2015. október 29., csütörtök

VK Partizan - Szolnok 9:14 (Bajnokok Ligája, 1. forduló)

Ez szar meccs volt.
Ráadásul a nyomorék magyar Sport 2 valamiért 1 órás csúszással kezdte közvetíteni a mérkőzést (direkt csúsztatták el ennyivel, szóval ez benne volt a műsortervükben, volt valami, ami az ő bolygójukon sokkal fontosabbnak bizonyult a Partizannál), az RTS 2-höz pedig nem volt egyetlen működő link sem, úgyhogy kénytelen voltam várni egy egész órát, közben szitkozódni és végül Fülöp Lászlót hallgatni, ami azért messze nem leányálom.
Pedig ráadásul tök jól kezdtünk. Beugrottunk a medencébe és Gavril Subotić egyből be is vágott egy gólt (1:0). A Szolnok sürgősen egyenlített (1:1), aztán lőttek egy irgalmatlan kapufát is. Asanović hozott egy hihetetlenül pimasz gólt, a kapus hóna alatt vágta be a labdát (2:1). Aztán lehetett volna 3:1 is, de a bíró valamiért nem adta meg a gólt. A Szolnok egyből ki is egyenlített (2:2), és nem elég, hogy Varga Dániel megszerezte nekik a vezetést (2:3), de 15 másodperccel a negyed vége előtt még egyet dobott. 2:4 lett az első játékrész vége.
A második negyed eleje főleg arról szólt, hogy a Szolnok kapusa rendületlenül kivédte a Partizan összes próbálkozását, a túloldalon viszont újabb gólt vágtak nekünk (2:5). Kezdett az egész nagyon keserves lenni. Végül kaptunk egy büntetőt, Subotić bevágta (3:5), de a Szolnok szinte azonnal visszaállította a három gólos különbséget (3:6). Újra Subotić jött, 4:6 lett az állás, de a Szolnok valahogy nem bírt leállni. Voltak ezek a nagyon hosszú indításaik, hátulról az egyikük odahajította a kapunk közelében ólálkodó csapattársnak, a Partizan védői ugyan ezerrel repesztettek vissza, de addigra a Szolnok játékosa, akinek az egyszem Rističević-tyel kellett csak szembenéznie, már rég bevágta a labdát a hálóba és gonosz vigyorral tempózott vissza középkezdéshez. 4:8 lett a félidő végeredménye.
És ezt a harmadik negyedben is folytatták. Vámos góljával már 4:9 volt, egy törvénytelen mozdulattal beejtette a labdát a hálóba a kétségbeesetten süllyedő Rističević felett.
Aztán 4:10.
Atyaúristen.
Ilyenkor az ember inkább nem gondol bele, hogy mi járhat Vladimir Vujasinović fejében.
Aztán kicsit összeszedtük magunkat. Gavril Subotić lőtt egy gólt (5:10), aztán Manojlović emberelőnyből (6:10). A Szolnok válasza két gyors gól volt (6:12), ezek után Vučinić egy nagyon szerencsés góllal szépített, rádobta jó messziről, a labda gellert kapott a kapufán, lepottyant és egy kósza hullám besodorta a gólvonalon túlra. 7:12. Azért a Szolnok a negyed vége előtt még bedobott egyet, biztos, ami biztos. (7:13)
A fináléban Gogov lőtt egyet (8:13), a Szolnok válasza egy egészen megmagyarázhatatlan gól volt, a támadó tökegyedül, az égvilágon senkitől sem zavartatva felúszott, a védők ki tudja, hol voltak, Rističević vert helyzetben volt, kész, 8:14. Aztán a negyed közepén Jakšić lőtt még egy gólt (9:14), onnantól kezdve meg már leginkább a kapusokról meg a kihagyott helyzetekről szólt a történet.

(kép: hotsport.rs)

A B csoport jelenlegi állása:
1. Pro Recco 3 pont
2. Szolnok 3 pont
3. Dubrovnik 3 pont
4. OSC Budapest 0 pont
5. Partizan 0 pont
6. Galatasaray 0 pont

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése