2015. június 10., szerda

Metalac - KK Partizan 69:73 (szerb szuperliga elődöntő, 2. mérkőzés)

A mostani mérkőzésen már nyoma sem volt a korábbi laza, ökörködős hangulatnak. Jóval szorosabb volt, sokkal több hibával és minimum megkérdőjelezhető játékvezetéssel.

Bemelegítünk


Az első negyedben végig vezettünk, mindig olyan 2-3-4 ponttal. Egyszer kiegyenlített a Metalac (10:10), de Milosavljević sürgősen dobott egy hárompontost és visszaszereztük a vezetést (10:13). Úgy tűnt viszont, hogy Mačvanon mindig van valaki, aki semlegesíti. 16:19-cel zártuk az első negyedet.

Egy büntető az első negyedből

A második negyedre Milutinov már összeszedett egy karmolást a nyakára, Marinkovićra pedig rövid időn belül két faultot is sóztak a bírók. Duško Vujošević élénk taglejtésekkel érdeklődött a játékvezetőknél, akik méltánylásképp technikai faultot osztottak ki a Partizan edzőjére.
A személyi hibákat itt is bőkezűen osztogatták a bírók, de az első mérkőzéssel ellentétben itt olykor mindenféle logikát nélkülözött az ítéletük.

Úgy tűnt, Mačvanra például csak azért fújtak faultot, mert miért ne. 

Közben a Metalac csinált egy 5:2-es sorozatot és átvette a vezetést (22:21), amit Milutinović elégelt meg és sürgősen 22:25-re korrigálta az állást.
A játék képe nem sokat változott. Töredezett volt, rengeteg hibával, nagyon kevés találattal. A bírók a legelképesztőbb pillanatokban fújtak faultot. 32:34-gyel mentünk félidőre.

Játékkép, második negyed

A harmadik negyed kicsit késve kezdődött, eltűnt ugyanis a labda. Emberek rohangáltak fel-alá, aztán valahonnét csak került egy kosárlabda és elkezdhettük a második félidőt. Mačvan rögtön dobott is egy ziccert (32:36), majd Milutinov bemutatta az Év Blokkolását.

(kép: glimmerkkp.blogspot.com)

A játék képe továbbra is változatlan volt, kevés találattal, temérdek szabálytalansággal. Tepićre is fújtak egyet a bírók, teljesen váratlanul, hirtelen felindulásból, közben az ArenaSport riporterei azon röhögcséltek, hogy a valjevói sportcsarnokba pont úgy tűzött be a nap, hogy a játékosoknak kifolyt a szeme.
36:38-nál Pavlović dobott egy életmentő hárompontost (36:41). Aztán jó darabig csak büntetőből szereztünk pontokat. Nem, nem azért, mert bénák vagyunk és nem tudunk akcióból betalálni, hanem mert annyi volt a szabálytalanság. Andrićra ráfújták a bírók a 4. faultot

mert csak

a Metalac megint átvette a vezetést (43:42), Tepić visszaszerezte (43:44). A Metalac még kiegyenlített (44:44), aztán Tepić és Mačvan hoztak gyorsan 5 pontot (44:49). 46:53-mal mentük fináléra, Đumić után Tepić találatával már 6 pontra vezettünk.
Az utolsó negyedben feljöttünk a Bezbradica-Tepić-Milosavljević tengely 10 pontosra növelte az előnyünket (50:60) és ezt próbáltuk tartani. Egy darabig sikerült is, sőt, 15 pontra is elhúztunk (52:67).

Természetesen ott volt Miša Tumbas is

Aztán a Metalac csinált egy 13 pontos sorozatot. 65:67. Megint ott lihegtek a nyakunkon. Mačvan sürgősen hozott egy hárompontost (65:70), közben Duško Vujošević a szövetség kirendelt hivatalosságaival bonyolódott vitába. A parketten közben elkeseredett harc folyt, továbbra is számottevő találat nélkül. 9 másodperccel a vége előtt Andrić kipontozódott, 2 másodperccel a vége előtt Jeremić is megkapta az 5. faultját. A legvégén, 69:71-nél még kaptunk egy büntetőt, ezt Milosavljević értékesítette (69:73). A Partizan ezzel bejutott a kosárlabda szuperliga döntőjébe, ahol a Crvena Zvezdával csapnak össze. Az első mérkőzésre június 12-én kerül sor.

Miša a meccs végén...

...boldogan ünnepelte a játékosokkal a döntőbe jutást

(Jelöletlen képek: Twitter)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése