2015. október 19., hétfő

FK Partizan - Javor 3:2 (Jelen SuperLiga, 14. forduló)

A világ szeme a Humska utcán volt ma este. Miután szerdán újra sikerült majdnem kikapni saját magunktól, a vezetőség felmondott Zoran Milinkovićnak

a pletykák szerint "közös megegyezéssel", képzelem...

és villámgyorsan meg is találta az utódját a Partizan egykori játékosa, Ljubinko Drulović személyében.

Like a boss - Drulović a Javor ellen a Partizan kispadján
(kép: partizan.rs)

Őt pedig egyből be is dobták a mélyvízbe, máris bajnoki forduló egy szedett-vedett csapattal, jövő héten meg már Európa Liga-csoportmeccs vár rá.
Drulović pedig azzal kezdte, hogy kipenderítette a csapatból Babovićot, a kapitányi szalagot pedig átadta Brašanacnak.

Ez maradjon is így, ha lehet, köszönöm.

A csapat pedig szilajul kivágtatott a pályára.

(kép: partizan.rs)

A 4. percben pedig Andrija Živković már kapta is a labdát Brašanactól és egyből kapura is küldte. A lövés gyenge is volt, lapos is volt, a kapus egyből fel is kapta. A 8. percben Bozsinov lőtte be a labdát középre balról, Đogatovićnak az is sima ügy volt.
A 10. percben viszont legalább egy marék új ősz hajszála nőtt Átlagszurkolónak.
Ostojićnál volt hátul a labda, ő pedig át akarta volna küldeni a pálya túlsó oldalára Fabricionak. A Javor csatára, Dražić viszont éppen ott ólálkodott. Kiugrott, lecsapott a labdára és megindult a kapu felé. Fabricio kétségbeesetten loholt utána, de hiába. Dražić a teljesen vert helyzetben lévő Živko Živković mellett bevágta a labdát a hálóba. 0:1
Aztán, mert a baj nem jár egyedül, a 15. percben Brašanac megsérült, de úgy, hogy le kellett hozni a pályáról.

(kép: partizan.rs)

Ninković jött fel helyette, ő kapta a kapitányi karszalagot is.

(kép: hotsport.rs)

A 16. percben már ő volt az, aki passzolta a labdát Andrija Živkovićnak. Živković cselezett egy sort a jobb oldalon, majd beküldte középre Bozsinovnak, Bozsinov pedig fölélőtte.
Lehetett látni, hogy a hirtelen gól sokkolta a Partizant. A csapat görcsösen igyekezett, a Javor pedig mintha vérszemet kapott volna. A 18. percben Ninkovićnál volt a labda. Lepasszolta Andrija Živkovićnak, ő rá is lőtt a 16-osról, a kapus kivédte. Két perc múlva Grbić loholt fel a bal oldalon, de addig cselezgetett, amíg végül szerelték.
A 21. percben Eliomar (vagy Ajuru?) lőtt rá messziről, de a lövése kis híján kirepült a stadionból. Egy perccel később Andrija Živković száguldott fel a bal oldalon és passzolt Lukićnak.

(kép: partizan.rs)

Lukić továbbpasszolta Bozsinovnak, óriási helyzet volt, Bozsinov rá is lőtt 5 méterről, a Javor kapusa pedig elképesztőt védett.

(kép: partizan.rs)

Hát, öregem, akárhogy rágod a mezed (meg a kefét), ezt elszúrtad, nem kicsit, nagyon
(kép: partizan.rs)

A 27. percben Grbić próbálkozott, egy távoli lövéssel középről, a kapus elkapta.
Két perc múlva Vulićević cselezett a jobb oldalon és passzolt Andrija Živkovićnak. Žile középre lőtt, a lövés végül szögletre ment

de közben a bolgár csatár meg csak nézett bambán egy védő árnyékából

Ninković rúgta a szögletet, utána hatalmas kavarodás támadt az ötösön, majd Ostojić fogta magát és a káoszt kihasználva belőtte a hálóba a labdát. 1:1

Ostojić itt még csak a háttérben figyel, miközben Jevtović a Javor védőivel csatázik...
(kép: partizan.rs)

...aztán fogja magát és belövi
(kép: hotsport.rs)

GÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓL!!!!!!
(kép: partizan.rs)

(kép: hotsport.rs)

A szurkolók pedig örömtüzet gyújtottak a déli szektorban
(kép: hotsport.rs)

A Javor pedig egyből indult is kontratámadásra. Veszélyes volt, már-már ilyen sikoltozós, végül Vulićević és Fabricio lekapcsolták a Javor támadóját.
A 33. percben Grbić kapta a labdát és passzolta be középre, de a Javor kapusa egyenesen Bozsinov orra előtt kapta el a labdát.
Aztán a 36. percben Andrija Živković kapta a labdát a jobb oldalon. Cselezett, cselezett, aztán a 16-os vonalánál svungot vett és irgalmatlan nagy gólt lőtt a hálóba. 2:1, olé olé olé!

(kép: partizan.rs)

(kép: hotsport.rs)

Emberek! Ez a csapat KÜZDÖTT! Nyerni AKART! Azért még kicsit messze vagyunk a "szívem-lelkem-tüdőm a pályára köpöm" régi szép időktől, de már most látni valami változást. És ez JÓ! NAGYON JÓ!
Maradjon így!!!

A félidő végéig csak az történt még, hogy Lukić, meg az egyik Javor-játékos úgy összecsattant, hogy az utóbbit a betegszállító kisautóval vitték le a pályáról, egy másik vendégjátékos meg úgy hintába ültette Bozsinovot, hogy a bolgárnak kettéállt a füle.

Szó szerint megkerülte Bozsinovot, közben végig eldugta előle a labdát, a bolgár pedig csak nehézkésen, lomha mozdulatokkal, rendesen lemaradva tudta követni, aztán az ivanjicai játékos le is lépett labdástul, győzelmes vigyorral a képén.

Meg még a legvégén Gafurov próbálkozott a kapunknál, a jobb oldalon cselezgetett, végül az oldalhálóba lőtt.

(kép: partizan.rs)

A második félidőre eléggé leült az iram. A Javor játékosai azzal szórakoztak, hogy folyton szerelték Bozsinovot, a bolgár pedig kötelességtudóan, minden egyes alkalommal akkorát esett, mint egy télikabát. A vendégek láthatóan igyekeztek valamiféle akciót összehozni, elég sikertelenül. Végül a 60. percben szabadrúgást kaptunk, kb. 25 méterre a gólvonaltól. Fabricio állt a labda mögé, a szokásos lapos lövését küldte a kapura, de a labda kipattogott az alapvonalon. Kirúgás jött, de a Javor védői eladták a labdát. Bozsinov lecsapott rá, beívelte középre, de Lukićot (ha jól láttam, ő volt az), az egyik visszaérő védő megelőzte. Már indultak is kontratámadásra, a bal oldalon jöttek fel egészen a kapunkig. Érkezett a beívelés, Živko Živković remek ütemben érkezett és pont az érkező támadó előtt kapta el a labdát.
A 63. percben Grbićet felvágták a Javor 16-osán belül. 11-es, teljesen egyértelműen. A Grbićet buktató Gajićnak pedig felmutatta a bíró a második sárga lapot, úgyhogy az ivanjicai játékosnak sürgősen el kellett hagynia a pályát.

(kép: partizan.rs)

Andrija Živković állt a labda mögé.

(kép: partizan.rs)

Nekifutott, rálőtte... és a fantasztikusan szerencsés Đogatović kapus kivédte.
A 67. percben Nemanja Petrović szöktette remekül Bozsinovot a Javor 16-osánál. A bolgár köszönte szépen, majd berohant a vendégek kapuja elé és ellentmondást nem tűrően a kapuba csavarta a labdát. 3:1

(kép: partizan.rs)

(kép: hotsport.rs)

Bozsinov valami egészen egyedi módon tudja a gólörömét kifejezni
(kép: partizan.rs)

A 71. percben Vulićević cselezett a jobb oldalon és adta be középre Andrija Živkovićnak. Žile a 16-os vonaláról rálőtt, fölé.
Két perccel később egy kontratámadást indítottunk. Grbić ment fel a bal oldalon és lőtt is rá, de a lövés szögletre pattant.
Aztán még annyi történt, hogy Lukićot is a betegszállító kisautóval vitték le a pályáról, de Lukićot kemény fából faragták és két perc múlva már vissza is tért; meg a Javor majdnem lőtt egy gólt, illetve lőtt is a 89. percben, de a bíró les címén érvénytelenítette. Aztán a hosszabbítás perceiben, amikor a Partizan játékosai már kellemesen labdázgattak, a szurkolók meg vidáman énekelgettek, amikor Kolaković lecsapott egy labdára, megindult és ráküldte vagy 25-ről. Be is ment, mint a parancsolat. 3:2
Sebaj. Győztünk, és most ez a legfontosabb.

Ljubinko Drulović lengő lobogókkal távozhatott az öltözőbe a meccs után
(kép: partizan.rs)

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 5000
Vezette: Srđan Obradović (partjelzők: Milan Minić, Ivica Stojanović - tartalék játékvezető: Goran Stanojević - gólbírók: Dejan Anđelković, Dalibor Manojlović)

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević, Ostojić, Fabricio, Subić - Jevtović (N. Petrović, 49.), Lukić - A. Živković, Brašanac (Ninković, 15.), Grbić - Bozsinov (Šaponjić, 73.)
Vezetőedző: Ljubinko Drulović

FK Javor: Đogatović - Gajić, Miletić, Crnomarković, Kolaković - Ajuru (Švonja, 74.), Dočić - Đokić, Gafurov (Čečević, 69.), Eliomar (Josović, 84.) - Dražić
Vezetőedző: Aleksandar Janjić

Gólszerzők: Ostojić (29.), A. Živković (36.), Bozsinov (67.), ill. Dražić (10.), Kolaković (90+2.)
Sárga lap: Bozsinov (32.), Grbić (37.), ill. Gajić (38.)
Kiállítva: Gajić (62.), második sárga lap

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 35 pont*
2. Borac 27 pont
3. Partizan 24 pont
4. Javor 23 pont
5. Čukarički 22 pont
6. Radnički Niš 22 pont
7. Vojvodina 20 pont*
8. Novi Pazar 19 pont
9. FK Voždovac 17 pont
10. Mladost 16 pont
11. Metalac 15 pont
12. Rad 13 pont
14. Spartak Zlatibor Voda 11 pont
15. Surdulica 11 pont
16. Jagodina 10 pont

A *-gal jelzett csapatok idáig csak 13 mérkőzést játszottak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése