2015. november 29., vasárnap

Spartak Zlatibor Voda - FK Partizan 0:1 (Jelen SuperLiga, 19. forduló)

Kristálytiszta, verőfényes idő volt Suboticán.

És Saša Ilić volt a csapatkapitány. Bizony
(screenshot)

A Subotica egyből letámadott minket, a bal oldalon vezettek fel egy támadást, végül szögletre sodródott a labda. Végül a Partizan-védők tisztáztak.
Jobban mondva, nagyvonalúan megengedtük, hogy bemelegítsenek.
Mert aztán sebességbe kapcsoltunk. A 6. percben már sikerült is egy szögletet kiharcolni, komoly kavarodást okozva a Spartak 16-osán belül. Andrija Živkovićnál volt a labda, aztán őt szerelték, de még mindig mi támadtunk, végül a bíró lefújta az akciót, kirúgás.
A 9. percben Saša Ilić és Leković kényszerítőztek, végül Leković beívelt középre, a Spartak egyik védője szögletre tolta a labdát. Kisszöglet, Ninkovićhoz került a labda, rá is lőtte, a kapus elkapta. Rá egy percre már a Spartak próbálkozott egy 25 méteres szabadrúgással, a védők kifejelték. Már indulhattunk is kontratámadásra. Andrija Živković passzolt ki jobb oldalra Vulićevićnek. Vulićević felfutott, éles szögből rátűzte, a kapus védett.
Közben a 12. percben rosszul lett egy néző a lelátón. Mentőt kellett hozzá hívni, egy rövid ideig állt a játék.

(kép: Twitter)

A 14. percben Brašanac lőtt rá, a kapus megint kivédte. Egy perc múlva szabadrúgást kaptunk, kb. 25 méterre. Ninković állt a labda mögé, átküldte a túloldalra Vulićevićnek. Ő Brašanachoz passzolt, Brašanactól Andrija Živkovićhoz került a labda. Ő egy védővel birkózott, végül bedobás lett belőle.
A Partizan most sokkal erősebb, határozottabb képet mutatott, mint (szinte bármikor) máskor az elmúlt hetekben. Támadtunk, nem volt semmiféle hátrapasszolgatás meg tötyörgés.
A 16. percben Brašanac indult meg a bal oldalon. Beadta középre, a kapus rámozdult, de elgurult tőle a labda, egyenesen Andrija Živkovićhoz. A kis középpályás lecsapott rá és egy fantasztikus ollózó mozdulattal küldte kapura. Fölé.
Két perccel később Saša Ilić kapott egy passzt középen. Továbblőtte Brašanacnak, ő kapura rúgta, fölé.
A 20. percben óriási Andrija Živković-Saša Ilić-Nikola Ninković kényszerítőzést lehetett látni a 16-oson belül - de a bíró lefújta, mert szerinte Saša Ilić kezezett.
A 22. percben egy szöglet után Ninković ívelt be, de a védők kifejelték. Továbbra is nálunk volt a labda, Leković indult meg a bal oldalon, továbbpasszolt Brašanacnak, de túl hosszúra sikerült.

Leković ma remek formában volt
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 26. percben Stefan Ilić kapott hirtelen egy passzt a jobb oldalon. A Subotica játékosa rá is lőtt, fölé. Egy perc múlva kaptak egy szabadrúgást, de a védőink tisztáztak.
A 30. percben Ninković passzolt Brašanacnak. Brašanac Andrija Živkovićnak továbbította, ő pedig meglódult, már-már kisodródott az alapvonalon, de azért csak rálőtt a létező legélesebb szögből. Janošević kapus ezt is elkapta.

Brašanac rengeteget futott, ott volt minden egyes helyzetnél

Bandalovski is végre a régi, megbízható formáját hozta, ő volt a jobb oldal bástyája
(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 36. percben Jevtović küldte a labdát Andrija Živkovićhoz, aki valami egészen fantasztikus oxforddal továbbította Bozsinovnak. Bozsinov rá is lőtte, fölé (ráadásul a bíró lefújta les miatt).
A 37. percben egy Spartak-szabadrúgás után indulhattunk kontratámadásra. Andrija Živković már szaladt is fel, de lerúgták. Szabadrúgás, a beívelést valaki melléfejelte (meg állítólag ez is les volt).
A 41. percben szabadrúgást kaptunk. Ninković beívelte, Bozsinov melléfejelte. Egy perc múlva már jött is fel a Spartak, Bandalovski blokkolta a támadásukat szögletre.
Aztán a második félidő 50. percében szabadrúgást kaptunk. (Bozsinovot rúgta le az egyik Spartak-játékos, pont a 16-os vonalánál.) Andrija Živković állt a labda mögé...

(kép: hotsport.rs)

...és valami eszméletlen nagy bombagólt lőtt a hosszú sarokba!!! 0:1!!!

(kép: hotsport.rs)

Az 56. percben Bozsinov küldött egy remek passzt Ninkovićnak. Ninković megindult, egy védő becsúszott, végül szöglet lett belőle.
A 60. percben egy szöglet után Saša Ilić kapta a labdát. Ő Andrija Živkovićnak passzolt, Žile beküldte középre, ott Jevtović ráfejelt, a kapus megint hatalmasat védett.
A 65. percben Mrkela tűnt fel hirtelen a jobb oldalon. Rá is lőtt, Kljajić védett. Egyből támadtak újra, most már a másik oldalról, Ćirković blokkolt.
Ezen a szakaszon jóval kevesebb volt a helyzet, mint az első félidőben, főleg a középpályán folyt a játék. A 72. percben egy Partizan-bedobás után nagy kavarodás támadt a Spartak 16-osán belül. Andrija Živković egyszer csak rálőtt, a kapus óriásit védett. Két perccel később a Spartak próbálkozott egy kapuralövéssel, Kljajić csak kinyúlt és leszedte.
A 76. percben egy szabadrúgás után Andrija Živkovićhoz került a labda. Ő megindult a bal oldalon, hatalmas szólót vágott le, majd beívelte középre, de a kapus a labda útjába vetette magát.

Saša Ilić. Nem is kell külön kommentárt fűzni hozzá
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

A 78. percben Mrkela már megint megjelent a jobb oldalunkon és beívelt középre. Ott Božović ráfejelt, jócskán fölé.
A hátralévő jó 10-12 perc főleg arról szólt, hogy a Partizan kapott egy csomó szögletet, de egyikből sem sikerült gólt szerezni, viszont az egyiknél Bandalovskit úgy lerúgták, hogy ordítva hemperedett a földre. A meccs legvégén, a 90+4. percben még jutott a Spartaknak egy próbálkozás. Milošević lőtt rá, Kljajić kivédte.

(kép: partizan.rs)

Rövid összefoglaló (ha lesz hosszabb, azt is posztolom):


Tények:

Helyszín: Városi Stadion, Subotica
Nézőszám: 3000
Vezette: Danilo Grujić (partjelzők: Srđan Milutinović, Bojan Jovanović - tartalék játékvezető: Slađan Rajković - gólbírók: Dejan Anđelković, Dalibor Manojlović)

Spartak Zlatibor Voda: Janošević - Farkaš, Kovačević, Antonić, Milošević - Jočić, Tumbasević (Makarić, 53.) - Stefan Ilić (Božović, 53.), Torbica, Jondić - Ivanović (Mrkela, 46.)
Vezetőedző: Andrej Csernyiszov

FK Partizan: Kljajić - Vulićević, Bandalovski, Ćirković, Leković - Jevtović, Brašanac - A. Živković (Trujić, 90.), Saša Ilić, Ninković (Petrović, 89.) - Bozsinov (Šaponjić, 63.)
Vezetőedző: Ljubinko Drulović

Gólszerző: A. Živković (50.)
Sárga lap: Jočić (37.), ill. Brašanac (46.)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 53 pont
2. Čukarički 35 pont
3. Borac 34 pont
4. Partizan 32 pont
5. Radnički Niš 31 pont
6. Vojvodina 28 pont
7. Javor 27 pont
8. Mladost 24 pont
9. FK Voždovac 22 pont
10. Surdulica 21 pont
11. Novi Pazar 20 pont*
12. Metalac 18 pont
13. OFK Beograd 18 pont
14. Rad 15 pont
15. Jagodina 15 pont*
16. Spartak Zlatibor Voda 9 pont

*A Novi Pazar - Jagodina mérkőzést későbbre halasztották


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése