2015. október 15., csütörtök

FK Radnik - FK Partizan 2:2 (Jelen SuperLiga, 13. forduló)

Mindenkitől elnézést kérek, tegnap technikai okokból nem tudtam nézni a mérkőzést (igazából egész nap netközelbe se nagyon jutottam), így csak most, és csak beszámolók alapján írom a blogposztot.

Mindent érted, Nyájas Olvasó és Kedves Szurkolótárs.

Az volt, hogy kimentünk, körülnéztünk és Stevanović a 8. percben már lőtt is egy gólt, de már előtte volt két próbálkozása. Az elsőnél, még a negyedik percben a Radnik elvesztette a labdát, a Partizan egyik játékosa lecsapott rá és kipasszolta balra Stevanovićnak. Ő felszáguldott, rá is lőtt, a kapus szögletre védett. Aztán a 7. percben, ha jól láttam a videón, Bozsinovval kényszerítőzött a Radnik 16-osánál

nem láttam tisztán a másik játékos mezszámát, viszont egyedül Bozsinovnak van ilyen messziről virító, rettenetesen rózsaszín csukája

aztán cselezett egy sort, két Radnik-védő is ráugrott, de átvágta magát rajtuk, majd megfektetett egy harmadikat is és kapura lőtt, a kapus nagyot védett.
A gólnál pedig az volt, hogy Grbić felloholt a labdával a jobb oldalon, bepasszolta középre, Stevanović köszönte szépen és befejelte a hálóba. 0:1

Grbić beadja...

...Stevanović belövi

A 15. percben a Radnik ismét elvesztette a labdát. Bozsinov, akiről időközben kiderült, hogy eddig lövése sem volt, hol található Surdulica, viszont szereti a szerb zenét, elsősorban Cecát, Seka Aleksićet és Sandra Afrikát,

Kedves Szurkolótárs, most már nem fogsz hülyén meghalni

megkapta és megindult felfelé. Lepasszolta Stevanovićnak, aki két védő között szlalomozott, majd kis híján hasra esett a kapusban, végül a helyzet kimaradt.
A Radnik legelső helyzetére a 29. percig kellett várni, egy távoli, lapos lövést küldött a kapunkra Milovanović, de Živko Živković, aki az első félidőben végig a sarat dagasztotta, simán elkapta.
A 33. percben újra Grbić futott fel a labdával a jobb oldalon és adta be középre. Ott Bozsinov várta, ő pedig fogta magát és bevágta a hálóba. 0:2

"Ide nézzetek, emberek, csoda történt, gólt lőttem!"

A 37. percben Stevanović indult meg felfelé a labdával a bal oldalon, majd a 16-osnál bepasszolta középre (közben egy érkező védő hátulról becsúszva elsodorta, de ez Glođović bírót egy percig sem zavarta). A labda Subićhoz került, ő továbbküldte a középen Grbićnek, de aztán már csak annyit lehetett látni, hogy nagy kavarodás támad, a labdát valaki kipasszolja jobbra, Grbić pedig a földre zuhan és fájdalmasan fetreng. (A SOS Kanal felvételéből csak annyi derült ki, hogy Grbić összecsapott egy védővel, de az már nem látszott, hogy a védő a labdát találta-e el előbb, vagy a Partizan-játékos bokáját.)


A Radniknak még volt a 44. percben egy akciója, Stanković lőtt rá 20 méterről, Živko Živković kivédte. A félidő legvégén pedig Stevanović próbálkozott be még egyszer, de a Radnik kapusa a helyén volt.
A második félidőben aztán szépített a Radnik. Az 57. percben Owusu megszerezte a labdát és passzolta, ha jól láttam, valamelyik Stojanovićnak. Stojanović továbbküldte Stankovićnak, a partjelző nem intett lest, Stanković felszáguldott és a kifutó Živko Živković mellett a kapuba lőtt. 1:2
A 60. percben Krstić kapta a labdát és passzolta a 16-oson belülre Stojanovićnak. Stojanović rálőtt, fölé. A 66. percben Owusu kapta a labdát és küldött egy távoli, lapos lövést a kapunkra, Živko Živković kivédte. Aztán a 68. percben egy szöglet után Babović ívelte be a labdát középre. Ott Ostojić felugrott, ráfejelt és telibe találta a bal kapufát.
A 71. percben Owusu kapta a labdát a középvonalnál és megindult felfelé. Kicselezte a kapujából egészen messzire kijövő Živko Živkovićot, majd lepasszolta Stankovićnak. Stanković meglódult, maga mögött hagyta a védőket és a kétségbeesetten visszafelé loholó Partizan-kapust és vagy 22 méterről egy bombagólt helyezett a töküres kapuba. 2:2, eskü, megérdemeltük ezt a gólt, ekkora hibát U7-es mérkőzésen sem követnek el, a szentségit neki.
Nem sokkal később egy Partizan-szöglet után kontratámadásra indult a Radnik. Jobb oldalon ment fel a támadást, a támadó hirtelen megállt, visszapasszolta a pár méterrel hátrébb érkező Stankovićnak. Stanković rátűzte vagy 25-30 méterről, fölé.
A 82. percben a Radnik ismét elvesztette a labdát. Babović megszerezte, áttuszkolta magát két védőn és Bozsinovnak passzolt. Bozsinov továbbküldte Ninkovićnak, Ninković cselezett egy sort, majd kb. 17 méterről rálőtt. A labda megpattant egy védőn és nagyon veszélyesen közeledett a kapu felé, a Radnik kapusa hatalmasat védett.

Džigi, valamikor a meccs folyamán

A legvégén volt még két erőtlen próbálkozása mindkét csapatnak, a Radnik támadását a Partizan-védők lekapcsolták, a másik oldalon Subić lőtt közvetlen közelről fölé.

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: FK Radnik Stadion, Surdulica
Nézőszám: 4000
Vezette: Vlado Glođović (partjelzők: Srđan Kaurin, Darko Savović - tartalék játékvezető: Olajos-Nagy Matija - gólbírók: Srđan Obradović, Novak Simović)

FK Radnik: Ristić - Marković, Krstić, Gojković, Milovanović - Ćulum (Baranin, 79.), Putinčanin, F. Stojanović (Mirković, 74.) - Owusu, S. Stojanović (Pejčić, 47.), Stanković
Vezetőedző: Miloš Veselinović

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević, Ostojić, Ćirković, Subić - Jevtović, Brašanac - Grbić (Ninković, 76.), Babović, Stevanović (Trujić, 83.) - Bozsinov
Vezetőedző: Zoran Milinković

Gólszerzők: Stanković (56., 70.), ill. Stevanović (8.), Bozsinov (33.)
Sárga lap: Stanković (72.), Ristić (90+4.), ill. Ostojić (46.), Brašanac (60.)

Tabellát később hozok, ma még lesz egy meccs a fordulóból.

Update: a bajnokság jelenlegi állása
1. CZ 32 pont
2. Borac 24 pont
3. Javor 23 pont
4. Partizan 21 pont
5. Čukarički 21 pont
6. Vojvodina 20 pont
7. Radnički Niš 19 pont
8. Novi Pazar 18 pont
9. Mladost 15 pont
10. FK Voždovac 14 pont
11. Metalac 14 pont
12. Rad 13 pont
13. OFK Beograd 12 pont
14. Spartak Zlatibor Voda 11 pont
15. Surdulica 10 pont
16. Jagodina 9 pont

(képek: Facebook/Fudbalski klub Partizan)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése