2015. október 31., szombat

OK Partizan - Inđija 3:1 (szuperliga, 2. forduló)

A röplabda szuperliga második fordulójában a Partizan az Inđiját fogadta és nagyon szoros mérkőzésen, valószínűleg szikrázó küzdelemben végül legyőzte őket.
Az első játszmát 27:25-re nyertük, de úgy, hogy folyamatosan változott a mérkőzés állása, hol mi vezettünk, hol a vendégek. Először 7:8 volt az állás, aztán az Inđija továbbra sem hagyta magát, 15:16-ra vezettek, de a játszma végéig nem lehetett tudni, hogy ki fog nyerni. Végül fordítottunk 21:20-ra és komoly harcok árán elvittük a szettet.
A második játékrész is ugyanilyen húzós volt. Hol mi vezettünk, hol az Inđija, még a szett legvégén is teljesen bizonytalan volt minden, 20:21 volt a vendégek javára. Aztán csak sikerült berúgni a gőzhengert és megnyerni a szettet 25:23-ra, véres verejtékkel.

Nem egyszerű most, hogy egy csomóan elmentek a csapatból. Elment Milija Mrdak, a tavalyi év egyik legjobbja, elment a két Nikolić, Petar és Marko is. A mostani csapatnévsor tele van új nevekkel.

A harmadik játszmában az Inđija felszívta magát, ráharapták magukat a torkunkra, fekete mágiát alkalmaztak, megbabonáztak minket és rémesen elhúztak 8:16-ra. Később sem lett egyszerűbb, tartották magukat 13:21-re, aztán el is vitték a szettet 18:25-re.
A fináléra aztán mindent bedobtunk, de az ellenfél is. Nagyon szoros küzdelem, egy pont ide, egy pont oda, ronggyá szakadt idegek. Sikerült 21:16-os előnyt szereznünk, de az Inđija feljött 21:20-ra és nagyon szorongattak minket. Végül 24:23 után miénk lett a meccslabda és elvihettük a 3 pontot.
A nap hőse Luka Veličković volt 18 ponttal, őt követi 16 ponttal Dušan Lopar. 15 pontot szerzett Marko Popović, Dimitrije Pantić 14-et. Aleksa Polomac 7 pontot szerzett, Ivan Kostić 5-öt. Boris Buša, Vukasin Nedeljković és Nemanja Jokanović 1-1 ponttal járultak hozzá a győzelemhez.
Ha lesz kép, videó, vagy bármi, akkor egyből frissítem a posztot.

Luka Veličković, a hős
(kép: cev.lu)

A bajnokság jelenlegi állása:
1. Klek Srbijašume 5 pont
2. Niš 4 pont
3. Novi Pazar 4 pont
4. Spartak Ljig 3 pont
5. CZ 3 pont
6. Vojvodina 3 pont
7. Radnički 3 pont
8. Partizan 3 pont
9. Inđija 1 pont
10. Ribnica 1 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése