2015. június 20., szombat

Crvena Zvezda - KK Partizan 58:54 (szerb szuperliga döntő, 3. mérkőzés)

Ennyi volt, gyerekek. Nincs ezen mit szépíteni. Mocskosul elbuktuk a kosárlabdadöntőt, és vele együtt a bajnoki címet is.
Lehet persze elemezgetni, rá lehet fogni a csapat rettenetes anyagi helyzetére, a sérülésekre, bundára, cseppet sem elfogulatlan bírókra, politikai hátszélre. Attól a tény még tény marad. A döntő során egyetlen alkalommal sem tudtunk győzni.
Az elején itt is bemelegítettünk.

Mara, a csapat kis kedvence most Marinkovićnak segített bemelegíteni

Ilyen pólóban melegített be a csapat. Ezt a Humanitarna fondacia Novi Beograd nevű alapítvány megsegítésére tették

Pavlović bemelegít

Maroknyi Partizan-szurkolótábor lehetett csak jelen a mérkőzésen, de ők már az elején túlüvöltötték a vörösöket, fáklyákat gyújtottak, füstbe borították a szektorukat. Az első negyedben a két csapat elkeseredetten, fogcsikorgatva esett egymásnak. Fej-fej mellett haladtak, a vége előtt nem sokkal 16:16 volt az állás. Hatalmas volt a küzdelem, a Zvezda bepasszírozott még egy találatot (18:16), végül 18:17 lett az első negyed vége, Marinković egyszer betalált büntetőből a legvégén.
A második negyed elején átvettük a vezetést, Milutinov egy zsákolással bevágta Pavlović lepattanóját. Sőt, Milosavljević vagy 8 méterről dobott egy fantasztikus hárompontost (18:22). Közben Pavlovićot  ketten is lebirkózták, a bíró nem fújt, hadd egyenlítsen a Zvezda, igaz, sporttársak? (22:22) Nem baj, Mačvan visszaszerezte a vezetést (22:24). Kalinić ilyen homoerotikus mozdulatokkal dörgölte magát Pavlovićhoz, hátha a bíró faultot fúj (persze, hogy fújt). Ennek ellenére tartottuk az előnyünket. 23:26-nál Andrić dobott egy hárompontost (23:29). Kalinić csúcsra járatta a prosztó seggfej üzemmódot, és még ő volt kiakadva, amikor Andrić következő találatát megadták a bírók (23:31) annak ellenére, hogy ő, azazhogy Ő, Nikola Kalinić személyesen piszkálta ki a labdát pont, mielőtt a gyűrűbe hullott volna. A szabályok értelmében viszont az ilyen találatot meg kell adni, akkor is, ha nem hullott bele a labda a gyűrűbe. Mitrović is üvöltözött egy sort Andrić-tyal, miután a Zvezda játékosára ráfújták a 3. faultját - a bíróknál itt olvadhatott le a biztosíték, mert ezek után megadtak a Zvezdának egy rakás büntetőt, a Partizan játékosaira pedig sorra fújták a faultokat. Fel is jöttek 27:31-re, itt viszont Mačvan, Milosavljević és Milutinov mozgósították az energiatartalékaikat és felhúzták a Partizant 27:37-re. 10 pont lett a különbség. És akár mehettünk volna is így félidőre, de még a duda előtt muszáj volt egy büntetőt adni a Zvezdának (28:37).

A szurkolók most is sok szeretettel üdvözöltek mindenkit

A harmadik negyed legelején összeomlott a stream. Kétségbeesett kaparászás és keresgélés kezdődött. Csak annyit lehetett látni (hála a KLS-féle streamnek), hogy a Zvezda brutálisan feljött. Először még csak 33:39-re, aztán

végre-valahára ráakadtam az ArenaSport 2 streamjére - az első félidőt az RTS streamjén néztem, de az ottani kommentátor egyszerűen minősíthetetlen volt

már 44:44 volt az állás. Plutóniumot nyalogattak a félidőben ezek vagy mi a fene?...
Viszont ezután jött a kegyelemdöfés, a negyed legvégén, a dudánál.


A bíró megadta. A szabály elvileg úgy szól, hogy ha a labda a játékos kezét még a duda előtt hagyja el, akkor meg kell adni. Nos, többszöri visszanézés után sem vagyok benne biztos, hogy Zirbes tényleg a duda előtt dobta-e el a labdát, vagy már utána. De nyilván én elfogult vagyok.

46:44-gyel indultunk neki a finálénak.
Ebből gyorsan 48:44 lett. Kalinić fellökte Mačvant a palánk alatt, de ez egyik bírót sem zavarta. Igyekeztünk tartani a lépést, pedig már szinte minden ellenünk volt. A közönség kórusban szidta a Partizan játékosait, a bírók megint nyíltan a Zvezdának fújtak, de ennek ellenére 50:48-ra tartottuk magunkat. Megint az volt, hogy amint lehetőségünk lett volna feljönni, egyenlíteni, neadjisten a vezetést megszerezni, mindig gyorsan befújtak egy büntetőt a Zvezdának, hogy bebiztosítsák őket. Így lett az 50:48-ból baromi gyorsan 54:48. Bezzeg amikor Tepićet lebirkózták és kicsavarták a kezéből a labdát, megint nem fújt senki. Nem baj, feljöttünk 56:53-ra Pavlović és Milosavljević találataival. De amint valaki közülünk Kalinićot akarta volna szerelni, a bíró már fújta is a faultot. 9 másodperc volt hátra. Büntetőt kaptunk. Milosavljević állt a vonal mögé.
És valamelyik retkes, nyomorult seggfej lézerrel a szemébe világított. Tisztán lehetett látni a visszajátszásnál a zöld lézert Milosavljević szeménél.
Hogy száradna le a keze annak a tetűnek, aki ezt megcsinálta.
A Kapitány persze elszúrta az első büntetőt. A másodikat azért bedobta, így 56:54 volt az állás.
Hátravolt 9 másodperc. A pokol elszabadult a pályán, a játékosok birkóztak, verekedtek. És az utolsó pillanatban, mert nem is lehetett volna másképp, a bírók még befújtak egy büntetőt a Zvezdának.
58:54.
Vége.

 A játékosok a meccs végén felmentek a szurkolók közé




Némileg legatyásodva jöttek le, de ilyenkor ez a legkevesebb és ez nem is zavar senkit

Mačvannak valószínűleg ez volt az utolsó idénye a Partizannál. A mérkőzés után jelentette be, hogy a következő idényben már máshol fog játszani.

A pletykák szerint Milosavljević iránt Spanyolországból érdeklődnek.



(Képek: Twitter)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése