2015. október 1., csütörtök

FC Augsburg - FK Partizan 1:3 (UEFA Európa Liga, 2. forduló)

Még mielőtt belekezdenék a meccs leírásába: óriási pacsi és kalaplengetés az Augsburgnak, amiért így fogadták a stadionjukban a Partizan szurkolóit. Fair play felsőfokon. Őszintén remélem, hogy ha a németek fognak Belgrádban játszani, ők is legalább ilyen szívélyes fogadtatásban részesülnek.

(kép: Twitter)

Egyébként ez a mai találkozó valami egészen hihetetlen, szürreális 90 perc volt.


A legelső percben már támadott az Augsburg. Matavž (ha jól láttam...) lőtt rá messziről, Živko Živković kivédte.
A 2. percben már jött is a válasz, Andrija Živković lőtt rá messziről, fölé.
A meccs eleje egyébként rémes volt. Mintha taktika nélkül mentünk volna ki a pályára, találomra hátrafelé passzolgattunk, véletlenül sem előre. Az Augsburg békésen labdázgatott, nem igazán zavartuk meg őket benne. A 13. percben jobbról érkezett a bajorok támadása, majd a támadó a labdát átívelte a túloldalra. Nagy kavarodás támadt a Partizan ötösén belül, majd a labda középre érkezett. Ott az egyik Augsburg-játékos rálőtte, de a lövése megpattant egy Partizan-védőn. Végül valahogy sikerült kirúgásra kotorni.
Egy perccel később Stevanović vágott le hatalmas szólót a bal oldalon. Felloholt az Augsburg 16-osáig, rálőtt, Hitz kapus védett.
A 15. percben Andrija Živković adta be középre Babovićnak, de a kapus közbeszólt és leszedte a lövést.

Mintha megint Andrija Živković vállára lett volna pakolva az egész csapat... Minden labdával őt találták meg. 

A 18. percben újra Stevanović száguldott fel a labdával a bal oldalon. Átpasszolta a túloldalra Aboubakarnak, de őt egy védő szerelte.

Annyira, hogy Aboubakart itt le is kellett cserélni, mert megsérült. Bozsinov jött fel helyette.

A 21. percben szabadrúgást kapott az Augsburg, kb. 17 méterre a kapunktól. Altintop állt a labda mögé, fölélőtte.
Egyre inkább úgy tűnt, hogy az Augsburg nem igazán töri magát, mi meg szokás szerint töketlenkedtünk nem tudtunk magunkkal mit kezdeni.
A 28. percben Bobadilla cselezgetett középen és rá is lőtt messziről. Živko Živković nagyot védett. Szinte egyből jött is a beadás balról, Matavž ráfejelt, Živko Živković megint nagyot védett.
Aztán a 31. percben Babović passzolta ki jobbra Andrija Živkovićnak. Žile nekiiramodott, és a 16-osról egy bombagólt lőtt. 0:1


A 36. percben szabadrúgást kapott az Augsburg, 22 méterről. Hong állt a labda mögé, rálőtt, mellé.
Két perc múlva balról érkezett az Augsburg támadása. Altintop ráfejelt, Živko Živković leszedte.
A 40. percben Feulner küldött kapura egy erős lövést bal oldalról, Živko Živković kivédte.
Az Augsburg itt már folyamatosan nyomás alatt tartott minket. Nagyon szerettek volna kiegyenlíteni, a labdát is szinte folyamatosan birtokolták (61:39 arányban). A félidő legvége előtt még kaptak egy szögletet, amit kifejeltünk. A labda Feulner elé pattant, rá is lőtte messziről, fölé.
A második félidőben tovább folytatódott az Augsburg nyomása. A 47. percben balról érkezett a beívelés a csereként beállt Esswein-nak. Ő közvetlen közelről lőtte rá, Živko Živković szögletre védett.
A 48. percben Bobadilla kapta a labdát az ötösünknél. Tökegyedül volt, a partjelző nem lengetett lest. A spanyol játékos viszont, ki tudja, miért, ahelyett, hogy a kirohanó Živko Živković mellett belőtte volna a labdát, elkezdett tötyörögni. Végül nagy nehezen elszánta magát - és belelőtte a labdát a Partizan kapusába.
Az 53. percben szögletet kaptunk, rögtön kettőt egymás után. A másodiknál érkezett a beívelés. Ji valahogy beleért és a lábáról a hálóba pattant a labda. Öngól. 0:2
Az 56. percben Bobadilla kapta a labdát, megint tökegyedül volt, megint nem intett lest a partjelző. Ajtó-ablak nyitva volt, de Bobadilla megint addig ügyetlenkedett, amíg végül szerelték.
Két perccel később viszont már ő lőtte a szépítő gólt. Balról jött be a beadás egyenesen neki. A spanyol kipasszolta a bal oldalra Altintopnak. Altintop visszaküldte neki középre, Bobadilla pedig belőtte. 1:2
A 62. percben Babović lerúgta az Augsburg egyik játékosát, de a bíró továbbot intett. Jevtovićhoz került a labda, ő pedig továbbpasszolta jobb oldalra Andrija Živkovićnak. Živković pedig lendületet vett és 15-ről belőtte. 1:3


Két perc múlva Subić piros lapot kapott, miután lerántotta a kapura törő Essweint és kijárt neki a második sárga lap. Az Augsburg szabadrúgást kapott, kb. 18 méterre a kaputól. A lövést kifejeltük, de továbbra is a németeknél volt a labda, végül a védők tisztáztak.
A 70. percben egy Augsburg-szöglet után Max lőtt kapura, mellé.
A házigazdák komoly nyomás alá vették a kapunkat, mi pedig beálltunk bunkerfutballt játszani. A 74. percben szabadrúgást kaptak 17 méterre a kapunktól, az oldalvonal és a 16-os vonala között, a bal oldalon. A beívelést Esswein kapta, rá is lőtt, a lövés szögletre ment. A szögletrúgást az egyik hazai játékos ráfejelte, Živko Živković kivédte.
A 76. percben balról érkezett a beívelés, Ji fejelt rá, fölé. Két perccel később egy szöglet után Bobadillához került a labda. A spanyol rálőtt, fölé. A 81. percben újabb Augsburg-szöglet, most Ji fejelt rá, Živko Živković elkapta.
A 83. percben kivételesen ki tudtunk törni a bunkerból és eljutottunk egészen egy szögletig, de az Augsburg megszerezte a labdát és már indultak is kontratámadásra. Bobadilla kapta a labdát, megindult, de Petrović felrúgta. Szabadrúgás, kb. 20 méterre a kapunktól, jobb oldalon. A labda Trochowskihoz került, ő rálőtt, Živko Živković kiöklözte.


A 86. percben Beier kapta a labdát, kapura lőtt, bele Živko Živkovićba. Egy perccel később Koo kapta a labdát, rálőtt, a lövés szögletre ment.
A 89. percre maradt az utolsó próbálkozásuk, Trochowski küldött egy távoli lövést a kapunkra, Živko Živković kivédte.

Szurkolók ünneplik Andrija Živkovićot a mérkőzés után


Ha lesz videó, majd iderakom. Addig meg küldjetek virágot Vazurának meg Vučelićnek és mondjátok meg nekik, hogy mennyire szeretitek őket.

Tények:

Helyszín: WWK Arena, Augsburg, Németország
Nézőszám: 23 000
Vezette: Alexandru Tudor (partjelzők: Radu Ghinguleac, Vasile Florin Marinescu - tartalék játékvezető: Ovidiu Artene - gólbírók: Cristian Balaj, Radu Petrescu) - ROM

FC Augsburg: Hitz - Verhaegh, Hong, Callsen-Bracker (Trochowski, 75.), Feulner (Max, 46.) - Baier - Koo, Altintop, Ji - Bobadilla, Matavž (Esswein, 46.)
Vezetőedző: Markus Weinzierl

FK Partizan: Ž. Živković - Vulićević, Balažic (Ostojić, 46.), Fabricio, Subić - A. Živković, Babović, Jevtović, Brašanac, Stevanović - Aboubakar (Bozsinov, 22., Petrović, 66.)
Vezetőedző: Zoran Milinković

Gólszerzők: Bobadilla (58.), A. Živković (31., 62.), Ji (54. - öngól)
Sárga lap: Callsen-Bracker (16.), Hong (71.), Bobadilla (90+1.), ill. Jevtović (5.), Vulićević (41.), Subić (56.)
Kiállítva: Subić (64.), második sárga lap

Az L csoport jelenlegi állása:
1. Partizan 6 pont
2. Athletic Bilbao 3 pont
3. AZ Alkmaar 3 pont
4. FC Augsburg 0 pont

(jelöletlen képek: partizan.rs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése