt érte.


Pavlović viszont ezt nem nézhette tétlenül. A Zvezda megindult, ő pedig lendületet vett és teljes erőből nekiment Kalinićnak úgy, hogy a Zvezda játékosa egy elegáns ívet leírva kirepült a parkettről. Egyből ráfújták Pavlovićra a technikai faultot. Utána Milutinovra fújtak támadói faultot, ki tudja, miért. Duško Vujošević hevesen reklamált, nosza, a bírók rá is technikai faultot fújtak. A Zvezda meg a temérdek büntető után elhúzott 43:51-re, sőt, meglett a 10 pontos különbség is (45:55). 51:58-cal zártuk a negyedet.
A fináléban lefaragtuk a különbséget 2 pontra Marinković fantasztikus hárompontosával (utána még kapott egy extra büntetőt is ajándékba), meg Milutinov ziccerével. Kalinić most Dallot öklelte fel brutálisan, Dallo pedig egészen közel hajolt hozzá, bele egyenesen a Zvezda játékosának az arcába és úgy suttogta neki, hogy kivel szórakozzon és hogyan.

Életemet egy videóért vagy legalább egy gifért.

A szabálytalanság egészen nyilvánvaló volt, járt érte a büntető, kiegyenlítettünk (58:58). Kalinić csúcsra járatta a seggfej üzemmódot

érdekes, míg Blažič ez a gerinctelen patkány jellegű kis takonyarc, addig Kalinić a büdös, prosztó, arcoskodó proli állat tipikus esete

a Zvezda 58:64-re elhúzott. Feljöttünk 63:64-re Tepić és Pavlović hárompontosaival. A Zvezda mindenáron szeretett volna elhúzni, de folyamatosan ott lihetünk a nyakukban. Végül Mačvan kiegyenlített (69:69), Marinković pedig annyira örült ennek, hogy hátulról Mačvan nyakába ugrott.


Aztán a legutolsó percben büntetőt kapott a Zvezda. Az első dobás bement (69:70).
A második lepattant! Már indulhatunk is kontratámadásra!!! Van még pár másodperc!
De nem.
Mert Kalinić fogta magát, odaugrott, elkapta a lepattanó labdát és gonosz vigyorral bevágta a kosárba.
69:72.
És ezek után ez a seggfej paraszt a végét jelző duda után odarohant a Sírásók elé és roppant sportszerű viselkedésről tett tanúbizonyságot.


Legyen ez elrettentő példa mindenkinek.
A másik oldalon a Partizan játékosai teljesen el voltak keseredve.

Marinković egészen maga alatt volt. Itt Milutinović próbálja vigasztalni

Tepić vigasztalja Pavlovićot



És ha ez így nem lenne elég: a székdobálás miatt a kosárlabda szövetség megbüntette a Partizant 200 000 dinárra és a következő hazai mérkőzést zárt kapuk mögött kell megtartania a csapatnak.
Harmadik összecsapás: csütörtök, este 21 órától.

(Jelöletlen képek: Twitter)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése