2015. november 26., csütörtök

AZ Alkmaar - FK Partizan 1:2 (UEFA Európa Liga)

Nyertünk!!!!
Micsoda meccs volt, atyaúristen.
Átlagszurkoló közben többször meghalt, feltámadt, újra meghalt, megint feltámadt... és a végén nem szégyellte a könnyeit.

Ez a kép még a mérkőzés előtti este készült. A képen a Partizan és a CSZKA Moszkva szurkolói 
(oroszok is jelen voltak, hogy támogassák a Partizant és a Sírásókat)
(kép: Twitter)

A kezdőcsapat
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan)

Nem kezdtünk valami erősen, a hollandok ezt kihasználva letámadtak minket és az első negyedórában be is szorítottak minket a 16-osunk elé. Szinte folyamatosan birtokolták a labdát, a Partizan legfeljebb abban bízhatott, hogy a védelem falát nem tudják áttörni. A 12. percben dos Santos lőtt rá a 16-os vonalától, Kljajić védett. Két perc múlva a hollandok tűzijátékot rendeztek a Partizan kapujánál. Három játékosuk is kapura lőtt a 16-osunkon belül, mindannyiszor blokkoltak a védőink. Aztán a 15. percben végre jött egy Partizan-támadás. Brašanac indította Andrija Živkovićot a jobb oldalon. Živković megindult, rá is lőtt, a labda szögletre ment. A szöglet után a labda Babovićhoz került, ő rá is lőtt, mellé.
A 17. percben megint a hazaiak támadtak. Balról érkezett a beívelés, a labda átsuhant Kljajić két keze között, szív megáll, a labda továbbgurul a 16-os túloldalára, az volt a szerencsénk, hogy ott egy holland játékos sem volt. Végül kirúgás lett belőle.
A 19. percben újra támadott az Alkmaar, most Brežančić lőtt rá bal oldalról, Kljajić elkapta.

Közben az ember folyamatosan figyeli a csoport másik mérkőzését is, ezen a ponton a Bilbao 1:0-ra vezetett az Augsburg ellen. Remek, remek, ha a Bilbao megveri a németeket, az nekünk nagyon jó, ha mi is győzünk, akkor az utolsó fordulóban már a döntetlen is elég ahhoz, hogy továbbjussunk.

A hollandok kezdeti lendülete egyre inkább elapadt, viszont valamiért ezt nem tudtuk kihasználni. Folyamatosan hátraadogattuk a labdát és ugyan eljutottunk néha a kapuig, egy-egy szögletnél többet nem tudtunk kicsikarni a helyzetből. Aztán a 32. percben megint bal oldalon jött fel az Alkmaar. A beívelést a túloldalon érkező iráni Jahanbakhsh kapta, rá is lőtt, fölé.
A 34. percbe a hollandok elvesztették a labdát, Aboubakar pedig lecsapott rá a 16-os jobb sarkánál. Beadta középre, ott Ninković érkezett, de túl magas volt neki a passz.

Mintha a bíró sem rajongott volna különösebben a Partizanért. Volt nem egy és nem két olyan eset, amikor egyértelműen szabálytalankodtak a játékosaink ellen, ő valamiért mégis továbbot intett.

A 35. percben Brašanac kapta a labdát középen. Nekiiramodott, kipasszolta jobbra Andrija Živkovićnak. Žile szinte az alapvonaltól kotorta vissza a labdát, majd beküldte középre Aboubakarnak, de a helyzet kimaradt.
A 41. percben Subić indult meg a bal oldalon. Felloholt, beívelt középre, ott a labda Babovićhoz került. Babović az ötösről lőtt rá, mellé. Egy perccel később Ninković lőtt rá balról, mellé.

A félidő második felére felpörgött a Partizan, támadtunk, helyzeteink voltak. Babovićot pedig egész idény alatt nem rúgták fel annyiszor, mint ezen a meccsen.

Sírásók

(képek: Twitter)

A félidőben egy pillantás a másik meccs állására: a szentségit neki, kiegyenlítettek a németek. Ez nekünk nagyon nem jó. Mindenáron győzni kell, gyerünk!...
Az első félidőt az RTS 2 közvetítette, aztán, nyilván úgy gondolták, hogy nincsenek eléggé széttépve a Partizan-szurkolók idegei, nosza, csináljunk még nekik extra izgalmakat. A második félidőt már az RTS 1-en lehetett nézni, a gond csak az, hogy errefelé egyetlen rohadék működő RTS 1-stream sincs, az összes le van tiltva. Kétségbeesett keresés, végül kerül egy horvát nyelvű link, igen ám, de a horvátok körkapcsolásban nyomják a fordulót. Újabb kétségbeesett keresés, végül egy angol nyelvű streamnél sikerül kikötni, ahol viszont a kommentátor meglehetősen szűkszavú. Sebaj, jó lesz.

A második félidő legelején, a 48. percben megszerezte a vezetést az Alkmaar. Brežančić passzolt a bal oldalról, dos Santos középen helyezkedett, aztán két védő között belőtte a kapunkba. 1:0

Kész. Halál. Ilyen nincs. Nem igaz, hogy ilyen szerencsétlenek vagyunk. 

A Partizan mintha összeomlott volna ettől a góltól. Az előző félidő végének az irama eltűnt, újra ugyanolyanok voltunk, mint a meccs kezdetén, egy óvatoskodó, határozatlan, hátrafelé passzolgató csapat. A hollandok felbátorodtak, megint egyre többet birtokolták a labdát és támadtak is. Végül az 55. percben egy szöglet után Ćirković fejelhetett rá, a kapus nagyot védett.
A 62. percben elveszítettük a labdát. Janssen lecsapott rá, tökegyedül felrohant, rá is lőtt, Kljajić védett. Két perc múlva középről érkezett egy holland lövés, Kljajić a helyén volt.
A 65. percben balról érkezett a labda Subićhoz, aki továbbpasszolt Ninkovičnak. Ninković beadta középre Aboubakarnak, Aboubakar pedig úgy befejelte, mint a parancsolat. GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL, ezzazzzzzz, kiegyenlítettünk! 1:1!

(kép: partizan.rs)

Gyors pillantás a másik meccsre. A szentségit neki, vezetnek a németek 2:1-re... Gyerünk, srácok, gyerünk, nyomni ezerrel, ami a csövön kifér!...

A 68. percben jobbról jött egy holland támadás, de Kljajić lehúzta a redőnyt. Egy perc múlva Henriksen próbálkozott középről, a bolgár Sergio Ramos, azaz Bandalovski

nem én mondtam, hanem Bozsinov és ki vagyok én, hogy ellenkezzek vele

beleért, szöglet. A szögletrúgást Ćirković kifejelte.
A 70. percben egy újabb Alkmaar-szöglet után kontratámadásra indultunk. Aboubakarnál volt a labda, ő hatalmas passzt küldött Ninkovićnak. Ninković megindult, egy leheletfinom mozdulattal átemelte a labdát a kifutó kapus felett... és mellé.

(kép: partizan.rs)

Innen már egyből indultak is kontrára a hollandok. Janssen a túloldalon szinte szóról-szóra eljátszotta ugyanezt Kljajić-tyal, de itt Ćirković közbevetette magát (aztán a földön is maradt).
A 76. percben egy Alkmaar-szöglet után indulhattunk kontrára, de elvesztettük a labdát. Már indult is rekontrára a holland csapat, jobbról érkeztek, de Kljajić hatástalanította a lövést.
A hollandok kezdtek eldurvulni, a játékvezető hol fújt, hol nem. Az idő pedig telt... Már a 83. percben jártunk, Ortiz lőtt rá messziről, mellé.
A 86. percben újabb szögletet kaptak a hollandok. Kljajić ugyan kiöklözte, de Luckassen visszafejelte. Kavarodás támadt a Partizan ötösénél, újra Luckassenhez került a labda, irtózatosan nagy lesen volt, de a partjelző nem lengetett. A holland játékos rálőtt, mellé. Egy perc múlva már mi támadtunk, Aboubakar passzolt jobbra Andrija Živkovićnak. Živković Vulićevićnek küldte tovább, ő jobbról beadta, a kapus leszedte a lövést.

Gyors pillantás a "szomszédba": vezet a Bilbao!!! Ha marad ez a döntetlen, már sínen vagyunk!!!

És ekkor jött a 89. perc.
Aboubakar kapta a labdát a bal oldalon. Felloholt a 16-osig, ott beadta középre Andrija Živkovićnak, akinek már az égvilágon semmi dolga nem volt, csak az, hogy belője.
Be is lőtte.
GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL, eszméletlen nagy GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!
1:2!!!!
Vezetünk!!!!!

Živković rálő...

...és ünnepel
(képek: partizan.rs)

Három perc volt a hosszabbítás.
Életem leghosszabb három perce.
Aztán letelt.
A bíró lefújta a mérkőzést, lehetett ünnepelni.


(képek: partizan.rs)

(kép: uefa.com)

De itt még várta az egyszeri szurkolót egy rövid, de annál idegtépőbb rész, mert az Augsburg - Athletic Bilbao meccs még nem ért véget. A Bilbao vezetett 2:3-ra, a Magasságos adja, hogy ez így maradjon a végéig.
Így maradt.
Lehetett ünnepelni.
Ha lesz videó, akkor hozok.

Tények:

Helyszín: AFAS AZ Stadion, Alkmaar, Hollandia
Nézőszám: 15 000
Vezette: Harald Lechner (partjelzők: Andreas Staudinger, Andreas Heidenreich - tartalék játékvezető: Maximilian Kolbitsch - gólbírók: Alexander Harkam, Julian Weinberger) - AUT

AZ Alkmaar: Coutinho - Johansson, Gouweleeuw, Luckassen, Brežančić - van Overeem (Tanković, 75.), Ortiz (Hupperts, 88.), dos Santos - Henriksen - Janssen, Jahanbakhsh (Muhren, 80.)
Vezetőedző: John van den Brom

FK Partizan: Kljajić - Vulićević, Bandalovski, Ćirković, Subić - Jevtović, Babović (S. Ilić, 75.) - A. Živković (Grbić, 90+2.), Brašanac, Ninković (Bozsinov, 84.) - Aboubakar
Vezetőedző: Ljubinko Drulović

Gólszerzők: dos Santos (48.), ill. Aboubakar (65.), A. Živković (89.)
Sárga lap: Luckassen (45.), ill. Bandalovski (26.), A. Živković (90.)

Az L csoport jelenlegi állása:
1. Athletic Bilbao 12 pont
2. Partizan 9 pont
3. Augsburg 6 pont
4. AZ Alkmaar 3 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése