2015. november 15., vasárnap

RK Partizan - Metaloplastika 20:20 (szuperliga, 8. forduló)

A bírók kiharcolták a döntetlent. De úgy, hogy 4 perccel a vége előtt még mi vezettünk 20:16-ra.

Fergeteges hangulat lehetett a banjicai sportcsarnokban, 1300-an jöttek el a meccsre.

(kép: Facebook/Partizan is life)

Update: a szurkolók szétrúgták a sportcsarnok négy falát

A héten korábban a Sírásók felhívást intéztek az összes szurkolóhoz, hogy aki tud, jöjjön el; a kézilabdacsapat - mint szinte az összes Partizan-szakosztály - súlyos anyagi nehézségekkel küzd. A belépőjegyekből származó bevétel szó szerint a túlélésüket jelentette.

A mérkőzést - csodák csodája - élőben közvetítette az RTS 2. Ezt a jó szokásukat megtarthatnák.

A gond csak az volt, hogy az egyetlen hozzáférhető link halottabb volt, mint Tutankhamon múmiája. Maradt a szokásos imádkozomanethozzáférésközelében hogymielőbblegyeneredményésgyőzzünk. 

A lényeg: az első félidőben végig vezettünk. A legeslegelején a Metaloplastika szerezte az első gólt, aztán már csak arra volt ereje, hogy olykor kiegyenlítsen. 9:9-cel mentünk szünetre.
A második félidőre összeszedte magát a vendégcsapat. Átvették a vezetést, bár túl sokáig nem tudták tartani, max. 1-1 góllal jártak előttünk. Aztán a 41. percben Radojković kiegyenlített (13:13), majd Đuričić góljával átvettük a vezetést (14:13) és innentől kezdve nem adtuk ki a kezünkből az irányítást. Két, három, sőt négy góllal is vezettünk (19:15), aztán jött az 56. perc. 20:16 volt a javunkra, amikor a játékvezetők úgy döntöttek, hogy eljött az ő idejük és kapásból kiállítottak egyszerre két Partizan-játékost. A Metaloplastika pedig köszönte szépen a lehetőséget és ki is egyenlítettek a végére (20:20).
A meccs hőse Igor Mršulja lett 7 góllal. Őt követi Andrija Đuričić (3). Mihajlo Radojković, Lazar Kukić, Aleksa Maksić és Ivan Popović 2-2 gólt szereztek, Nemanja Živković és Matija Pižurica 1-1 gólt lőttek.

Update: pacsi és közös ünneplés a végén

Igor Mršulja szendvicsben, de így is megállíthatatlan

Tomić kapus formában

Sírásók

Ivan "Parni valjak" Popović

Nemanja Živković
(képek: srls.rs)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 13 pont
2. Sloga 13 pont
3. Metaloplastika 12 pont
4. Partizan 11 pont
5. Požarevac 7 pont
6. Morava 7 pont
7. Jugović 7 pont
8. Rudar Kostolac 6 pont
9. Radnički 3 pont
10. Železničar 1 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése