2015. október 6., kedd

FK Partizan - Čukarički 0:1 (Jelen SuperLiga, 12. forduló)

Ez kész.
Ez már egyre abszurdabb. A legjobb az, ha a meccsek előtt az ember kukoricát pattogtat, hátradől és úgy tesz, mintha valami vígjátékot nézne.
Már ha tudja nézni.
Ugyanis, kedves Olvasók, Szurkolók, Sírásók, ezt a mérkőzést egyetlen csatorna sem közvetítette.
Ne, ne is kérdezzétek, hogy miért.
Csak. És kész.

Mert a nyomorult ArenaSportnak fontosabb volt leadni a szomszéd kosárlabdacsapat meccsének az ismétlését, mint ezt az élő közvetítést.
Bár, ha belegondolok, lehet, hogy jobb is így. Legalább nem kellett végignéznünk ezt a szégyent.

Az első félidő vége felé került egy rádióközvetítés, valahonnét az internet legmélyéről. Pacsi és puszi a belgrádi Sport FM rádióállomásnak, amiért élőben adták a meccset. (Az FM 100,4-en is tudod hallgatni, ha mázlista vagy.) Ez azért is jól jött, mert a Partizan honlapja ugyan szövegesen közvetítette a meccset, de a szerverük folyamatosan lehalt a nyilván nem mindennapi megterheléstől. (Flashscore.com-on persze így is lehetett követni, végszükség esetén.)
Szóval, a hivatalos riport szerint a Partizan Stadion reflektorai a mérkőzés 4. percében egyszerűen lehaltak. Onnantól kezdve ilyen pislákoló gyertyafényben játszott a két csapat. Milyen romantikus lehetett. A Partizan nagy lendülettel vetette rá magát az ellenfélre, aztán úgy a 10. perc után ez a lendület elhalt. A Čukarički egyre aggresszívebben támadott. Először Srnić küldött egy veszélyes bombát a kapura a 12. percben balról. A labda átpattogott a 16-osunkon, végül, óriási szerencsénkre kicsorgott a túloldalon a vonalon túlra. Öt perccel később Brašanac próbálkozott, félfordulattal lőtt rá kb. 7 méterről, a kapus kivédte.
A 20. percben Bojić kapott egy nagy labdát, lerázta a védőket és kapura tört. Már-már úgy tűnt, hogy elügyetlenkedi, de végül rálőtt, Živko Živković hatalmasat védett.
Aztán a 35. percben szabadrúgást kapott a Čukarički. Kb. 30 méterre voltak a kapunktól középen. Pjasentin állt a labda mögé, rácsavarta... a labda pedig úgy hullott be a hálóba, mint a parancsolat. 0:1

Eskü, a szurkolók látványosabbak lehettek, mint maga a meccs
(kép: Facebook/Fudbalski klub Partizan

A félidő hátralévő részében az égvilágon semmi nem történt két sárga lapon kívül (egyiket Fabricio kapta, másikat Srnić).
A második félidőben, a 47. percben Ostojić fejelt mellé egy szögletet. Aztán két perc múlva úgy tűnt, mellénk szegődik a szerencse.
11-est kaptunk, a Čukarički egyik védője lerúgta Stevanovićot a 16-oson belül.
Petar Grbić állt a labda mögé. Nekifutott...
...és fölélőtte. Mintha a labda egy hangyányit megpattant volna a keresztlécen. A Čukarički kapusa meg diadalmasan csapott a levegőbe, mellesleg teljesen érthető módon.
Az 53. percben Bojić küldött egy távoli, lapos lövést a kapunkra. Nem sokon múlott. Az 58. percben jobbról érkezett a Čukarički beadása, az érkező Mandićot Živko Živković megelőzte.
A 68. percben Janković kapott egy passzt a 16-osunkon belül. Cselezgetett egy sort, játszadozott, tehette, senki nem zavarta benne, a védőink csak nézték. Aztán lepasszolta a labdát az egyik csapattársánák - még ő is egy kicsit helyezkedett (a védők tisztes távolról nézték), majd rálőtt. Fölé. A közönség egyre dühösebben fütyült.
A 70. percben Boljević nemes egyszerűséggel szerelte a Partizan töketlenkedő védőit (a saját térfelünkön!) és megindult a kapu felé. Tökegyedül felszaladt, a 16-os előtt kicsit helyezkedett, majd rálőtt, mellé.
A 72. percben Mažić játékvezető kiállította Thiago-t. Második sárga lap (ha jól láttam, ezt a másodikat színészkedésért kapta a brazil.) Remek. Emberelőnyben vagyunk.
Aztán volt egy kis füstszünet, a szurkolók elvoltak a déli szektorban. Legalább ők jól érezték magukat.
Aztán megindultunk felfelé. Volt egymás után két próbálkozásunk is, de Stevanović kapus mindegyiket kivédte. Pedig a másodiknál össze-vissza pattogott a labda az 5-ösön, a Čukarički védői csak maflán bámultak, de a kapusuk észnél volt és felkapta a labdát Babović elől.
Aztán a 79. percben újra 11-est kaptunk. A Čukarički kapusa elsodorta Šaponjićot a 16-oson belül.
Babović állt a labda mögé.
Kihagyta, naná. Fölélőtte, ki a stadionból, el a múzeumig. A Čukarički játékosai meg örömtáncot jártak. Hihetetlen. Ilyen nincs. Kapunk két ajándék 11-est, ráadásul az ellenfél 10 emberrel játszik, és képtelenek vagyunk nyerni. De még egyenlíteni is. Svetozar Vukmanović forog a sírjában.
A végére még maradt egy kétségbeesett próbálkozásunk, de Šaponjić az oldalhálóra lőtt.
A sípszó után pedig elszabadult a pokol. Az elkeseredett szurkolók dühösen fütyültek és ordítoztak, Babovićnál pedig elszakadt a cérna. Kirohant a nyugati tribünhöz és...


(képek: Twitter)

(kép: hotsport.rs)

Csak annyit lehetett látni, hogy Babović magán kívül ordítozik valamit a szurkolók felé, Grbić kétségbeesetten próbálja megállítani, eléggé sikertelenül. Az utána következő, teljesen egyértelmű gesztust nem is kell magyarázni.
Én csak azt remélem, hogy ez nem marad megtorlatlanul és ez Babovićnak minimum a kapitányi karszalagjába fog kerülni

amit eleve meg se érdemelt volna

de egy tökösebb edző ezek után minimum kivágná a kezdőcsapatból, de még a fakóból is.
Boldog szülinapot, Partizan.

Összefoglaló:


Tények:

Helyszín: Partizan Stadion, Belgrád
Nézőszám: 5000
Vezette: Milorad Mažić (partjelzők: Milovan Ristić, Dalibor Đurđević - tartalék játékvezető: Darko Savović - gólbírók: Novica Anđelovski, Novak Simović)

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević, M. Ostojić, Fabricio, Subić - Lukić (Golubović, 85.), Brašanac - Trujić (Grbić, 46.), Babović, A. Stevanović - Bozsinov (Šaponjić, 48.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

Čukarički: N. Stevanović - Stojković, Addy (Pjasentin, 13.), B. Ostojić, Boljević - Srnić, Janković - Jovanović (Pavlović, 84.), Bojić (Matić, 71.), Thiago - Mandić
Vezetőedző: Vladan Milojević

Gólszerző: Pjasentin (35.)
Sárga lap: Fabricio (37.), Lukić (56.), Ostojić (68.), ill. Janković (16.), Thiago (17.), Stojković (26.), Srnić (45.)
Kiállítva: Thiago (72.), második sárga lap

A bajnokság jelenlegi állása:
1. CZ 32 pont
2. Javor 22 pont
3. Borac 21 pont
4. Partizan 20 pont
5. Vojvodina 20 pont
6. Čukarički 18 pont
7. Novi Pazar 18 pont
8. Radnički Niš 16 pont
9. Metalac 14 pont
10. Mladost 14 pont
11. Rad 13 pont
12. FK Voždovac 11 pont
13. Spartak Zlatibor Voda 11 pont
14. OFK Beograd 9 pont
15. Surdulica 9 pont
16. Jagodina 9 pont


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése