2015. november 17., kedd

KK Zadar - KK Partizan 65:61 (Adria Liga, 10. forduló)

Megint egy meccs, amit a bírók nyertek meg az ellenfélnek, a szentségit neki.

Gyűlölöm ezt a rohadék ligát. Ilyen nincs, hogy csak ennyire korrupt bírókat képesek küldeni, akik nem tudnak egy mérkőzést sem normálisan levezetni. Le kéne bombázni a vérbe ezt a rohadt ligát, a helyét sóval behinteni és újrakezdeni az egészet.

Még a héten korábban megjelent egy idáig meg nem erősített hír, hogy Mihajlo Andrić sérülése sokkal súlyosabb, mint amire előzőleg számítani lehetett, így a bedobóra egyelőre bizonytalan ideig nem lehet számítani.
Ezen a mérkőzésen debütált továbbá az újonnan szerződtetett amerikai-finn Jamar Wilson is.
A meccs egy perces gyászszünettel kezdődött a párizsi terrortámadás áldozatainak emlékére.


A középkezdésnél Jones elhozta a labdát, aztán be is dobta, de a bírók valamiért érvénytelenítették a találatát.
Az első negyed rémes volt. A Zadar pillanatok alatt elhúzott (8:1), nekünk meg semmi sem jött össze. Brutális volt a védelmük, az összes próbálkozásunkat blokkolták. 15:7-re elhúztak, amikor bekocogott a pályára Wilson.
És ha már ott volt, hozott is egy ziccert.


Itt elkezdtük feljönni. Lassan, véres verítékkel, Wilson és Vitkovac együttes erőfeszítésével 15:14-re faragtuk a hátrányunkat. Már itt komoly küzdelem folyt a pályán, a játékosok egymásnak estek, birkóztak a labdáért, az egyik kupacban Vrabacot és Wilsont lehetett felfedezni, ahogy néhány horvát játékos megpróbálta őket belepasszírozni a parkettbe. A horvátok nem kímélték a Partizan játékosait, a bírók érdeklődve nézték, ahogy a mieinket aprították. 21:14 lett a negyed vége.
A második negyed legelején Vitkovac sürgősen dobott egy hárompontost (21:17), kapott hozzá ajándékba egy büntetőt (21:18), mindjárt kevésbé tűnt lehangolónak a helyzet. A baj csak az volt, hogy a horvátok produkáltak egy 6 pontos sorozatot (27:18). Főleg Vitkovac érdeme volt, hogy a különbséget sikerült 6 pontosra csökkenteni (27:21).

Nem volt egyszerű a dolga Vitkovacnak sem, a horvátok egyből ráugrottak, ha hozzá került a labda

Aztán egy jó darabig semmi sem jött össze. A Zadar blokádot vont a palánkja köré, szerelték a játékosainkat, a szerencsénk az volt, hogy nekik is csak egy büntetőre futotta (29:21). Aztán Wilson végre-valahára dobott nekünk egy kosarat (29:23), de a Zadar 10 pont fölé emelte a különbséget (34:23). Itt Vitkovac vette át az irányítást.

Az nem igaz, hogy ez az ember mit produkált a második negyedben.

Felhozott minket 36:28-ra.
Sőt, a legvégén, majdnem a dudánál Vrabac a félpályáról rázúdította a labdát a kosárra - és be is ment! De a bírók nem voltak hajlandóak megadni a találatot.

Ugyanezt a Krkának megadták, ráadásul a legvégét jelző dudánál. Kapja be az egész liga úgy, ahogy van.

Cvetković próbálja kicselezni Cosey-t, a Zadar amerikai játékosát, Perović és Anđušić asszisztálnak

A harmadik negyedet Milutinović hárompontosával indítottuk (38:31). 40:32-nél újra ő következett. (40:35). Aztán Marinković, ő még bónuszdobást is kapott (40:38). Már csak két pont volt a hátrányunk. A Zadar felpörgött, aggresszív, egész pályás letámadást alkalmazott, meg is lett az eredménye (44:38). Újra nagy küzdelem folyt a pályán, közelharcokkal. Milutinović csökkentette 4 pontosra a különbséget (44:40). Aztán 46:42-nél Marinković produkált egy elképesztő szerelést és...


És aztán jött Jones.
Először kiegyenlített (46:46), utána megszerezte a vezetést (46:49) és továbbra sem állt le (46:51). A bírók sürgősen akcióba lendültek, az egyik többemberes közelharc után Cvetkovićra faultot fújtak. A lassítás az égvilágon semmit nem mutatott, Cvetković viszont az ítélet hallatán röhögőgörcsöt kapott. A Zadar megkapta a maga kis büntetőjét, köszönték szépen (48:51), aztán még a vége előtt kiegyenlítettek (51:51).
A fináléban újra az volt, mint a legelején, hogy Jones találatát nem adták meg. Olyan közelharc támadt a pályán, olyan birkózás folyt a Partizan palánkja alatt, hogy ezen a ponton az ArenaSport riportere kapott röhögőgörcsöt élő adásban. Sebaj, Jones újra betalált, ezt már végre megadták (51:53) és itt jött el Milutinović nagy pillanata.


54:57-nél újra Jones jött (54:59). A Zadar viszont megint kiegyenlített (59:59), sőt, kaptak egy büntetőt. A két dobásból egy sem ment be, már indultunk volna támadni, amikor a bíró visszarendelte az egész társaságot és a második büntetőt újradobatta. Az már bement (60:59).

Kösz, seggfej. Nem felejtjük el ezt neked.

Innentől kezdve szenvedtünk. 62:60-nál Cvetković kipontozódott. 64:60-nál Aranitović kapott egy pofont a Zadar palánkja alatt, de ez a bírókat nem zavarta. 8 másodperc volt hátra a mérkőzésből, 64:61 volt az állás, amikor Vitkovac összeakaszkodott valakivel. A Partizan erőcsatára a földre zuhant, annyira, hogy le is kellett jönnie a játéktérről.
Fogadjunk, hogy kitaláljátok, mi történt.
Úgy van. A bírók őrá fújták a faultot. Ezzel az ajándék büntetővel nyerte meg végül a Zadar ezt a meccset (65:61).

KK Zadar: Bašić, Cosey (10), Kraljević (8), Šango, Delaš (27), Špaleta, M. Ramljak (2), Bošnjak, I. Marinković (6), Barać (6), I. Ramljak (6), Pašalić

KK Partizan: Cvetković (3), Aranitović, Jones (16), V. Marinković (7), Vitkovac (13), Đumić (2), Koprivica, Perović, Milutinović (11), Vrabac, Wilson (7), Anđušić (2)

Összefoglaló:


A Liga jelenlegi állása:
1. Budućnost 18 pont
2. CZ 17 pont
3. Cedevita 17 pont
4. Mega Leks 17 pont
5. Igokea 15 pont
6. Zadar 15 pont
7. Krka 15 pont
8. MZT Skopje 14 pont
9. Union Olimpija 14 pont
10. Cibona 14 pont
11. Tajfun Šentjur 14 pont
12. Metalac 14 pont
13. Partizan 13 pont
14. Sutjeska 13 pont

(képek: Facebook/KK Partizan)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése